20.08.2019
HEAVENS EDGE
Po boji s rakovinou jater zemřel basista George "G.G." ..více

20.08.2019
ALŽBĚTA
Česká bigbítová kapela upozorňuje na nové album "Duše ..více

20.08.2019
HEFAISTOVA LYRA
Svébytná metalová formace z Brna vydala novinku ..více

20.08.2019
WOLFPAKK
Německá kapela podepsala smlouvu s labelem Massacre ..více

19.08.2019
VISION DIVINE
Novinka italských melodiků ponese titul "When All The ..více

17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více






SHADOWSTRIKE - Legends of Human Spirit
Jako sorry, ale po třech youtube ukázkách tomu ..

TURILLI/LIONE RHAPSODY - Zero Gravity (Rebirth and Evolution)
Nové album mi nepřipadá jako pokračování dvo ..

ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1242x

SABATON - The Great War
1211x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1172x

ARAKAIN - předvoj
997x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
952x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
848x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7095
recenzí: 5795
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


FLOTSAM AND JETSAM - The End Of Chaos

Nová studiovka amerických bardů Flotsam And Jetsam má být jakýmsi návratem k prvnímu albu. Svědčí o tom kupříkladu Flotzilla, tedy maskot, který byl vyobrazen právě na debutovém zápisu „Doomsday For The Deceiver“ a na nějž přišla opět řada letos. Zrovna tato příšera ale klidně mohla zůstat trčet v hlubinách historie, jelikož vypadá dosti naivně, včetně podoby na aktuálním coveru. Je však nutné obratem zmínit, že jde jenom o jednu z mála bolístek nové desky, u které můžeme diskutovat, do jaké míry jde či nejde o pomyslný návrat ke kořenům, za sebe nicméně dodávám, že se COSI stát muselo. Nepamatuji se totiž, že by mě kterákoli z předešlých řadovek bavila tak, jak se to povedlo albu „The End Of Chaos“.

Příčinu vlastně není nijak složité rozkrýt. Zeštíhlila se struktura písní, nejen časově, ale zejména kompozičně. LEHKOST je ostatně slovo, které je s novým albem spjato jaké siamské dvojče. Je to dáno i zvukovou produkcí, kterou velezkušený Jacob Hansen vychytal s tradiční přesností, jakkoli někomu může vadit menší thrashová říznost. Tento žánr je ovšem pouze jednou složkou skladatelských kočičích hlav, vedle ní jsou rovnoměrně položeny progresivně zaoblené kostky, nezapomenutelný průchod po daném podkladu pak zajišťují působivé melodické ornamenty. Důkaz vysokého „architektonického“ levelu je všudypřítomný a stává se přehlídkou technické zručnosti i kmetské zkušenosti.

Každý řemeslný aspekt je zde sám o sobě obdivuhodný, ještě pozoruhodnější je ovšem jejich vzájemná kooperace, jež vede k dokonalému komplexnímu semknutí. Baskytara zvoní a břinká, kytary sviští hmyzím bzukotem, zpěv Erica A. K. pruží a vibruje v nadpozemských sférách. Bicí zastal novic Ken Mary, který nejen že nezůstal pozadu, svým výkonem se naopak posunul bezmála na první pozici. Tento fachman ze spolku Fifth Angel doslova vybuchuje v tvořivých kreacích a zásadním způsobem dokresluje výsledný profil písní. V nich se podařilo postavit na roveň složité instrumentální vrtule s melodickým elementem, obojí vybrousit do mistrovské podoby a výsledný tvar vhodit mezi lačné posluchačstvo. A je jenom spravedlivé, že tito o nahrávku jeví patřičný zájem a projevují ji náležitou úctu (viz aktuální zprávy hovořící o vysokých příčkách různých hitparád).

Z obsahové stránky je nutné zmínit thrashově výživné pasáže songů „Control“, „Demoliton Man“, „Unwelcome Surprise“, stejně jako trhané progresivní momenty kusů „Recover“ a „Slowly Insane“. Těmto dravým okamžikům kontrují opravdu nečekaně uvolněné vokální etudy písní „Prepare For Chaos“, „Survive“ či „The End“ (s tvorbou melodických linek výrazně pomohl Jacob Hansen), potažmo líbivé vyhrávky a vytříbené sólové party, o které není ochuzena žádná skladba. Menší zápor lze pozorovat toliko v jistém splývání, kdy ve finále není úplně snadné rozlišit jednu položku od druhé. Nicméně něco takového by bylo těžké i s vysypanou zámeckou dlažbou (abychom se vrátili ke zmíněnému přirovnání), jakmile se kostky složí do kupy a hezky umělecky zarovnají, vše najednou secvakne a spolehlivě odzbrojí. Právě jako toto album.

Pagan             


www.flotsam-and-jetsam.com

YouTube ukázka - Demolition Man

Seznam skladeb:
1. Prisoner of Time
2. Control
3. Recover
4. Prepare for Chaos
5. Slowly Insane
6. Architects of Hate
7. Demolition Man
8. Unwelcome Surprise
9. Snake Eye
10. Survive
11. Good or Bad
12. The End

Sestava:
Eric A.K. - zpěv
Michael Gilbert - kytara
Steve Conley - kytara
Michael Spencer - baskytara
Ken Mary - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 49:20
Mix, mastering: Jacob Hansen
Label: AFM Records
Země: USA
Žánr: thrash/prog/melodický heavy metal

Diskografie:
1986 - Doomsday for the Deceiver
1988 - No Place for Disgrace
1990 - When the Storm Comes Down
1992 - Cuatro
1995 - Drift
1997 - High
1999 - Unnatural Selection
2001 - My God
2005 - Dreams Of Death
2010 - The Cold
2012 - Ugly Noise
2014 - No Place for Disgrace 2014
2016 - Flotsam And Jetsam
2019 - The End Of Chaos

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.02.2019
Přečteno: 1411x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To Kolik:Flotsam and Jetsam...8. 02. 2019 18:12 b.wolf
to b.wolf...taky jsem...8. 02. 2019 9:52 Kolík
To jsemtedy velmi...7. 02. 2019 15:12 b. wolf
Skúšam sa do...7. 02. 2019 13:31 Demonick
Produkce vyvolává...6. 02. 2019 23:40 Losers and Winners


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16621 sekund.