MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SYRENCE - Freedom In Fire

Němečtí Syrence se k prvnímu albu propracovávali dlouhých jedenáct let (první tři roky coby Epic Fail), ovšem reálnější obrysy začal debut dostávat až s příchodem zpěváka Johnnyho Voxe, krátce po jeho nástupu ke kapele totiž Syrence přišli se svým prvním EP „5.0“, z něhož jedna skladba doputovala i na nedávno vydanou prvotinu „Freedom In Fire“. Že Syrence berou svůj albový vstup na scénu vážně, svědčí i výběr patronů, kteří dohlíželi na technickou stránku věci – zpěv produkoval Ralf Scheepers, skladby samotné pak Achim Koehler, který je podepsán mimo jiné pod některými alby Brainstorm, Wizard, Sinner, či Primal Fear. O technické zpracování tedy (oprávněně) nemusí mít posluchač žádný strach, s pocitovým provedením klasického hard and heavy z osmdesátek to už tak jednoduché není.

Syrence totiž jako by provedením alba „Freedom In Fire“ chtěli znázornit to, jak dlouho trvalo, než se jim desku podařilo realizovat a tak je čekání na to, než se začne dít něco zásadnějšího (úvodní titulka sice příjemně a nekomplikovaně hard rockově šlape a nabídne i celkem skočný melodický refrén, nicméně to působí poněkud zábavově) poměrně dlouhé a navíc občas kapela sklouzne do vyloženě veteránského módu – příkladem budiž těžkopádná „Your War“, či „Evil Force“, postavené tak rutinně, jako by měli Syrence za sebou několik desetiletí na scéně a už jen žili z dávné slávy. S postupujícím časem však kluci dokáží do svých kousků (zprvu nenápadně, později docela výrazně) pouštět paprsky atmosféry – prim hraje skladba „Red Cold“ (právě to je ta vzpomínka na tři roky staré EP), s poměrně temnými sbory a vypjatým sólovým zpěvem (v závěru dojde na jejich výborný dialog), která se z plíživé rozvážnosti velmi sympaticky rozklokotá a rozproudí, aby odstartovala vydařené finále, v němž Syrence sice nijak nepřekvapí, ale sytý spodek a příjemná melodie ve „Wild Time“ a propracovaná tajemnost závěrečného „Seven Oaks“ jsou hodně působivé.

Asi by šlo kapele celkem snadno otloukat o hlavu, že času na to, aby svůj debut připravila méně rozkolísaným způsobem, měla víc než dost, obzvlášť, když se drží už velmi dobře prošlapané cesty. Na druhé straně lze kvitovat to, že v těch nejpovedenějších momentech zní Syrence osobitě a silným závěrem dokáží značně napravit ten z počátku rozpačitý dojem. Finální pocit po doznění posledních tónů není vůbec špatný.

Savapip             


syrence.de

YouTube ukázka - Freedom In Fire

Seznam skladeb:
1. Freedom in Fire
2. Living on the Run
3. Your War
4. Fozzy`s Song
5. Addicted
6. Symphony
7. From Ashes to the Sky
8. Evil Force
9. Red Gold
10. Wild Time
11. Kings of Speed
12. Seven Oaks

Sestava:
Johnny Vox - zpěv
Oliver Schlosser - kytara
Julian Barkholz - kytara
Fritz Jolas - baskytara
Arndt Streich - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 53:41
Label: Fastball Music
Země: Německo

Diskografie:
2018 – Freedom In Fire

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.03.2019
Přečteno: 1094x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09733 sekund.