26.05.2019
NAUTILUZ
Peruánští rychlomelodici představují více

26.05.2019
SAINT DEAMON
Severská powermetalová parta se vrátí po deseti letech s ..více

26.05.2019
EXUMER
Videoklip k songu "King´s End", jenž pochází z ..více

26.05.2019
VICTORIUS
Německá kapela podepsala smlouvu s firmou Napalm Records, ..více

25.05.2019
RATT
Zpěvák Stephen Pearcy promluvil o budoucnosti této ..více

25.05.2019
THE 69 EYES
Přestože kapela stále hovořila o tom, že album ..více






RAPTOR COMMAND - Elon: The Heavy Metal Tribute to Elon Musk
dobré album, na novinku Lords of triden čekám m ..

SOULFLY - Dark Ages
Archangel mi přijde fajn :-) ..

SOULFLY - Dark Ages
To už je o názoru a to bychom se tu mohli dohado ..

SOULFLY - Dark Ages
No povedal by som, že práve väčšina z tých p ..

SOULFLY - Dark Ages
Skvělé album, které jsem v té době točil do ..

SOULFLY - Dark Ages
Poslední deska,co je za 70%.Od té další rychle ..

RAMMSTEIN - Rammstein
Dobrá.Celkem se divím že Death metalová legend ..

MINORITY SOUND - Toxin
To jsem moc rád. Pracovitá kapela a u nás patř ..

RAMMSTEIN - Rammstein
Arakain ano, Possessed zatím ne ..

RAMMSTEIN - Rammstein
Je v plánu recenze na nový Arakain a Possessed? ..




Za poslední měsíc:
KREYSON MEMORIAL - Strážci plamenů
2473x

WHITESNAKE - Flesh & Blood
1262x

RAMMSTEIN - Rammstein
1088x

DEVIN TOWNSEND - Empath
1086x

LEVERAGE - DeterminUs
892x

EPILOG - Ancient Ritual
685x



31.05.2019
NAŠROT, AGGRESSIVE TYRANTS, EJAKULUJÍCÍ KOKOS, NONSENSE, BARRICADE, UNDERSIDE..
Havlíčkův Brod - Oko ( bar ), začátek od:19:00, vstupné: 200

01.06.2019
PUNK FLOID, INSEMINAČNÍ STANICE, TASS, VISION DAYS, BABY SECONDHAND, BLIKAJÍC..
Havlíčkův Brod - Oko Klub ( sál ), začátek od:14:00, vstupné: 300

22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -



článků celkem: 6973
recenzí: 5696
reportů: 548
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ASTRAL DOORS - Worship Or Die

S kapelami, ve kterých účinkuje zpěvák Nils Patrik Johansson, to začíná být malinko složité. Na jednu stranu je díky jeho hlasu zaručen specifický zážitek, na druhou hrozí riziko, že pokud jeho projev nedoprovodí osobitější hudba (viz hlavně Dánové Wuthering Heights), bude se jednat o hodně vejcoidní záležitost. Tak třeba parta Astral Doors seká v rámci žánru jistě kvalitní, ovšem obsahově značně podobná alba, přičemž novinka (se shodně zaměnitelným titulem) „Worship Or Die“ není výjimkou (do rovnice je možné přičíst i Johanssonovu sólovku „Evil Deluxe“ nebo ex-kapelu Civil War).

Dostáváme tedy pravidelnou porci heavy/power metalu kříženého se sedmdesátkovým feelingem, hard rockem i osmdesátkovou klasikou à la Dio. A jako vždy zůstává platné, že když se autoři trefí, může si fanoušek u okázale posazených melodií jenom výskat. V případě tohoto alba k tomu dávají pádný důvod kusy „Night Of The Hunter“, „This Mus Be Paradise“ a „Triumph & Superiority“ s chytlavými refrény a vůbec obecným drajvem a švihem. Tyto skladby vyčnívají vysoko nad širokou konkurencí a v podstatě se jim nedá nic moc vytknout. Zmínit je vhodné i náladově temnější, stále však dostatečně důvtipné položky „Worship Or Die“, „Concrete Heart“ a „Forgive Me Father“ (potažmo ďábelsky rudý cover motiv).

Problémem jsou skladby, které se zacyklují v těžkopádné skladatelské množině, s mizivým průnikem silněji vyčnívajících nápadů a invence (především „Desperado" a „Let The Fire Burn"). Pokud bychom vyjmuli aktuální povedené kompozice a dali je dohromady s vrcholy předešlé desky „Black Eyed Children" (případně o kousek zkrátili stopáž, která je v případě obou řadovek přetažená), máme zde skvělé melody-metalové dílo. Takhle jde jenom o další desku, na které zpívá Nils Patrik Johansson, což pochopitelně vůbec není málo. Otázkou začíná být, jestli je to dost.

Pagan             


www.astraldoors.com

YouTube ukázka - Night Of The Hunter

Seznam skladeb:
1. Night of the Hunter
2. This Must Be Paradise
3. Worship or Die
4. Concrete Heart
5. Marathon
6. Desperado
7. Ride the Clouds
8. Light at the End of the Tunnel
9. St Petersburg
10. Triumph & Superiority
11. Let the Fire Burn
12. Forgive Me Father

Sestava:
Nils Patrik Johansson - zpěv
Joachim Nordlund - kytara
Mats Gesar - kytara
Ulf Lagerstroem - baskytara
Jocke Roberg - klávesy
Johan Lindstedt - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 55:21
Label: Metalville
Země: Švédsko
Žánr: heavy/power metal

Diskografie:
2003 – Of the Son and the Father
2005 – Evil Is Forever
2006 – Astralism
2007 – New Revelation
2010 – Requiem of Time
2011 – Jerusalem
2014 - Notes from the Shadows
2017 - Black Eyed Children
2019 - Worship Or Die

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.05.2019
Přečteno: 370x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
7,5Já ho zase naopak...16. 05. 2019 9:38 WS
Neuveritelny, jak...16. 05. 2019 8:23 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20242 sekund.