RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WHILE SHE SLEEPS - So What?

Když se před pár lety While She Sleeps osamostatnili na trhu a vytvořili si v podstatě vlastní studio a zázemí, dalším logickým krokem bylo založení labelu „Sleeps Brothers“ a ve spojení se Spinefarm Records natočení další desky. A tak po roce a něco tu máme další fošnu těchto metalcorových Angličanů s názvem „So What?“

Pauzy mezi deskami byly vždy otázkou načasování. Některé kapely ze sebe sypou ob rok další a další materiál, aby se na opačném konci spektra čekalo zase u jiných několik let na kýženou placku, kterou si mezitím posluchači vysnili a vyšponovali své očekávání na maximum. While She Sleeps jsou tím prvním příkladem a jen co se dokončilo turné k desce „You Are We“, zveřejnil se bonusový disk a kapela se ještě neusadila ve svém novém produkčním rozpoložení, už nás začala opět lákat na novou desku. Singly v podstatě nelhaly – je to kvalitní hudba dělaná poctivě, ale chybí ji buď odborný produkční dohled anebo větší odstup.

„So What?“ je opět prorostlé dospělými texty plnými zloby a nařčením ze sociologického, politického nebo environmentálního spektra. Texty a vůbec pěvecké schopnosti všech zúčastněných (nejen hlavní zpěvák Lawrence Taylor, ale i ostatní vokály) jsou devízou kapely a odlišením od ostatních kapel tohoto žánru. Masivní riffy, rychlá kytarová sóla nebo řezající breakdowny nikdy nepatřily a nepatří k signifikantním záležitostem While She Sleeps. Ti spíše vynikají kromě vokálů a textů hlavně vrstvením jednotlivých pasáží na sebe, uměním dynamiky nebo výrazné melodie, což se na aktuální desce projevuje poměrně zřídka a nenápadně.

Pomineme-li povedený otvírák „Anti-Social“ nebo „The Guilty Party“, hoši z Anglie se v podstatě svezli na úspěchu „You Are We“ a nepředvádí žádnou velkou invenci a nepodporují své „know-how“ v podobě výše zmíněných silných stránek. Drtivá většina písniček na novém albu totiž opakuje a omílá ty samé postupy stále dokola až do té doby, než se vám v nich udělá totální guláš a jednotlivé pasáže se začnou mezi sebou samovolně nahrazovat a plést. Jedná se především o úvody písní s nastolenou atmosférou čisté kytary a vokálů, growlovaných slok se zaměnitelným riffem, anebo hraní si se zvukem, kdy se buď celá kapela ztlumí anebo úplně vypne a zvýrazní se bicí.

Je chvályhodné, že se členové kapely snažili do nového materiálu vložit i něco málo netradičních prvků a začali více využívat samply, ale povětšinou se tyto nápady míjí účinkem a snad kromě již dříve avizované „The Guilty Party“ působí spíše nepatřičným dojmem než aby výslednou atmosféru songu podtrhli a zvýraznili. Recenze na minulou desku jsem končil také s varováním, jelikož absolutní tvůrčí svoboda nese také velký kus zodpovědnosti, co, kolik a jak často vydávat nové věci. Tady se potvrdilo, že stačil větší nadhled, více času a mohlo se jednat opět o kvalitní desku plnou energie a tvůrčích nápadů. Takto se jedná o desku, která nebezpečně tíhne k průměru, přestože na koncertech nové věci jistě skvěle zapadnou.

Radek Neuman             


FB WHILE SHE SLEEPS

YouTube ukázka – Anti-Social

Seznam skladeb:
1. Anti-Social
2. I´ve Seen It All
3. Inspire
4. So What?
5. The Guilty Party
6. Haunt Me
7. Elephant
8. Set You Free
9. Good Grief
10. Back of My Mind
11. Gates of Paradise

Sestava:
Lawrence Taylor - zpěv
Sean Long - kytara, klavír, vokály
Mat Welsh - kytara, vokály
Aaran Mckenzie – baskytara, vokály
Adam Savage – bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 48:23
Label: Sleeps Borthers/Spinefarm Records
Země: Velká Británie
Žánr: metalcore/hardcore

Diskografie:
2012 - This Is the Six
2015 - Brainwashed
2017 – You Are We
2019 - So What?

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.03.2019
Přečteno: 1609x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08636 sekund.