DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WE ARE SENTINELS - We Are Sentinels

Klávesy, piáno, perkuse, nějaká ta orchestrace a sem tam vzdušné ženské vokály. Tohle všechno má pod palcem Jonah Weingarten. Zdá se vám to pro rockové (potažmo metalové) album málo? Rozhodně máte pravdu. Ale je tu ještě hlas jednoho z velmi charismatických metalových zpěváků – Matta Barlowa. Ani ten sice neposune tuhle nahrávku do kovovějších sfér, nicméně pozornost metalového světa už by toto spojení vzbudit mohlo. Parťáci Weingarten a Barlow, kteří se kdysi dávno na krátký čas sešli u dánských power metalistů Pyramaze, se vloni pod hlavičkou We Are Sentinels pustili (dle svých slov) do něčeho jedinečného a průkopnického. Inspirováni hudebními a tematickými prvky dramat, sci-fi a fantasy filmů se prý pokouší ztělesnit podstatu slova „epos“.

Svým způsobem je to odvážné tvrzení, album „We Are Sentinels“ je sice na jedné straně epické, na straně druhé je však úžasně křehké a intimní. To hlavní jsou zde emoce a těch mohou oba protagonisté nabídnout nekonečnou porci. Hlasové možnosti Matta Barlowa jsou obrovské a Matt je na albu plně využívá (jak také jinak, vždyť to je polovina podstaty We Are Sentinels). Jonah Weingarten ani v nejmenším nezaostává a dá se jednoznačně říci, že se svojí tvorbou by se bez problémů uchytil ve filmovém průmyslu u velkolepých a rozsáhlých produkcí.

Vzhledem k tomu, že drtivá část alba se odehrává převážně v klidnějším tempu a v emocemi nabitých široce výpravných polohách, největší bouři rozpoutají až (v kontextu alba) nečekaně agresivní ataky, jako v „Life, Death, Rebirth“, či v „Battle In Winter“, kde Matt Barlow svůj monumentální hlas dokonale vyhrotí, pohlcující atmosféra nepolevuje již od úvodní „From My Tower“ a proto je až fascinující, jak famózně ji kluci (i za pomoci ženských vokálů) dokáží maximálně zdramatizovat v „Sirens Of Odysseus“. A pokud chcete nějaké vodítko, směřující k rockovému světu, zkuste adaptaci Diova „Holy Diver“, které svým výrazem stoprocentně zapadne do alba a plně při tom demonstruje, kudy vedou hudební myšlenkové pochody We Are Sentinels. Hudební škatulky jsou zbytečné, tohle je intimně bouřlivá a decentně velkolepá oslava emotivnosti v hudbě. Nebudu tvrdit, že We Are Sentinels jsou nějací zásadní průkopníci nových směrů, ale jedinečný zážitek toto metalově nemetalové propojení stoprocentně nabízí.

Savapip             


www.wearesentinels.com

YouTube ukázka - Kingdom In Winter

Seznam skladeb:
1. From My Tower
2. My Only Sin
3. Life, Death, Rebirth
4. Kingdom In Winter
5. Dreaming In Winter
6. Battle In Winter
7. In Memoriam
8. Sirens of Odysseus
9. Miracle
10. Soul On Fire
11. Holy Diver

Sestava:
Matthew Barlow - zpěv
Jonah Weingarten - klávesy

Rok vydání: 2018
Čas: 47:45
Země: USA

Diskografie:
2018 – We Are Sentinels

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.04.2019
Přečteno: 3008x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09238 sekund.