TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WARRIOR PATH - Warrior Path

Jsou alba, s jejichž kvalitou se tak nějak dopředu počítá. A pak existují počiny, které zastihnou posluchače zcela nepřipravené, což ještě umocňuje fakt, že takové dílo stvoří doposud neznámá kapela. Podíváme-li se na obal řeckého tělesa Warrior Path, jen těžko začneme přemýšlet o něčem výjimečném. Po spuštění díla ale začne vyskakovat jedno překvapení za druhým. Tím úplně největším je sestava, která eponymní debut tvořila, a ve které se tyčí dvě přední osobnosti řecké (potažmo evropské) metalové scény.

Pravda, všeuměl Bob Katsionis působí leckde (namátkou Firewind nebo Outloud), jeho jméno ale zaručuje nezanedbatelný podíl zkušenosti a řemeslného fortelu, pročež jeho objevení v osazenstvu Warrior Path znamenalo první velké plus. Druhým je pěvecká pozice, kterou nezastal nikdo menší, nežli Yannis Papadopoulos. Ten před časem odešel z formace Wardrum, aby se mohl naplno věnovat finským kolotočářům Beast In Black, a najednou se zničehonic vynoří v další kapele, přičemž jeho účast podle všeho neplní pouhou hostující pozici. Základ spolku Warrior Path je tedy mimořádně bytelný (díky Katsionisovi je samozřejmostí i dobrý zvuk), hudba pak tuto devízu podepírá adekvátně kvalitními tóny.

Při jejich poslechu se připravme na výpravné heavymetalové putování, které plně souzní s názvem kapely a desky. Bojová nálada je všudypřítomná, ať už jde o klid před bitevní bouří (případně ošetřování ran po ní), kterou zastupují uvolněně plynoucí skladby, tak o zastávku v jádru nejurputnějšího dění, kdy se válčí o holý život. Do první kategorie náleží opravdu vkusný polobaladický příspěvek "Black Night", ve kterém Yannis naplno prodává své pěvecké umění (pocit čehosi výjimečného umí tento borec navodit jako málokterý z jeho kolegů), potažmo neméně vtahující akustická pohoda "Dying Bird Of Prey". Druhou skupinu zastupují vály pulzující na dravém pohonu, který se z heavymetalových zákoutí přirozeně vlévá do power-speedových oblastí, v nichž neschází smysl pro tvorbu silně okrasných melodií ("A Sinnersworld", "Fight For Your Life").

Stejně tak přijde řada na kompozice, ve kterých se mísí obě zmíněné polohy, přičemž v takových momentech řečtí autoři pečlivě budují stavbu písně (časy nad šest minut jsou běžnou záležitostí), aby se poklidné i hřmotné úseky slily v patřičně poutavé hudební dění. Daří se jim to jak v položkách "Riders Of The Dragon" a "Mighty Pirates", tak v kusu "The Hunter", kde na baladicko-hymnický vstup naváže ostrá speedmetalová jízda s vyostřeným Yannisovým projevem, ale také parádními melodickými sóly. Drobnou kvalitativní výjimku představují okamžiky, kdy se skladatelské rozjímání malinko zacykluje, a jako takové skladbu (nahrávku) pocitově spíše protahuje, nežli by čechralo její náladotvornou strukturu ("The Path Of The Warrior"). Jde ale jenom o detail, který příliš nerelativizuje to hlavní a nejzásadnější, tedy nadmíru sympatický a líbivý dojem, jenž debutový zápis těchto Řeků zanechal.

Petr Štěpnička             


FB WARRIOR PATH

YouTube ukázka - The Path of the Warrior

Seznam skladeb:
1. Riders of the Dragons
2. The Hunter
3. A Sinnersworld
4. Stormbringers
5. Black Night
6. The Path of the Warrior
7. Fight for Your Life
8. Mighty Pirates
9. Dying Bird of Prey
10. Valhalla Im Coming

Sestava:
Yannis Papadopoulos - zpěv
Bob Katsionis - kytara, baskytara, klávesy
Andreas Sinanoglou - kytara
Hristos-Valentinos Petevis - housle
Dave Rundle - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 1:02:10
Produkce, zvuk: Bob Katsionis
Země: Řecko
Žánr: epický heavy-power-speed metal

Diskografie:
2019 - Warrior Path

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.03.2019
Přečteno: 5283x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Warrior PathChci věřit tomu,...15. 03. 2020 21:23 Simon
Výborná věc,...7. 09. 2019 20:17 Deny
Na můj vkus je...16. 04. 2019 13:12 htaedas
V recenzi...26. 03. 2019 7:47 htaedas
Parádněnašlapané album!...12. 03. 2019 14:17 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09191 sekund.