Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IMPERIA - Flames Of Eternity

Sejdou se takhle Belgičan, Němec, Fin a Norka a řeknou si: „Pojďme si zahrát nějaký ten symfo-gothic metal.“ Začíná to trochu jako nějaký vtip, ale proces vzniku holandské kapely Imperia to příliš nevystihuje. V roce 2003 u toho totiž kromě této čtveřice byli i dva Holanďané. Tahle mezinárodní parta je fanouškům žánru dobře známá, nicméně do „první ligy“ se zatím nedostala. Po čtyřleté pauze se o to znovu pokouší se svým pátým albem „Flames Of Eternity“.

Nejzajímavějším členem kapely je zpěvačka Helena Iren Michaelsen, známná ze svého působení u Trail Of Tears, se kterými nazpívala úspěšná alba „Disclosure In Red“ a „Profoudemonium“. Jenže to už je dvacet let a navíc Helena v té době u Trail Of Tears zpívala především kontraaltem a u Imperie zní o něco víc civilně a uvolněně, takže hledat spojitost v hlase hlavní představitelky je v podstatě nemožné. Úvod desky je ve znamení příjemné symfonické muziky. Nikterak hudebně překvapivé, ale dobré melodie, kytary a zpěv posluchače upoutají. Skladbám nechybí nápady., „Fear Is An Illusion“ ani dávka agresivity, když Helena použije i growling! Kontrast s jinak velice melodickou muzikou a kytarovými sóly je působivý.

Někdy se Imperia dostává na pomezí rocku a metalu jako v „Unspoken Words“, která svou jemností hladí, ale zároveň disponuje velice silným refrénem. Helena zpívá příjemně a její hlas patří k pozitivním stránkám desky. Postupně se ale s albem začíná něco dít. „Book Of Love“ je podobná své předchůdkyni a přijde mi lehce odfláknutá. Trochu rockových kytar, táhlá melodie a jednoduché orchestrace, toť vše. „Blinded“ naštěstí šlápne na pedál a představuje nejrychlejší věc na albu. Helena vytáhne trochu operního zpěvu. Jenže pak přijde utahaná „Invisible Tears“. V ní sice upoutají pozornost hezky zakomponované housle a akustická kytara, ale pocit, že deska ztrácí energii, je čím dál silnější. Píšťalky na začátku „Otherwise“ mohou slibovat něco zajímavého, ale skladba je dalším zástupcem klasického symfo-metalu. Je sice dobře zazpívaná, ale až hříšně průměrná.

Něžná klavírní balada „Beauty Within“ s hostujícím Oliverem Phillipsem (který se na desce postaral o orchestrace) není ničím výjimečná. A to platí i pro zbytek desky. Sem tam zní trochu agresivněji, ale převážnou dobu je až příliš milá, nevýrazná. Kromě „Beauty Within“ do konce alba zazní ještě dvě klavírní balady („A Crying Heart“ a „Mother“) a ani jedna nemá potenciál utkvět v paměti...

„Flames Of Eternity“ je vcelku zklamání, protože přinejmenším první čtyři skladby jsou výborné. A pak najednou jako když dojdou nápady. Netvrdím, že na desce nadále nejsou zajímavé momenty, ale její energie jde rapidně dolů. Imperia může být pro fanoušky žánru (kteří si k hodnocení mohou přičíst bod navíc) dobrou alternativou pro Xandrii, Beyond The Black nebo Vision Of Atlantis. Na první ligu to ale rozhodně není.

Tomáš Marton             


imperiaband.com

YouTube ukázka - Fear Is An Illusion

Seznam skladeb:
1. The Scarred Soul
2. Fear Is An Illusion
3. Unspoken Words
4. Book Of Love
5. Blinded
6. Invisible Tears
7. Otherside
8. Beauty Within
9. My Guardian Angel
10. The Ocean
11. A Crying Heart
12. Mother (Piano Version)

Sestava:
Helena Iren Michaelsen - zpěv
Jan Örkki Yrlund - kytary
Gerry Verstreken - baskytara
Steve Wolz - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 58:51
Label: Massacre Records
Země:mezinárodní
Žánr: Symphonic/gothic metal

Diskografie:
2004 The Ancient Dance Of Qetesh
2007 Queen Of Light
2011 Secret Passion
2015 Tears Of Silence
2019 Flames Of Eternity

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.03.2019
Přečteno: 1844x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08743 sekund.