16.02.2019
SPIRITS OF FIRE
Vydání debutu kapely SPIRITS OF FIRE, ve které se sešli ..více

16.02.2019
TANK
Na svá mladá léta vzpomínají britští veteráni TANK. ..více

16.02.2019
THE TRIGGER
V síti Massacre Records uvízli srbští THE TRIGGER, z ..více

16.02.2019
MASTORD
Finští powerprogresivci MASTORD vydávají pětiskladbový ..více

16.02.2019
NANOWAR OF STEEL
Italští smíšci NANOWAR OF STEEL připomínají své ..více

16.02.2019
HELL`S GUARDIAN
Na loňském albu "As Above So Below" melodeathařů HELL`S ..více






MAD HATTER - Mad Hatter
Pro mě velmi kvalitni debutove prekvapeni, ktere ..

WARKINGS - Reborn
...psat o nejakych primitivnich hlasovych pasmech ..

EVERGREY - The Atlantic
Evergrey se neustále poslednímy alby zlepšují, ..

EVERGREY - The Atlantic
Zaděláno na desku roku! Jednoznačně. ..

DELFINIA - Deep Elevation
Absence speedu naprosto nevadí. Power metal ve st ..

Finnish Female Fronted Rock/Metal Tour, 28.-30.9., Berlin - Vilnius (část III.)
Blackland je skvělý klub, to mohu potvrdit. V b ..

GATHERING OF KINGS - First Mission
Rádo se stalo, díky za reakci! ..

ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
V rámci female symfo metal kapel jsem vždy Bardy ..

GATHERING OF KINGS - First Mission
dokonalé album! Jako starý metloš AOR sem tam d ..

SEPULTURA - Beneath The Remains
Pre mna album, kde Sepultura konečna našla svoj ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
1268x

WITHIN TEMPTATION - Resist
995x

VIRGIN STEELE - Seven Devils Moonshine
863x

SEPULTURA - Morbid Visions
762x

SEBASTIEN - Behind The World
644x

FLOTSAM AND JETSAM - The End Of Chaos
611x



22.02.2019
NAŠROT..
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150

15.03.2019
VIHAR, MARANA, AUTUMN COLD, AMOK, NOCTURNAL PESTILENCE ..
Fatal Music club - Praha, začátek od:18:00, vstupné: 150,-

12.04.2019
PINK FLOYD revival Distant Bells JANIS JOPLIN revival JIMI HENDRIX revival S..
BRNO - SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290 KČ



článků celkem: 6795
recenzí: 5536
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


FLOTSAM AND JETSAM - The End Of Chaos

Nová studiovka amerických bardů Flotsam And Jetsam má být jakýmsi návratem k prvnímu albu. Svědčí o tom kupříkladu Flotzilla, tedy maskot, který byl vyobrazen právě na debutovém zápisu „Doomsday For The Deceiver“ a na nějž přišla opět řada letos. Zrovna tato příšera ale klidně mohla zůstat trčet v hlubinách historie, jelikož vypadá dosti naivně, včetně podoby na aktuálním coveru. Je však nutné obratem zmínit, že jde jenom o jednu z mála bolístek nové desky, u které můžeme diskutovat, do jaké míry jde či nejde o pomyslný návrat ke kořenům, za sebe nicméně dodávám, že se COSI stát muselo. Nepamatuji se totiž, že by mě kterákoli z předešlých řadovek bavila tak, jak se to povedlo albu „The End Of Chaos“.

Příčinu vlastně není nijak složité rozkrýt. Zeštíhlila se struktura písní, nejen časově, ale zejména kompozičně. LEHKOST je ostatně slovo, které je s novým albem spjato jaké siamské dvojče. Je to dáno i zvukovou produkcí, kterou velezkušený Jacob Hansen vychytal s tradiční přesností, jakkoli někomu může vadit menší thrashová říznost. Tento žánr je ovšem pouze jednou složkou skladatelských kočičích hlav, vedle ní jsou rovnoměrně položeny progresivně zaoblené kostky, nezapomenutelný průchod po daném podkladu pak zajišťují působivé melodické ornamenty. Důkaz vysokého „architektonického“ levelu je všudypřítomný a stává se přehlídkou technické zručnosti i kmetské zkušenosti.

Každý řemeslný aspekt je zde sám o sobě obdivuhodný, ještě pozoruhodnější je ovšem jejich vzájemná kooperace, jež vede k dokonalému komplexnímu semknutí. Baskytara zvoní a břinká, kytary sviští hmyzím bzukotem, zpěv Erica A. K. pruží a vibruje v nadpozemských sférách. Bicí zastal novic Ken Mary, který nejen že nezůstal pozadu, svým výkonem se naopak posunul bezmála na první pozici. Tento fachman ze spolku Fifth Angel doslova vybuchuje v tvořivých kreacích a zásadním způsobem dokresluje výsledný profil písní. V nich se podařilo postavit na roveň složité instrumentální vrtule s melodickým elementem, obojí vybrousit do mistrovské podoby a výsledný tvar vhodit mezi lačné posluchačstvo. A je jenom spravedlivé, že tito o nahrávku jeví patřičný zájem a projevují ji náležitou úctu (viz aktuální zprávy hovořící o vysokých příčkách různých hitparád).

Z obsahové stránky je nutné zmínit thrashově výživné pasáže songů „Control“, „Demoliton Man“, „Unwelcome Surprise“, stejně jako trhané progresivní momenty kusů „Recover“ a „Slowly Insane“. Těmto dravým okamžikům kontrují opravdu nečekaně uvolněné vokální etudy písní „Prepare For Chaos“, „Survive“ či „The End“ (s tvorbou melodických linek výrazně pomohl Jacob Hansen), potažmo líbivé vyhrávky a vytříbené sólové party, o které není ochuzena žádná skladba. Menší zápor lze pozorovat toliko v jistém splývání, kdy ve finále není úplně snadné rozlišit jednu položku od druhé. Nicméně něco takového by bylo těžké i s vysypanou zámeckou dlažbou (abychom se vrátili ke zmíněnému přirovnání), jakmile se kostky složí do kupy a hezky umělecky zarovnají, vše najednou secvakne a spolehlivě odzbrojí. Právě jako toto album.

Pagan             


www.flotsam-and-jetsam.com

YouTube ukázka - Demolition Man

Seznam skladeb:
1. Prisoner of Time
2. Control
3. Recover
4. Prepare for Chaos
5. Slowly Insane
6. Architects of Hate
7. Demolition Man
8. Unwelcome Surprise
9. Snake Eye
10. Survive
11. Good or Bad
12. The End

Sestava:
Eric A.K. - zpěv
Michael Gilbert - kytara
Steve Conley - kytara
Michael Spencer - baskytara
Ken Mary - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 49:20
Mix, mastering: Jacob Hansen
Label: AFM Records
Země: USA
Žánr: thrash/prog/melodický heavy metal

Diskografie:
1986 - Doomsday for the Deceiver
1988 - No Place for Disgrace
1990 - When the Storm Comes Down
1992 - Cuatro
1995 - Drift
1997 - High
1999 - Unnatural Selection
2001 - My God
2005 - Dreams Of Death
2010 - The Cold
2012 - Ugly Noise
2014 - No Place for Disgrace 2014
2016 - Flotsam And Jetsam
2019 - The End Of Chaos

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.02.2019
Přečteno: 610x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To Kolik:Flotsam and Jetsam...8. 02. 2019 18:12 b.wolf
to b.wolf...taky jsem...8. 02. 2019 9:52 Kolík
To jsemtedy velmi...7. 02. 2019 15:12 b. wolf
Skúšam sa do...7. 02. 2019 13:31 Demonick
Produkce vyvolává...6. 02. 2019 23:40 Losers and Winners


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.177 sekund.