20.08.2019
HEAVENS EDGE
Po boji s rakovinou jater zemřel basista George "G.G." ..více

20.08.2019
ALŽBĚTA
Česká bigbítová kapela upozorňuje na nové album "Duše ..více

20.08.2019
HEFAISTOVA LYRA
Svébytná metalová formace z Brna vydala novinku ..více

20.08.2019
WOLFPAKK
Německá kapela podepsala smlouvu s labelem Massacre ..více

19.08.2019
VISION DIVINE
Novinka italských melodiků ponese titul "When All The ..více

17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více






SHADOWSTRIKE - Legends of Human Spirit
Jako sorry, ale po třech youtube ukázkách tomu ..

TURILLI/LIONE RHAPSODY - Zero Gravity (Rebirth and Evolution)
Nové album mi nepřipadá jako pokračování dvo ..

ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1242x

SABATON - The Great War
1211x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1172x

ARAKAIN - předvoj
997x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
952x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
848x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7095
recenzí: 5795
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PINK CREAM 69 - Games People Play

Jak paradoxně (vzhledem k současné zakonzervovanosti Pink Cream 69) bude znít věta, která byla po událostech, následujících vydání alba „One Siz Fits All“ pro kapelu na slušných pár let tak typická: „Pink Cream 69 nestojí na místě, vyvíjejí se, experimentují…“. Ty změny, které se projevily na třetím albu „Games People Play“, sice nebylo možné v porovnání s následující revolucí v kapele považovat za přelomové, ovšem v době vydání desky slušná řada fanoušků zůstala s otevřenou hubou zírat na to, kam se poděla ta zpěvně rozcuchaná parta naivních mlaďáků, jak se do kdysi vzdušných melodií dostal ten tvrdý a sveřepý výraz, jak hudebně dospěle a v textech angažovaně najednou Pink Cream 69 zní.

Důvod byl prostý. Pink Cream 69 po prvních dvou albech začali mít strach z toho, aby nebyli jednou provždy zařazeni do škatulky jednoduchých kapel a tak svoje třetí album pojali jinak. Do producentského křesla u Pink Cream 69 ještě naposledy usedl Dirk Steffens, ovšem navazování na předchozí spolupráci se prakticky nekonalo. Alespoň na první poslech. Zaposlouchejte se do melodií, s kterými Pink Cream 69 i na „Games People Play“ opět velmi bravurně žonglují a musíte dojít k závěru, že i když kluci navlékli svou muziku do hrubšího, alternativnějšího a přemýšlivějšího kabátu, že v tvarování melodií ze svého umění neztratili ani ždibíček a byť už se nejede na prvosignální optimistickou chytlavost, skladeb, které se intenzivně zaříznou (i zásluhou daleko temnější a výraznější atmosféry a tradičního hráčského mistrovství) do uší je opět celá řada.

Třeba „Keep On Your Eye On The Twisted“ s výraznou basou, silným sólem, hodně jedovatým výrazem, parádní refrénovou gradací i antifašistickým textem, až industriálně studená „Dyin` Century“, která díky plíživé melodii vůbec nezní upracovaně a přitom z ní výhružnost stříká na všechny strany, hutně vláčná a dramaticky se rozvíjející „Still Alive“ (za mě jeden z nejpůsobivějších kousků Derisovy kariéry) s krásnou kytarovou vyhrávkou, akční „Condemnation“ s dynamicky uštěkaný refrénem a pichlavým kytarovým sólem, dojemně něžná „Someday I Sail“…, vybrali byste úplně jinou reprezentativní kolekci? Vůbec se tomu nedivím, protože když se vyrovnáte s tou dramatickou změnou, kterou „Games People Play“ přineslo, dost možná se můžeme bavit o jedné z nejlepších desek Pink Cream 69.

Trochu potměšile se vnucuje myšlenka, zda ta dávná teorie o důležitosti třetího alba nečerpala něco málo z příběhu Pink Cream 69. Jenže i když tohle album znamenalo pro Pink Cream 69 skutečně obrovský krok vpřed (nebo do jiného směru, pokud patříte k uctívačům prvních dvou desek), účinek mělo asi přesně opačný, než si kluci představovali. O tom, jak se to vlastně v kapele následně semlelo, se vyjadřovaly obě zainteresované strany pochopitelně trochu jinak - ti v řadách Pink Cream zůstavší mluvili o problémech, které již při tvorbě alba měl Andi Deris kvůli experimentování a novému směru, sám zpěvák mluvil o nečekané a spontánní nabídce, kterou dostal v průběhu jednoho mejdanu (je fakt, že lano od Helloween se neodmítá a že nešlo o nějaký rozmar, svědčí Andiho působení v této německé legendě do dnešních dnů), nicméně tuhle novinku svým bývalým parťákům docela dlouho tajil a ke zbytku kapely se údajně oficiálně dostala až v době, kdy měl Deris již nazpívané své party na „Master Of The Rings“. A i když Pink Cream 69 přišli s další deskou již necelé dva roky po vydání „Games People Play“, Derisův odchod naplno odstartoval dobu temna a tápání, po svém třetím albu se Pink Cream 69 řítili vstříc největšímu karambolu ve své historii.

Savapip             


pinkcream69.de

YouTube ukázka - Keep Your Eye on the Twisted

Seznam skladeb:
1. Face in the Mirror
2. Way Down
3. Keep Your Eye on the Twisted
4. Somedays I Sail
5. Shattered
6. Monday Again
7. Dyin` Century
8. Till You`re Mine
9. Still Alive
10. Down on Your Luck
11. Backflash
12. Condemnation
13. Don`t Let It All Come Down

Sestava:
Andi Deris - zpěv
Alfred Koffler - kytara
Dennis Ward - baskytara
Kosta Zafiriou – bicí

Rok vydání: 1993
Čas: 52:04
Label: Epic Sony
Produkce: Dirk Steffens, Pink Cream 69
Studio: Soundhaus Studio Hamburg
Země: Německo

Diskografie:
1989 – Pink Cream 69
1991 – One Size Fits All
1993 – Games People Play
1995 – Change
1997 – Food For Thought
1998 – Electrified
2000 – Sonic Dynamite
2001 – Endangered
2004 – Thunderdome
2007 – In10sity
2013 – Ceremonial
2017 - Headstrong

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.01.2019
Přečteno: 1183x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nejlepší deska s...20. 01. 2019 13:01 Bubák
rozumím tomu, už...20. 01. 2019 12:38 Savapip
Souhlas?U mě je tedy...20. 01. 2019 10:38 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20398 sekund.