Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SILVER DUST - House 21

Takhle nějak to mohlo vypadat, když Jára Cimrman se svým omezeným souborem sehrál svou verzi „Alibaby a čtyřiceti loupežníků“ pod názvem „Samotář Alibaba“. Švýcarští příznivci horrorů Silver Dust totiž na svém loňském třetím albu „House 21“ rozehrávají teátr, v němž řadu postav ztvární principál Lord Campbell a nejvýraznější pomocí – a to ještě mimo hlavní charaktery - je Mr. Lordi, jehož účast na desce vzhledem k tématice příběhu i společnému turné kdovíjak nepřekvapí. Předně je třeba konstatovat, že Lord Campbell nemá špatný hlas a i se vydatně snaží alespoň některým postavám vtisknout jejich osobitý charakter, nicméně příznivce opulentních příběhů nejspíš zklame fakt, že není v jeho fyzických silách udělat z alba pořádný muzikál.

To, že Silver Dust o barevnost a muzikálové prvky intenzivně usilují, může být zřejmé i z výčtu stylů, které do své hudby zaplétají – melodický i klasický rock, steam punk, gothic metal, progresivní metal i epickou teatrálnost. A právě ten poslední element, na kterém Silver Dust nešetří, táhne občas „House 21“ do docela srandovního kabaretu – leccos naznačí poťouchlá cirkusová melodie, podtržená pitvořivým hláskem Duše Domu 21 v titulní skladbě, korunu tomuto úsilí nasadí bizarní skladba „La La La La“, jejíž potrhlost (včetně instrumentální pasáže) vysvětluje fakt, že jde o dialog hlavního hrdiny sira George Douglase Masona, který po smrti svých kamarádů v zákopu druhé světové války trochu ztrácí rozum a na útěku z bitevního pole dorazí až do záhadného Domu 21, kde se mimo jiné setká s šíleným chemikem, svérázně pak působí i společná píseň s Lordim „Battle Davies Eyes“, což je svébytná předělávka diskohitu z roku 1981 (v původní verzi Kim Carnos, u nás následně Marie Rottrová). A mnohé prozradí už podivínské intro „“Libera Me“…

Na druhou stranu, když se Silver Dust umírní a hrají „normální“ muziku, jsou docela obyčejní. Příběhová linie v úvodu trochu kapele podráží nohy, protože utahaný „The Unknown Sodier“ je přes poměrně důrazný sound vyloženě nudná záležitost, pohodovější „Forever“ má v sobě gotickou melancholii a slušnou melodičnost, z „Once Upon A Time“ je cítit snaha o atmosféru, jen to všechno (včetně symfo sborů) vychází tak nějak neosobně a studeně, podobně jako vláčná „This War Is Not Mine“, či taneční útok prostřednictvím diskotékově rozhoupané „The Witches Dance“. Až si jeden říká, že kdyby do agresivnějšího „It`s Time“, či finálního „The Calling“ (v níž už Silver Dust znovu s bizarností koketují) kluci prskli víc té o pár řádků výš zmiňované teatrálnosti či poťouchlosti, že by se „House 21“ nakonec neuplácalo v jakési neutrální neškodnosti.

O Silver Dust zlé jazyky tvrdí, že jejich koncertní síla mnohonásobně předčí tu, kterou kapela servíruje ze svých studiových počinů. Pravda je, že Silver Dust se vyhýbají stereotypům, ortodoxnosti, jednotvárnosti (a vždycky se najde někdo, kdo jim tenhle přístup otluče o hlavu). Jenže „House 21“ je přesně o té studiové neutralitě (a chvílemi až jalovosti), v ideálním případě přibrat pár hlasů a postavit kulisy, asi by to byla jinačí zábava.

Savapip             


www.silver-dust.net

YouTube ukázka - Forever

Seznam skladeb:
1. Libera Me
2. The Unknown Soldier
3. House 21
4. Forever
5. Once Upon A Time
6. La La La La
7. Bette Davis Eyes
8. This War Is Not Mine
9. The Witches Dance
10. It`s Time
11. The Calling

Sestava:
Lord Campbell - zpěv
Tiny Pistol - kytara
Kurghan - baskytara
Mr. Killjoy- bicí

Host:
Mr. Lordi - zpěv

Rok vydání: 2018
Čas: 41:13
Label: FastBall Music
Země: Švýcarsko

Diskografie:
2013 – Lost In Time
2016 – The Age Of Decadence
2018 – House 21

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.01.2019
Přečteno: 1360x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Na živo jsou ale...6. 01. 2019 9:14 Hunter


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09839 sekund.