17.06.2019
GHOST
Tobias Forge, čili Cardinal Copia, se asi nedrží ..více

17.06.2019
MAGNUM
Neúnavní průkopníci britského progresivního hard rocku ..více

17.06.2019
BLACK VEIL BRIDES
Kalifornské hvězdičky chystají oslavu deseti let od ..více

17.06.2019
PAVEMENT PRINCESS
Smutná zpráva přichází od této holandské hardrockové ..více

17.06.2019
CARNIFEX
Deathcorová parta ze Sain Diega naváže 2. srpna na tři ..více

17.06.2019
THUNDERFUCK AND THE DEADLY ROMANTICS
Kanaďané, kteří o sobě tvrdí, že hrají mix Ramones, ..více






VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Vzpomínkové album bude, ovšem Příliv asi ne. ..

VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Je v plánu recenze vzpomínkové desky Brainu?A c ..

PANTERA - Metal Magic
A tobe by mozna pomohlo na chvili vysadit zobani . ..

PANTERA - Metal Magic
Ta sekera to ale trochu kazí, to je fakt. Možná ..

PANTERA - Metal Magic
Brutálně podhodnoceno! Za mě jasná desítka. S ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Má očekávání toto album nenaplnilo. Místy se ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Hodnocení 10/10 absolutně sedí, konečně se ne ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Takové kapely ani neposlouchám, nemám na to ča ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nuda ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Tak jsem si pustil Gloryhammer.Hod ně v nich cít ..




Za poslední měsíc:
RAMMSTEIN - Rammstein
1540x

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1191x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
761x

MINORITY SOUND - Toxin
676x

DIAMOND HEAD - The Coffin Train
662x

PANTERA - Metal Magic
645x



22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -

22.06.2019
ŠLINC FEST 2019 // benefiční festival - FVTVRE, ★HISATAKA★ (JP), Thanx, H..
lesní divadlo Řevnice, začátek od:13:00, vstupné: 250,- (předprodej 20

13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.



článků celkem: 7020
recenzí: 5738
reportů: 552
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BLOODBOUND - Rise Of The Dragon Empire

Jak vycvičit draka, část miliontá. Ze švédského spolku Bloodbound se nadobro stali vypravěči dětských příběhů, což dokládá nové album „Rise Of The Dragon Empire“, které přímo navazuje na dva roky starý kotouč „War Of Dragons“. Je tedy opět vhodné vypnout analytickou část mozku a naladit se na krajně povrchní, avšak také celkem chytlavé melodie (což je v podstatě synonymum). V tomto ohledu jsou totiž Švédové precizní a umí svoji tvorbu prodat bez ohledu na její infantilitu. Problémem je, že z hudby zároveň dýchá jakási rezignace, jakoby se autoři chtěli mermomocí napojit na finance-dárnou žílu vykutanou spolky jako Nightwish nebo Sabaton (na ty hlavně), dobře si vědomi toho, jak ohromné masy lidí umí jejich produkce zfanatizovat.

Této teorii jde naproti řemeslná stránka nového alba, které vykazuje silné generické prvky, a to zejména v refrénových partech. Ani by tolik nevadilo převažující pochodové tempo, které znamená drtivý ústup ze speedmetalových pozic předešlé fošny. Švédové totiž umí sešněrovat x-krát ojeté postupy v dostatečně soudržný tvar a základ staveb nasytit svůdnou chytlavostí, přičemž vrchol této snahy hledejme v sólových motivech, které vyloženě září melodickou irizací. Jenže právě tento fakt nakonec jenom umocňuje dvojznačné přijetí celé nahrávky. Jakmile totiž nastoupí refrén, dobré dojmy zpravidla mizí a místo nich nastoupí smutné rozčarování.

Ústřední části většiny nových songů jsou si nepěkně podobné a hlavně se v nich nejvýrazněji projevuje odmítání autorských výzev. Většina chorusů stojí na vícehlasech, pochodovém tempu a pocitu, že tuhle melodii jsme už někde museli slyšet. Z této jednolité refrénové masy se obecně vymyká baladicko-valčíková podstata závěrečné skladby „Reign of Fire", trochu snad i hlavní úsek písně „A Blessing In Sorcery“, v ní ale zase pro změnu dráždí jiné momenty, který jsou až příliš sluchatě inspirovány tvorbou Beast In Black (a jim podobných). Tyto evokace nikdy nepřekročí únosnou mez, nicméně celkově jenom prohlubují tendenční dojmy, které deska chtě nechtě zanechává.

K nejlepším okamžikům díla patří kus „Slayer Of Kigns“, kde se synťáky hezky propojí se svěžím (protože ojedinělým) rychlým tempem a vše frčí působivě kupředu, a to přesně do nástupu refrénu, který zase najede na roboticky uniformní kolej. Čistě kladně lze tak nakonec psát jenom o kompozici „Balerion“, jež nejsilněji evokuje melodické pikanterie předešlé desky. Ta sice rovněž putovala po skladatelsky neosobitých cestách, její obsah ale tolik neklopýtal o bludné refrénové kořeny, které tentokrát partu Bloodbound zavedly do sice nablýskané, ale také snobské, komisní a pocitově odtažité společnosti.

Pagan             


www.bloodbound.se

YouTube ukázka - Rise of the Dragon Empire

Seznam skladeb:
1. Rise of the Dragon Empire
2. Slayer of Kings
3. Skyriders and Stormbringers
4. Magical Eye
5. Blackwater Bay
6. Giants of Heaven
7. The Warlocks Trail
8. A Blessing in Sorcery
9. Breaking the Beast
10. Balerion
11. Reign of Fire

Sestava:
Patrik J Selleby - zpěv
Tomas Olsson - kytara
Henrik Olsson - kytara
Fredrik Bergh - baskytara, klávesy, vokály
Anders Broman - baskytara
Daniel Sjögren - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 45:52
Label: AFM Records
Země: Švédsko
Žánr: power metal

Diskografie:
2006 – Nosferatu
2007 – Book of the Dead
2009 – Tabula Rasa
2011 – Unholy Cross
2012 – In The Name Of Metal
2014 - Stormborn
2017 - War Of Dragons
2019 - Rise Of The Dragon Empire

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.04.2019
Přečteno: 1077x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
DebutBloodbound...4. 04. 2019 13:35 b.wolf
Za me album na...2. 04. 2019 15:19 adrian
Opravdu škoda...2. 04. 2019 12:57 htaedas
Mě to příjde...2. 04. 2019 1:37 vn
Tak furt lepší,...1. 04. 2019 17:57 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17119 sekund.