18.04.2019
HELLRAISER
Italský heavymetalový spolek vydá 25. května druhou ..více

18.04.2019
QANTICE
Progresivně powermetalová parta z Francie zveřejnila ..více

17.04.2019
ACCEPT
Změna sestavy je dokonána. Poté, co kapelu opustil jeden ..více

17.04.2019
GAAHLS WYRD
O slovo se hlásí bývalý zpěvák blackmetalových ..více

17.04.2019
MOTIONLESS IN WHITE
Dva roky po úspěšné desce "Graveyard Shift" přijde tato ..více

17.04.2019
AMERICAN BOMBSHELL
Americké sleazerockery opustil kytarista Steve Boyles. ..více






AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
No úžasná zostava fakt... ..

AEPHANEMER - Prokopton
Ze by zase dalsi "kurevsky vostra" veganka za mikr ..

TAKEN - Taken
https://www.you tube.com/watch? v=IJSyj2OYfxY ..

EXUMER - Hostile Defiance
Výborný album ,ako jeho predchotca,neb l by som ..

WARRIOR PATH - Warrior Path
Na můj vkus je zbytečně snad každá skladba ro ..

EXUMER - Hostile Defiance
"Nevidím důvod, aby někdo uhýbal z kompozičn ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
Stepan: pravda...Dracon ian Love je skvělá a troc ..

Suzi QUATRO - No Control
Čtvercová mě vždycky míjela, ale ta fošna Q ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
K vystoupeni Avantasie mam pouze jedinou vytku: Me ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
"Kiske, ten , který na samém počátku pomáhal ..




Za poslední měsíc:
AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
1134x

DREAM THEATER - Distance Over Time
1040x

CHILDREN OF BODOM - Hexed
857x

ROTTING CHRIST - The Heretics
731x

ANACREON - Svědomí
705x

BLOODBOUND - Rise Of The Dragon Empire
682x



27.04.2019
NEVIDIM, KÚROVEC, SALAZAR...
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 100,-Kč.

11.05.2019
NEKROKRAFT (Swe)-Black/Dea th Metal, WAN (Swe)-Black Metal, THE GENERATIONS ARM..
Plzeň-klub Parlament, začátek od:20:00, vstupné: 200 Kč

18.05.2019
ADOR DORATH, MATER MONSTIFERA, STORMRAGE (A)..
České Budějovice - Music Bar Velbloud, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6903
recenzí: 5636
reportů: 545
rozhovorů: 366













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BLOODBOUND - Rise Of The Dragon Empire

Jak vycvičit draka, část miliontá. Ze švédského spolku Bloodbound se nadobro stali vypravěči dětských příběhů, což dokládá nové album „Rise Of The Dragon Empire“, které přímo navazuje na dva roky starý kotouč „War Of Dragons“. Je tedy opět vhodné vypnout analytickou část mozku a naladit se na krajně povrchní, avšak také celkem chytlavé melodie (což je v podstatě synonymum). V tomto ohledu jsou totiž Švédové precizní a umí svoji tvorbu prodat bez ohledu na její infantilitu. Problémem je, že z hudby zároveň dýchá jakási rezignace, jakoby se autoři chtěli mermomocí napojit na finance-dárnou žílu vykutanou spolky jako Nightwish nebo Sabaton (na ty hlavně), dobře si vědomi toho, jak ohromné masy lidí umí jejich produkce zfanatizovat.

Této teorii jde naproti řemeslná stránka nového alba, které vykazuje silné generické prvky, a to zejména v refrénových partech. Ani by tolik nevadilo převažující pochodové tempo, které znamená drtivý ústup ze speedmetalových pozic předešlé fošny. Švédové totiž umí sešněrovat x-krát ojeté postupy v dostatečně soudržný tvar a základ staveb nasytit svůdnou chytlavostí, přičemž vrchol této snahy hledejme v sólových motivech, které vyloženě září melodickou irizací. Jenže právě tento fakt nakonec jenom umocňuje dvojznačné přijetí celé nahrávky. Jakmile totiž nastoupí refrén, dobré dojmy zpravidla mizí a místo nich nastoupí smutné rozčarování.

Ústřední části většiny nových songů jsou si nepěkně podobné a hlavně se v nich nejvýrazněji projevuje odmítání autorských výzev. Většina chorusů stojí na vícehlasech, pochodovém tempu a pocitu, že tuhle melodii jsme už někde museli slyšet. Z této jednolité refrénové masy se obecně vymyká baladicko-valčíková podstata závěrečné skladby „Reign of Fire", trochu snad i hlavní úsek písně „A Blessing In Sorcery“, v ní ale zase pro změnu dráždí jiné momenty, který jsou až příliš sluchatě inspirovány tvorbou Beast In Black (a jim podobných). Tyto evokace nikdy nepřekročí únosnou mez, nicméně celkově jenom prohlubují tendenční dojmy, které deska chtě nechtě zanechává.

K nejlepším okamžikům díla patří kus „Slayer Of Kigns“, kde se synťáky hezky propojí se svěžím (protože ojedinělým) rychlým tempem a vše frčí působivě kupředu, a to přesně do nástupu refrénu, který zase najede na roboticky uniformní kolej. Čistě kladně lze tak nakonec psát jenom o kompozici „Balerion“, jež nejsilněji evokuje melodické pikanterie předešlé desky. Ta sice rovněž putovala po skladatelsky neosobitých cestách, její obsah ale tolik neklopýtal o bludné refrénové kořeny, které tentokrát partu Bloodbound zavedly do sice nablýskané, ale také snobské, komisní a pocitově odtažité společnosti.

Pagan             


www.bloodbound.se

YouTube ukázka - Rise of the Dragon Empire

Seznam skladeb:
1. Rise of the Dragon Empire
2. Slayer of Kings
3. Skyriders and Stormbringers
4. Magical Eye
5. Blackwater Bay
6. Giants of Heaven
7. The Warlocks Trail
8. A Blessing in Sorcery
9. Breaking the Beast
10. Balerion
11. Reign of Fire

Sestava:
Patrik J Selleby - zpěv
Tomas Olsson - kytara
Henrik Olsson - kytara
Fredrik Bergh - baskytara, klávesy, vokály
Anders Broman - baskytara
Daniel Sjögren - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 45:52
Label: AFM Records
Země: Švédsko
Žánr: power metal

Diskografie:
2006 – Nosferatu
2007 – Book of the Dead
2009 – Tabula Rasa
2011 – Unholy Cross
2012 – In The Name Of Metal
2014 - Stormborn
2017 - War Of Dragons
2019 - Rise Of The Dragon Empire

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.04.2019
Přečteno: 681x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
DebutBloodbound...4. 04. 2019 13:35 b.wolf
Za me album na...2. 04. 2019 15:19 adrian
Opravdu škoda...2. 04. 2019 12:57 htaedas
Mě to příjde...2. 04. 2019 1:37 vn
Tak furt lepší,...1. 04. 2019 17:57 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17354 sekund.