DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PINK CREAM 69 - Endangered

Pauza mezi vydáním alb „Sonic Dynamite“ a Endangered“ patří k jedněm z nejkratších, které kdy Pink Cream 69 měli. Budete-li poslouchat tu druhou jmenovanou desku bez toho, abyste byli seznámeni s problémy, s kterými se na začátku třetího tisíciletí začali Pink Cream 69 potýkat, patrně nabydete dojmu, že v kapele je vše v nejlepším pořádku a tahle idylka se plně na novince odráží. Kvalita oproti výbornému „Sonic Dynamite“ nijak zásadně neklesá, Pink Cream 69 jsou nadále hitoví i kousaví, stále jsou hráčsky stejní hračičkové a detailisté (což podtrhuje výborný zvuk z Wardovy dílny) a stále má (pochopitelně s využitím známé skladatelské matrice) jejich hudba drive a šťávu.

Přesto se v tomto období začaly pomalu kupit problémy. Dennis Ward se o albu „Endangered“ vyjadřuje jako o desce, kterou museli natočit, protože to vyžadovala smlouva (tímto albem se uzavřelo krátké spojenectví kapely s Massacere Records), kluci se i docela nelibě vyjadřovali k obalu desky, který měl být spáchán na poslední chvíli a údajně kazil dojem z desky samotné. Patrně nejhorší však byla skutečnost, že se kytarista Alfred Koffler, jehož ekvilibristika už dávno patřila k zásadním poznávacím znamením kapely, začal potýkat s vážným onemocněním šlachy. A jelikož dle postupně odhalované lékařské prognózy bylo jisté, že Alfredova nervová motorika už nikdy nebude stoprocentně v pořádku, na problém bylo zaděláno. Pink Cream 69 po vydání desky ani nevyrazili na turné a začaly se šířit řeči o možné změně v sestavě. Navíc narůstal i věhlas a vytížení Dennise Warda coby producenta a zvukaře…

Nic z toho se na „Endangered“ neodráží, album je prostě přímým pokračováním hard rockové jízdy se silnými melodiemi a parádním muzikantstvím, která nastartovala s albem „Electified“. Ačkoliv ani v nejmenším nepřekvapí, tak dokonale potěší jedna z nejchytlavějších kompozic na albu, do šťavnatě přitažlivého refrénu vygradovaná a rafinovaně proměnlivá „Trust The Wise Man“ s nenápadně dramatickou kytarou, jejíž rafinovaná hravost dělá z téhle skladby parádní dobrodružství. Elektrizující „High As A Mountain“, postavená na ideálně vytažené rytmice a bombastickém refrénovém nápěvu (pochopitelně, že dráždivá kytara si také řekne svoje) je výzvou pro hymnické stadionové skandování. Úvodní ostřejší a syrovější vyřvávačka „Shout“ ukáže, že Pink Cream 69 mají své drápy parádně nabroušené, jak šikovně umí kluci zacházet s jemnou romantikou a temnější atmosférou (připočtěte excelující Readmanův hlas) Pink Cream 69 předvedou v houpavé „Promised Land“… Vyjma zvolnění trvalého napětí v závěru alba, reprezentovaného jednak jednou z nemnoha výpůjček, celkem povedené a dospělé, nicméně nijak zásadní adaptace „Pinball Wizard“ od The Who a jednak bonusovým cajdáčkem „One Time Is Not Enough“ je „Endangered“ dalším jasným zásahem do černého.

A i když vás možná u poslechu napadne, že by se deska klidně mohla jmenovat „Sonic Dynamite 2“, přece jen název „Endangered“ mnohem lépe charakterizoval stav, ke kterému se Pink Cream 69 přiblížili.

Savapip             


pinkcream69.de

YouTube ukázka - High As A Mountain

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Shout!
3. Promised Land
4. Trust the Wiseman
5. Don`t Need Your Touch
6. He Took the World
7. Enslaved
8. In My Dreams
9. High as a Mountain
10. Shadows of Time
11. Pinball Wizard
12. One Time Is Not Enough

Sestava:
David Readman - zpěv
Alfred Koffler - kytara
Dennis Ward - baskytara
Kosta Zafiriou – bicí

Rok vydání: 2001
Čas: 48:50
Produkce: Dennis Ward
Studio: House Audio Studios Karlsdorf
Label: Massacre Records
Země: Německo

Diskografie:
1989 – Pink Cream 69
1991 – One Size Fits All
1993 – Games People Play
1995 – Change
1997 – Food For Thought
1998 – Electrified
2000 – Sonic Dynamite
2001 – Endangered
2004 – Thunderdome
2007 – In10sity
2013 – Ceremonial
2017 - Headstrong

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.02.2019
Přečteno: 2303x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Výborné album......pořád ještě...22. 02. 2019 19:03 Kolík
Parádní deska,...21. 02. 2019 9:30 Bubák


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10342 sekund.