18.04.2019
HELLRAISER
Italský heavymetalový spolek vydá 25. května druhou ..více

18.04.2019
QANTICE
Progresivně powermetalová parta z Francie zveřejnila ..více

17.04.2019
ACCEPT
Změna sestavy je dokonána. Poté, co kapelu opustil jeden ..více

17.04.2019
GAAHLS WYRD
O slovo se hlásí bývalý zpěvák blackmetalových ..více

17.04.2019
MOTIONLESS IN WHITE
Dva roky po úspěšné desce "Graveyard Shift" přijde tato ..více

17.04.2019
AMERICAN BOMBSHELL
Americké sleazerockery opustil kytarista Steve Boyles. ..více






AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
No úžasná zostava fakt... ..

AEPHANEMER - Prokopton
Ze by zase dalsi "kurevsky vostra" veganka za mikr ..

TAKEN - Taken
https://www.you tube.com/watch? v=IJSyj2OYfxY ..

EXUMER - Hostile Defiance
Výborný album ,ako jeho predchotca,neb l by som ..

WARRIOR PATH - Warrior Path
Na můj vkus je zbytečně snad každá skladba ro ..

EXUMER - Hostile Defiance
"Nevidím důvod, aby někdo uhýbal z kompozičn ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
Stepan: pravda...Dracon ian Love je skvělá a troc ..

Suzi QUATRO - No Control
Čtvercová mě vždycky míjela, ale ta fošna Q ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
K vystoupeni Avantasie mam pouze jedinou vytku: Me ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
"Kiske, ten , který na samém počátku pomáhal ..




Za poslední měsíc:
AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
1134x

DREAM THEATER - Distance Over Time
1040x

CHILDREN OF BODOM - Hexed
857x

ROTTING CHRIST - The Heretics
731x

ANACREON - Svědomí
705x

BLOODBOUND - Rise Of The Dragon Empire
682x



27.04.2019
NEVIDIM, KÚROVEC, SALAZAR...
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 100,-Kč.

11.05.2019
NEKROKRAFT (Swe)-Black/Dea th Metal, WAN (Swe)-Black Metal, THE GENERATIONS ARM..
Plzeň-klub Parlament, začátek od:20:00, vstupné: 200 Kč

18.05.2019
ADOR DORATH, MATER MONSTIFERA, STORMRAGE (A)..
České Budějovice - Music Bar Velbloud, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6903
recenzí: 5636
reportů: 545
rozhovorů: 366













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


IRON SAVIOR - Kill Or Get Killed

Tvorbu Iron Savior, přesněji řečeno jejich předáka Pieta Sielcka, lze přirovnat k seriálu MacGyver. Pamětníci vzpomenou, že hlavní hrdina byl v řadě dílů uzavřen do prostoru, ze kterého se zdálo nemožné uniknout. MacGyver si ale vždy poradil a ze zapeklité situace se nějakým (víceméně zázračným) způsobem dostal. Piet Sielck je také dlouhodobě vtěsnán do úzké skladatelské šablony, jeho autorské manévry ale často naleznou způsob, jak se z dané kazajky vysvléci. Někdy, pravda, pouze kouskem končetiny, jindy ovšem mnohem větší částí těla, což následně znamená vysvobození nejen pro samotného skladatele, ale zejména pro posluchače.

Pokud se týká nového alba se (zbytečně) zastrašujícím názvem „Kill Or Get Killed“, můžeme mluvit o abnormálně zdařilé vyprošťovací práci, kdy Sielck dostal ven minimálně obě horní končetiny, jelikož svobodný rukopis z obsahu aktuálních skladeb jenom dýchá. Ani tolik nepřekvapí, že se Pietovi daří v rychlejších položkách, jako je kupříkladu tažná úvodní titulka s parádní a důvtipně zakomponovanou vyhrávkou, potažmo dvoukopákově poháněná jízda „Heroes Ascending“ (s překvapivým neoklasickým feelingem). Svižný pohon německému skladateli obecně svědčí a většinou nabízí kvalitativní povýšení celé nahrávky. Aktuální deska je ale sympatická právě tím, že se na ní povedla většina písní, bez ohledu na jejich tempovou akceleraci.

Samozřejmě nesmí chybět typicky hutné kytary, ty jsou však odlehčeny vkusnými melodiemi, v čele s automaticky chytlavými sóly, které hned pozvednou náladu, případně dovolí velkorysejší pohled na méně zábavný refrén či právě tuctové riffy („Roaring Thunder“, „Sinner Of Saint“, „Stand Up and Fight", „Legends Of Glory“). Největší překvapení se ale ukrývá ještě trochu jinde. Na novém albu nalezneme dvojici – shodou okolností po sobě jdoucích – písní „Never Stop Believing“ a „Until We Meet Again“. První jmenovaná představuje Sielckovu netradiční a mimořádně odlehčený tvůrčí projev, který mu opravdu sluší. Hardrockovou auru skladby podporují svěží kytarové pentle, svobodomyslně pojatý refrén pak můžeme v pohodě označit za hitový. Položka „Until We Meet Again“ pro změnu nabízí temnější odstín zachumlaný v rozvážném rytmu a postupně sílící atmosféře (ve výsledku se dostáváme na hranici osmi minut). I zde německý kytarista překvapil a ukázal, že se při dobré náladové konstelaci umí ze svazujících subžánrových popruhů vyvléct s kouzelnickou grácií.

Netřeba dvakrát zmiňovat dobrý zvuk, který si Sielck jako zkušený producent bezpečně ohlídal (ve svém vlastním studiu Powerhouse). Novinka jeho kapely zachovává typický styl, jenž rychle vtáhne letité fanoušky, zároveň však nabízí dostatek lákadel pro takové posluchače, kteří k tvorbě Iron Savior přistupují s jistou obezřetností. A to lze považovat za nezanedbatelný tvůrčí úspěch.

Pagan             


www.iron-savior.com

YouTube ukázka - Kill Or Get Killed

Seznam skladeb:
1. Kill or Get Killed
2. Roaring Thunder
3. Eternal Quest
4. From Dust and Rubble
5. Sinner or Saint
6. Stand Up and Fight
7. Heroes Ascending
8. Never Stop Believing
9. Until We Meet Again
10. Legends of Glory

Sestava:
Piet Sielck - zpěv, kytara
Joachim "Piesel" Küstner - kytara
Jan-Sören Eckert - baskytara, vokály
Patrick Klose - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 49:32
Mix, mastering: Piet Sielck
Label: AFM Records
Země: Německo
Žánr: heavy-power metal

Diskografie:
1997 - Iron Savior
1999 - Unification
2001 - Dark Assault
2002 - Condition Red
2004 - Battering Ram
2007 - Megatropolis
2011 - The Landing
2014 – Rise Of The Hero
2015 - Megatropolis 2.0
2016 - Titancraft
2019 - Kill Or Get Killed

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.03.2019
Přečteno: 665x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Souhlasím s...19. 03. 2019 14:47 orre
Nečekal jsem, že...19. 03. 2019 14:01 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.2204 sekund.