21.04.2019
PALADIN
Debut této americké heavy-powermetalové party vyjde 17. ..více

20.04.2019
METALCRAFT
Debutové album pražských hard rockerů METALCRAFT ..více

20.04.2019
HOLLOW HAZE
Italští prog-melodici zveřejní 12. července studiovku s ..více

20.04.2019
EXODUS
Ku příležitosti čtyřiceti let, které uplynuly od ..více

20.04.2019
MAJESTY
Německá powermetalová formace vydá 28. června studiovou ..více

19.04.2019
HOLLYWOOD VAMPIRES
Rocková smetánka vedená Alicem Cooperem, Johnnym Deppem a ..více






NIRVANA - Live At The Paramount
Grunge ?? kde je ho konec .Jak prislo tak odeslo . ..

A NEW REVENGE - Enemies & Lovers
Některá Ripperova angažmá byla možná nešťa ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Možná úzkoprsé, nicméně prodejní úspěch N ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Tomu se říká hudební vývoj. Kdyby každý mla ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Vždyť to píšu. Proto, že řada dobrých kapel ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Ale vždyť klasické metalové kapely hrály dál ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Asi bych to nenapsal tak šťavnatě a expresivně ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Napiš nám sem nějaké tvé oblíbené kapely ;- ..

KREYSON - Návrat krále
Kdo by neměl jasno ohledně situace kolem Kreyson ..

Kurt Cobain... muž, který nepřežil.
"And then that pussy Cobain came along and ruined ..




Za poslední měsíc:
AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
1221x

DREAM THEATER - Distance Over Time
1103x

ANACREON - Svědomí
746x

BLOODBOUND - Rise Of The Dragon Empire
730x

TÝR - Hel
645x

Suzi QUATRO - No Control
592x



27.04.2019
NEVIDIM, KÚROVEC, SALAZAR...
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 100,-Kč.

11.05.2019
NEKROKRAFT (Swe)-Black/Dea th Metal, WAN (Swe)-Black Metal, THE GENERATIONS ARM..
Plzeň-klub Parlament, začátek od:20:00, vstupné: 200 Kč

18.05.2019
ADOR DORATH, MATER MONSTIFERA, STORMRAGE (A)..
České Budějovice - Music Bar Velbloud, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6910
recenzí: 5642
reportů: 545
rozhovorů: 366













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


FLOTSAM AND JETSAM - The End Of Chaos

Nová studiovka amerických bardů Flotsam And Jetsam má být jakýmsi návratem k prvnímu albu. Svědčí o tom kupříkladu Flotzilla, tedy maskot, který byl vyobrazen právě na debutovém zápisu „Doomsday For The Deceiver“ a na nějž přišla opět řada letos. Zrovna tato příšera ale klidně mohla zůstat trčet v hlubinách historie, jelikož vypadá dosti naivně, včetně podoby na aktuálním coveru. Je však nutné obratem zmínit, že jde jenom o jednu z mála bolístek nové desky, u které můžeme diskutovat, do jaké míry jde či nejde o pomyslný návrat ke kořenům, za sebe nicméně dodávám, že se COSI stát muselo. Nepamatuji se totiž, že by mě kterákoli z předešlých řadovek bavila tak, jak se to povedlo albu „The End Of Chaos“.

Příčinu vlastně není nijak složité rozkrýt. Zeštíhlila se struktura písní, nejen časově, ale zejména kompozičně. LEHKOST je ostatně slovo, které je s novým albem spjato jaké siamské dvojče. Je to dáno i zvukovou produkcí, kterou velezkušený Jacob Hansen vychytal s tradiční přesností, jakkoli někomu může vadit menší thrashová říznost. Tento žánr je ovšem pouze jednou složkou skladatelských kočičích hlav, vedle ní jsou rovnoměrně položeny progresivně zaoblené kostky, nezapomenutelný průchod po daném podkladu pak zajišťují působivé melodické ornamenty. Důkaz vysokého „architektonického“ levelu je všudypřítomný a stává se přehlídkou technické zručnosti i kmetské zkušenosti.

Každý řemeslný aspekt je zde sám o sobě obdivuhodný, ještě pozoruhodnější je ovšem jejich vzájemná kooperace, jež vede k dokonalému komplexnímu semknutí. Baskytara zvoní a břinká, kytary sviští hmyzím bzukotem, zpěv Erica A. K. pruží a vibruje v nadpozemských sférách. Bicí zastal novic Ken Mary, který nejen že nezůstal pozadu, svým výkonem se naopak posunul bezmála na první pozici. Tento fachman ze spolku Fifth Angel doslova vybuchuje v tvořivých kreacích a zásadním způsobem dokresluje výsledný profil písní. V nich se podařilo postavit na roveň složité instrumentální vrtule s melodickým elementem, obojí vybrousit do mistrovské podoby a výsledný tvar vhodit mezi lačné posluchačstvo. A je jenom spravedlivé, že tito o nahrávku jeví patřičný zájem a projevují ji náležitou úctu (viz aktuální zprávy hovořící o vysokých příčkách různých hitparád).

Z obsahové stránky je nutné zmínit thrashově výživné pasáže songů „Control“, „Demoliton Man“, „Unwelcome Surprise“, stejně jako trhané progresivní momenty kusů „Recover“ a „Slowly Insane“. Těmto dravým okamžikům kontrují opravdu nečekaně uvolněné vokální etudy písní „Prepare For Chaos“, „Survive“ či „The End“ (s tvorbou melodických linek výrazně pomohl Jacob Hansen), potažmo líbivé vyhrávky a vytříbené sólové party, o které není ochuzena žádná skladba. Menší zápor lze pozorovat toliko v jistém splývání, kdy ve finále není úplně snadné rozlišit jednu položku od druhé. Nicméně něco takového by bylo těžké i s vysypanou zámeckou dlažbou (abychom se vrátili ke zmíněnému přirovnání), jakmile se kostky složí do kupy a hezky umělecky zarovnají, vše najednou secvakne a spolehlivě odzbrojí. Právě jako toto album.

Pagan             


www.flotsam-and-jetsam.com

YouTube ukázka - Demolition Man

Seznam skladeb:
1. Prisoner of Time
2. Control
3. Recover
4. Prepare for Chaos
5. Slowly Insane
6. Architects of Hate
7. Demolition Man
8. Unwelcome Surprise
9. Snake Eye
10. Survive
11. Good or Bad
12. The End

Sestava:
Eric A.K. - zpěv
Michael Gilbert - kytara
Steve Conley - kytara
Michael Spencer - baskytara
Ken Mary - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 49:20
Mix, mastering: Jacob Hansen
Label: AFM Records
Země: USA
Žánr: thrash/prog/melodický heavy metal

Diskografie:
1986 - Doomsday for the Deceiver
1988 - No Place for Disgrace
1990 - When the Storm Comes Down
1992 - Cuatro
1995 - Drift
1997 - High
1999 - Unnatural Selection
2001 - My God
2005 - Dreams Of Death
2010 - The Cold
2012 - Ugly Noise
2014 - No Place for Disgrace 2014
2016 - Flotsam And Jetsam
2019 - The End Of Chaos

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.02.2019
Přečteno: 1054x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To Kolik:Flotsam and Jetsam...8. 02. 2019 18:12 b.wolf
to b.wolf...taky jsem...8. 02. 2019 9:52 Kolík
To jsemtedy velmi...7. 02. 2019 15:12 b. wolf
Skúšam sa do...7. 02. 2019 13:31 Demonick
Produkce vyvolává...6. 02. 2019 23:40 Losers and Winners


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20756 sekund.