20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více

19.07.2019
EXCALION
Finští melodici zveřejní 27. září novinku s titulem ..více

18.07.2019
QUIET RIOT
Vzkřísit ducha slavné desky "Metal Health" se bude tato ..více






MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
954x

DEF LEPPARD, WHITESNAKE - Praha, O2 Aréna, 17. 6. 2019
843x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
778x

PANTERA - Cowboys from Hell
777x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
738x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
714x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7060
recenzí: 5770
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ASTRAL DOORS - Worship Or Die

S kapelami, ve kterých účinkuje zpěvák Nils Patrik Johansson, to začíná být malinko složité. Na jednu stranu je díky jeho hlasu zaručen specifický zážitek, na druhou hrozí riziko, že pokud jeho projev nedoprovodí osobitější hudba (viz hlavně Dánové Wuthering Heights), bude se jednat o hodně vejcoidní záležitost. Tak třeba parta Astral Doors seká v rámci žánru jistě kvalitní, ovšem obsahově značně podobná alba, přičemž novinka (se shodně zaměnitelným titulem) „Worship Or Die“ není výjimkou (do rovnice je možné přičíst i Johanssonovu sólovku „Evil Deluxe“ nebo ex-kapelu Civil War).

Dostáváme tedy pravidelnou porci heavy/power metalu kříženého se sedmdesátkovým feelingem, hard rockem i osmdesátkovou klasikou à la Dio. A jako vždy zůstává platné, že když se autoři trefí, může si fanoušek u okázale posazených melodií jenom výskat. V případě tohoto alba k tomu dávají pádný důvod kusy „Night Of The Hunter“, „This Mus Be Paradise“ a „Triumph & Superiority“ s chytlavými refrény a vůbec obecným drajvem a švihem. Tyto skladby vyčnívají vysoko nad širokou konkurencí a v podstatě se jim nedá nic moc vytknout. Zmínit je vhodné i náladově temnější, stále však dostatečně důvtipné položky „Worship Or Die“, „Concrete Heart“ a „Forgive Me Father“ (potažmo ďábelsky rudý cover motiv).

Problémem jsou skladby, které se zacyklují v těžkopádné skladatelské množině, s mizivým průnikem silněji vyčnívajících nápadů a invence (především „Desperado" a „Let The Fire Burn"). Pokud bychom vyjmuli aktuální povedené kompozice a dali je dohromady s vrcholy předešlé desky „Black Eyed Children" (případně o kousek zkrátili stopáž, která je v případě obou řadovek přetažená), máme zde skvělé melody-metalové dílo. Takhle jde jenom o další desku, na které zpívá Nils Patrik Johansson, což pochopitelně vůbec není málo. Otázkou začíná být, jestli je to dost.

Pagan             


www.astraldoors.com

YouTube ukázka - Night Of The Hunter

Seznam skladeb:
1. Night of the Hunter
2. This Must Be Paradise
3. Worship or Die
4. Concrete Heart
5. Marathon
6. Desperado
7. Ride the Clouds
8. Light at the End of the Tunnel
9. St Petersburg
10. Triumph & Superiority
11. Let the Fire Burn
12. Forgive Me Father

Sestava:
Nils Patrik Johansson - zpěv
Joachim Nordlund - kytara
Mats Gesar - kytara
Ulf Lagerstroem - baskytara
Jocke Roberg - klávesy
Johan Lindstedt - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 55:21
Label: Metalville
Země: Švédsko
Žánr: heavy/power metal

Diskografie:
2003 – Of the Son and the Father
2005 – Evil Is Forever
2006 – Astralism
2007 – New Revelation
2010 – Requiem of Time
2011 – Jerusalem
2014 - Notes from the Shadows
2017 - Black Eyed Children
2019 - Worship Or Die

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.05.2019
Přečteno: 478x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
7,5Já ho zase naopak...16. 05. 2019 9:38 WS
Neuveritelny, jak...16. 05. 2019 8:23 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21689 sekund.