DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ETERNITY´S END - Unyielding

Někdy je důležité nevzdat se, i když člověk musí bojovat s nepříznivými okolnostmi. A tak se ani Christian Muenzner, předák a kytarista německé kapely Eternity´s End, rozhodl neuložit svoji k partu ledu, přestože po debutu „The Fire Within“ (2016) zmizeli hlavní zastupitelé vydávatelské firmy Power Prog Records (nejprve šéf a poté i jeho spolupracovník). Zkrátka pánové přestali komunikovat se svými firemními akvizicemi, kterým do dnešních dnů dluží nemalé peníze. Christian ale nehodlal kvůli pár vychcánkům přestat tvořit hudbu, zvlášť proto, že formaci Eternity´s End založil z důvodu realizace žánrových choutek, které se liší od jeho původních – zpravidla death metal hrajících – působišť.

Jednak tedy rozjel crowdfundingovou kampaň, na kterou fanoušci seznámení s kvalitou první desky rádi přispěli, jednak byl nucen do sestavy zlanařit trojici nových členů, a to z několika různých důvodů, debutový zpěvák Ian Parry kupříkladu nemohl věnovat kapele tolik času, kolik by si Christian přál (jelikož nyní chce mít z původního projektu Eternity´s End plnohodnotný spolek). S druhým kytaristou (a rovněž novicem) Philem Tougasem se tak rozhodli pro Iuriho Sansona, kterého dlouhodobě obdivují. Ten po opuštění brazilské Hibrie možnost účinkování v německé kapele jenom přivítal (a Christianovi s Philem tím pádem splnil velký sen), posledním nováčkem se pak stal známý basák Mike LePond (Symphony X).

Vydání studiovky „Unyielding“ předcházely zprávy o odklonu z progresivněji laděných směrů a přidání ve směru přímé heavíkové stavby. To do jisté míry souhlasí, fandové první řadovky se však nemusejí obávat dramatického otočení stylového kurzu, spojovacích znaků je mnoho, včetně klávesových ohňostrojů či progresivně/neoklasických vrtulí, které zdobí základní hudební masu. A ta je vpravdě houževnatá, zásadně postavená na kytarové ekvilibristice, jež – zejména v případě sólových částí – bere dech. Za tohle představení by se nemusel stydět jak belgický maestro Dushan Petrossi (Magic Kingdom, Iron Mask), tak Marty Friedman (v období Cacophony) či dokonce Yngwie Malmsteen. Na rozdíl od většiny nahrávek tohoto Švéda si ale pánové z Eternity´s End dokázali lépe ohlídat zvuk, který je stejně hutný a ostrý, jako samotné riffy.

Mix a mastering obstaral Piet Sielck (Iron Savior), jenž zároveň vypomohl s doprovodnými zpěvy a jako host se blýskl v bonusovce „The Arsenal“, která evokuje nejlepší momenty jeho domovské smečky. Tato skladba sviští na světelném pohonu, přičemž daná akcelerace není na albu ničím výjimečným, naopak velké množství nového obsahu se odvine ve spídovém rytmu, což ve spojitosti s bohatou instrumentací navozuje tak urputný dojem, až je to z celkového pohledu malinko na škodu. Rozlišovacích prvků, jako je třeba chytlavý, epicky navoněný refrén v písni „Under Crimson Moonlight“ nebo přímé powermetalové trylky v „Cyclopean Force", ve výsledku není tolik, aby se v hlavě neusídlily drobně monochromatické pocity (stejně tak si kvůli drsnějšímu heavíkovému základu a samozřejmě zpěvu nelze nevybavit první desky Hibrie). Ani v nejmenším to ale neznamená, že byste neměli dát tomuto dílu šanci, kladné body zde jasně převažují a album „Unyielding“ bez problémů staví – navzdory mírně odlišnému skladatelskému přístupu – na kvalitativní roveň s debutovým zápisem.

Petr Štěpnička             


FB ETERNITY´S END

YouTube ukázka - Into Timeless Realms

Seznam skladeb:
1. Into Timeless Realms
2. Cyclopean Force
3. Unyielding
4. Blood Brothers (The Oath)
5. Dreaming of Cimmerian Shadows
6. Horizonless
7. Under Crimson Moonlight
8. Necromantic Worship
9. Triumphant Ascent
10. Beyond the Gates of Salvation
11. The Arsenal

Sestava:
Iuri Sanson - zpěv
Christian Muenzner - kytara
Phil Tougas - kytara
Mike Lepond - baskytara
Jimmy Pitts - klávesy
Hannes Grossmann - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 56:37
Mix a mastering: Piet Sielck
Země: mezinárodní
Žánr: power-speed-neoklasický metal

Diskografie:
2016 - The Fire Within
2018 - Unyielding

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.01.2019
Přečteno: 2136x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Konecne......sa Iuri Sanson...10. 01. 2019 10:58 Yuri


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09211 sekund.