20.08.2019
HEAVENS EDGE
Po boji s rakovinou jater zemřel basista George "G.G." ..více

20.08.2019
ALŽBĚTA
Česká bigbítová kapela upozorňuje na nové album "Duše ..více

20.08.2019
HEFAISTOVA LYRA
Svébytná metalová formace z Brna vydala novinku ..více

20.08.2019
WOLFPAKK
Německá kapela podepsala smlouvu s labelem Massacre ..více

19.08.2019
VISION DIVINE
Novinka italských melodiků ponese titul "When All The ..více

17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více






SHADOWSTRIKE - Legends of Human Spirit
Jako sorry, ale po třech youtube ukázkách tomu ..

TURILLI/LIONE RHAPSODY - Zero Gravity (Rebirth and Evolution)
Nové album mi nepřipadá jako pokračování dvo ..

ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1242x

SABATON - The Great War
1211x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1172x

ARAKAIN - předvoj
997x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
952x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
848x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7095
recenzí: 5795
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PINK CREAM 69 - Change

„Nový zpěvák, nový styl…“, co za této konstelace můžete čekat?

Po odchodu Andiho Derise nastala u Pink Cream 69 velmi zvláštní situace. To, že se kapela měla snahu někam posunout, bylo zřejmé už z předchozího alba. To, že stará tvář kapely zcela zmizí s Andiho odchodem, bylo zjevné. Jednak skladby z prvních dvou alb byly převážně Derisovy, jednak členové kapely o hledání nového zpěváka vyhlašovali, že je zajímala osoba, která by k Pink Cream 69 zapadla charakterově, měla by skvělý hlas a nezněla nebo se nepokoušela znít jako Deris. Z více než čtyř stovek demonahrávek byl vybrán Doogie White, tahle epizoda však neměla delšího trvání, neboť Doogie krátce na to zamířil k Rainbow. A tak došlo na britského rodáka Davida Readmana, se kterým už v roce následujícím po jeho příchodu kapela natočila desku „Change“. Dokonalý název, avizující, že hudebně u Pink Cream 69 prakticky nezůstal kámen na kameni.

Hodnocení téhle desky je velmi ošemetné. V první řadě zapomeňte na cokoliv, co vás u Pink Cream 69 kdy bavilo. V druhé řadě si uvědomte, jaká atmosféra v době vzniku desky (respektive chvíli před ním) v hudebním světě panovala. V řadě třetí vezměte v potaz, jak kvalitní muzikanti na desce pracovali. Pokud patříte mezi vyznavače prvních dvou desek a dva roky stará „Games People Play“ vás nebere, na Pink Cream 69 minimálně na pár let můžete zcela zapomenout, protože „Change“ zašla ještě mnohem, mnohem dál. Kytarista Alfred Koffler konstatoval, že kapela zariskovala a udělala hned tři kroky vpřed (dovolím si silně nesouhlasit). To, že nejsilnější éra grunge se už přehnala, zjevně klukům nevadilo a byť tenhle vítr s křížkem po funuse přece jen nepustili úplně naplno do svých plachet, ty syrové a alternativní vlivy jsou hodně silné. Síla hudebních osobností se projevila v tom, že Pink Cream 69 nenapsali úplně špatné skladby a na celém albu si lze užít velmi dobré hráčské schopnosti i civilně zajímavý hlas Davida Readmana se slušnou porcí bluesového cítění.

Jenže co je to platné, když na desce chybí to nejdůležitější. Zábavnost, originalita, přesvědčivost, předchozí zápal, hit. I přes těžký šok z nového výrazu, který se ke kapele absolutně nehodil, nejlépe funguje začátek desky – ze syrovosti úvodní „Funny World“ vykukuje melodická houpavost, následující „Light Of Day“ má v sobě něco z dávné chytlavosti, kterou schovává za jakousi ležérní páskovitou nadrzlost, v titulní „Change“ dominuje studená rocková alternativa zde ještě v docela zajímavé podobě, která se však postupně slévá do rozpačitého pocitu. Ne proto, že by to Pink Cream 69 nehrálo, na to jsou přece jen kluci příliš šikovní, ale proto, že se zcela ztratili při experimentování s novým výrazem. Dokonce i předělávka „20th Century Boy“ od T-Rex, zbavená veškeré původní uvolněnosti, zní strašně znásilněně.

Pink Cream 69 se prostě hledali a to hledání vypadalo hodně beznadějně. Turné, následující po „Change“, bylo jen průměrně navštěvované (což bylo možné ještě považovat za úspěch), nové fanoušky tohle album jen těžko mohlo nalákat a staré muselo odradit, proto nepřekvapí, že následoval rozchod se Sony. I přes to, že „Change“ není vyloženě deska na odstřel, se jakákoliv sázka na budoucnost Pink Cream 69 v tu chvíli jevila jako hodně špatná investice…

Savapip             


pinkcream69.de

YouTube ukázka - Light Of Day

Seznam skladeb:
1. Funny Words
2. Light of Day
3. Change
4. Yesterdays
5. Two Hours
6. Something I Said
7. Only the Good
8. 20th Century Boy
9. Queen Bee
10. Stretch the Truth
11. New Control
12. Freakshow

Sestava:
David Readman - zpěv
Alfred Koffler - kytara
Dennis Ward - baskytara
Kosta Zafiriou – bicí

Rok vydání: 1995
Čas: 48:28
Label: Epic Sony
Země: Německo

Diskografie:
1989 – Pink Cream 69
1991 – One Size Fits All
1993 – Games People Play
1995 – Change
1997 – Food For Thought
1998 – Electrified
2000 – Sonic Dynamite
2001 – Endangered
2004 – Thunderdome
2007 – In10sity
2013 – Ceremonial
2017 - Headstrong

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.01.2019
Přečteno: 829x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Od čtvrté desky zpívá...25. 01. 2019 21:45 Domy
PC69jsem kdysi dávno...25. 01. 2019 20:29 b.wolf
AlbumCD jsem nějaký...24. 01. 2019 15:25 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20465 sekund.