DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PARAGON - Controlled Demolition

Není nad to, když dokážete zvolit dostatečně trefný název, který o obsahu alba prozradí mnohé. Němečtí veteráni Paragon, kteří pomalu uzavírají třetí dekádu svojí existence, jsou v tomto směru poměrně nápadití, takže titul jejich dvanácté desky „Controlled Demolition“ by vás mohl celkem důkladně připravit na to, co od téhle party očekávat. Obzvlášť při vědomí, že Paragon jsou z rodu vytrvalců, kterým do popularity krajanů Grave Digger či Accept (těm se v podání Paragon občas do cesty připletou i Hammerfall) sice nějaký krok schází, ale svým stylovým zaměřením s nimi stojí v jednom šiku. A letos, když se produkce a masteringu ujal Piet Sielck (Iron Savior), jejich střelivo kromě parádní razance nabralo i silnou porci melodií.

Jen na krátký okamžik Paragon lehce klamou tělem. Není to poprvé, kdy parta z Hamburku sáhla k strašidelně atmosférickému intru (v tomto případě se jedná o titulní kus), které jen lehce šťouchne do tajemné atmosféry, aby se následně rozmašírovalo v typickém pochodovém tempu s velmi důrazným a robustním výrazem. Z něj Paragon pak (částečně) vyklouznou pouze v jediném případě – v plíživější „Deathlines“ s temnější aurou a větším zaměřením na atmosféru a výpravnost, přičemž mávání hrobnickou lopatou je v tomhle případě velmi intenzivní (křikloun Andreas Babuschkin sice nemá tam osobitý hlas jako Chris Boltendahl, ale najít mezi jejich projevem jasné spojnice není vůbec složité). To, že v závěrečné „…Of Blood And Gore“ proniká do skladby trocha hymničnosti a že v „Mean Machine“ se nepokrytě hraje na melodickou chytlavost (v duchu Accept) nic nemůže změnit na jednoznačné charakteristice alba -strhující energie, agresivita, nepolevující intenzita, divoce našlápnutá rytmika, živočišně kousavé a ostré riffy, natlakovaný a zároveň melodický Babuschkinův křik, svěží kytarová sóla, tradiční heavíkový sekec – mazec a jízda na divoké kobyle bez kompromisů.

Třicet let je třicet let. Za tu dobu už kluci zjevně vědí, co a jak chtějí hrát, na jakékoliv moderní trendy z vysoka kašlou a hlavně pořád na ty svoje zdivočelé přímočarky mají zřejmě nevyčerpatelné zdroje energie. V jejich dosavadní diskografii byste jen těžko hledali nějaké slabší místo. A „Controlled Demolition“ tuhle statistiku plně potvrzuje.

Savapip             


paragon-metal.com

YouTube ukázka - Mean Machine

Seznam skladeb:
1. Controlled Demolition
2. Reborn
3. Abattoir
4. Mean Machine
5. Deathlines
6. Musangwe (B.K.F.)
7. Timeless Souls
8. Blackbell
9. The Enemy Within
10. Black Widow
11. ...of Blood and Gore

Sestava:
Andreas Babuschkin - zpěv
Martin Christian - kytara, vokály
Jan Bertram - kytara, vokály
Günter Kruse - kytara
Jan Bünning – baskytara, vokály
Sören Teckenburg - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 50:11
Label: Massacre Records
Země: Německo

Diskografie:
1995 – World Of Sin
1998 – The Final Command
1999 – Chalice Of Steel
2001 – Steelbound
2002 – Law Of The Blade
2003 – The Dark Legacy
2005 – Revenge
2007 – Forgotten Prophecies
2008 – Screenslaves
2012 – Force Of Destructions
2016 – Hell Beyond Hell
2019 – Controlled Demolition

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.05.2019
Přečteno: 2846x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19552 sekund.