17.07.2019
BLAZON STONE
Švédský hudebník Cederick Forsberg je známý oblibou ..více

17.07.2019
HELL`S GUARDIAN
Melodaethaři HELL`S GUARDIAN natočili videoklip k titulní ..více

17.07.2019
SECRET AGENDA
Malajská groove parta SECRET AGENDA představuje videoklip ..více

17.07.2019
DAGGEROSE
Právě vychází album "Tombkeeper" slovenské US ..více

16.07.2019
NIGHTWISH
Po dvaadvaceti letech opouští fnské NIGHTWISH bubeník ..více

15.07.2019
PORTA INFERI
Novinka české power-progové formace ponese titul "Alive" ..více






Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..

MICHAEL SCHENKER FEST - Resurrection
10/10 ..

HARLEJ - Hodný holky zlý kluky chtěj
Toto může poslouchat jen vymaštěný kokot a vi ..

VISION DIVINE – The 25th Hour
Trvalo mi 12.rokov kym som objavil tento super alb ..

MAJESTY - Legends
Hodne slusny. Chvilema tam slysim Orden Ogan, jeji ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
Pokud umíš hrát na nástroj a zaposloucháš se ..




Za poslední měsíc:
Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
1144x

MAJESTICA - Above The Sky
951x

TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
925x

DEF LEPPARD, WHITESNAKE - Praha, O2 Aréna, 17. 6. 2019
829x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
752x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
728x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7056
recenzí: 5766
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VIRGIN STEELE - Seven Devils Moonshine

Soutěž o největšího narcise a samohona v metalu má od loňského listopadu nového jednoznačného kandidáta na vítězství. Frontman kdysi metalových Virgin Steele se po neúspěchu tři roky starého (a nepovedeného) alba „Nocturnes Of Hellfire & Damnation“ patrně zbláznil a rozhodl se své příznivce umlátit kvantitou. Vydat v době, kdy zjevně nejsem zrovna v kdovíjaké tvůrčí formě hned tři nová alba, jejichž celková hrací doba dosahuje bezmála čtyři hodiny a u kterých vzhledem k velmi podobnému obsahu lze předpokládat, že nevyšly jako jedna deska jen proto, že prostě tolik hudební hmoty se na jeden nosič nevejde, přibalit k němu dvě nově nahrané desky z počátku tisíciletí a celé toto veledílo vydat jako pětidiskový box s názvem „Seven Devils Moonshine“ je prostě sebevražda…

..urychlená ještě tím, že Virgin Steele používají aktuálně hodně omezené prostředky – jednoznačnou dominantou je Davidův hlas, s odstupem následuje piáno a ještě s větším odstupem nakonec občasné kytarové sólo. Piáno je chvílemi sympaticky dramatické, sólová kytara sem tam chytne příjemný bluesový odér, hlas Davida DeFeise je stále životaschopný, umí se kroutit, pitvořit, natahovat, lézt do výšek, kňourat, pracovat s emocemi…, jenže s touhle konstelací utáhnout ty čtyři hodiny je zcela nemožné. Obzvlášť když předělávky vlastních písní jsou ve většině případů zbaveny původního kouzla, skladby vypůjčené od konkurence (Chris Isaak, Norma Jones, Bad Company, …) jsou prakticky bez výjimky podivně znásilněné a vlastní bonusové štěky či dosud nezveřejněné písně v podstatě nestojí za slovo. Korunu všemu nasazuje fakt, že je nesmírně obtížné najít nějakou stopu po logice při dramaturgii jednotlivých desek, jako by David DeFeis prostě nahrnul na hromadu všechno, co se podařilo nashromáždit (varováním je, že dle Davidových slov se nejedná o vymetení šuplíků, ale o nově nahrané skladby speciálně kvůli této kolekci) a pak to nahrnul na desky tak, aby se mu prakticky beze zbytku podařilo zaplnit do posledního místa všechny použité nosiče. Zaplaťpříroda za to, že se při metodě náhodného výběru podařilo na začátku alba „Gothic Voodoo Anthems“ seřadit za sebe „orchestrální verze“ (zapomeňte však u nich na pojem orchestr) některých starších skladeb, čímž lze tento střípek podivné skládanky označit jako nejsmysluplnější pasáž celého díla.

„Nevím, jestli někdo někdy udělal takovouto věc už před námi, my jsme cítili, že je to pro nás naprosto nezbytné a že to pro nás dává perfektní smysl pro zachycení toho, kde v tuto chvíli jsme…“, tvrdí David DeFeis. Vydržet v kuse poslouchat kompletní dílo je zcela nemožné. Vydržet alespoň jedno (jakékoliv) samostatné album lze, ale je to otázkou osobní statečnosti, nesmírné tolerance a přebytku zbytečného času. Tuto komorní a utahanou megalo-ego-mini-mánii (aneb jak z prdu udělat kuličku a ještě se tvářit, že jde o něco přelomového) lze doporučit snad jen hrstce těch, které se nikdy nepodaří vyléčit z chorobné závislosti na Virgin Steele (či lépe řečeno na DeFeisovi), pro ostatní nebude mít box „Seven Devils Moonshine“ zřejmě sebemenší význam. To, co poměrně tvrdě řeklo album „Nocturnes Of Hellfire & Damnation“ se nyní potvrdilo v plné nahotě – Virgin Steele jsou na kolenou.

Savapip             


www.virgin-steele.com

Seznam skladeb:
Ghost Harvest – Vintage I – Black Wine For Morning
1. Seven Dead Within
2. Green Dusk Blues
3. Psychic Slaughter
4. Bonedust (Orchestral Version)
5. Hearts on Fire
6. Child of the Morning Star
7. Murder in High-Gloss Relief
8. Feral
9. Justine
10. Princess Amy
11. Wicked Game
12. Little Wing
13. The Gods Don`t Remember

Ghost Harvest – Vintage II – Red Wine For Warning
1. The Evil in Her Eyes (Piano and Vocal Version)
2. Feelin` Alright
3. Sister Moon
4. Sweating into Dawn
5. Summertime
6. Black Leaves Swirl Down My Street
7. Rip Off
8. The Gods Are Hungry Poem
9. The Poisoned Wound
10. The Birth of Beauty
11. Profession of Violence
12. Rock Steady
13. Nutshell
14. Slow & Easy (Intro)
15. Jesus Just Left Chicago
16. Soul Kitchen
17. When the Music`s Over
18. Crawling King Snake
19. When the Music`s Over (Reprise)
20. Imhullu
21. After Dark
22. Wake the Dead
23. The Graveyard Dance
24. The Triple Goddess
25. Twilight of the Gods (Live Acoustic Rehearsal Version)
26. Transfiguration (Live Acoustic Rehearsal Version)

Gothic Voodoo Anthems
1. I Will Come for You (Orchstral Version)
2. Queen of the Dead (Orchestral Version)
3. The Orpheus Taboo (Orchestral Version)
4. Kingdom of the Fearless (The Destruction of Troy) (Orchestral Version)
5. The Black Light Bacchanalia (The Age That Is to Come) (Orchestral Version)
6. Zeus Ascendant
7. By the Hammer of Zeus (and the Wrecking Ball of Thor) (Orchestral Version)
8. Rumanian Folk Dance No. 3 "PE LOC"
9. Delirium "Excerpt"
10. Snakeskin Voodoo Man (Orchestral Version)
11. The Enchanter
12. Bone China
13. No Quarter
14. Bone China "Reprise"
15. Chloe Dancer
16. Gentle Groove
17. Darkness-Darkness
18. Death Letter Blues
19. Spoonful

+ Hymns To Victory
+ The Book Of Burning

Sestava:
David Defeis – zpěv, klávesy, orchestrace, piáno, kytara, baskytara, perkuse, bicí, syntezátory
Edward Pursino – kytara, baskytara
Joshua Block - baskytara

Rok vydání: 2018
Čas: 1:18:18/1:19:09/1:19:36
Label: Steamhammer
Země: USA

Diskografie:
1982 - Virgin Steele
1983 - Guardians Of The Flame
1985 - Noble Savage
1988 - Age Of Consent
1993 - Life Among The Ruins
1994 - The Marriage of Heaven & Hell: Part I
1995 - The Marriage of Heaven & Hell: Part II
1998 - Invictus
1999 - The House of Atreus: Act I
2000 - The House of Atreus: Act II
2006 - Visions Of Eden
2010 - The Black Light Bacchanalia
2015 - Nocturnes Of Hellfire & Damnation
2018 – Seven Devils Moonshine

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.01.2019
Přečteno: 1613x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Mně osobně už...28. 01. 2019 14:18 Pavel
Ja vam neviem, uz...28. 01. 2019 12:24 johny
Tohle poslouchat je...28. 01. 2019 1:29 Hunter


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20698 sekund.