24.11.2020
GUNS N`ROSES
Opatrně, ale přece jen se rozjíždějící aktivity této ..více

24.11.2020
SUNBOMB
Projekt frontmana Stryper Michaela Sweeta a kytaristy L.A. ..více

24.11.2020
OMEGA
Během několika dnů zemřel další ze základních ..více

24.11.2020
INQUISITION
Američtí blackmetalisté, původem z kolumbijského ..více

24.11.2020
MISTRAL
Zbrusu nová polská dvojice, hrající avantgardní ..více

24.11.2020
THRUDVANGAR
Němečtí blackmetalisté používající vikingskoui ..více






THIN LIZZY - Thunder And Lightning
Když už jsme teda u těch Thin Lizzy tak Thunder ..

THIN LIZZY - Thunder And Lightning
Tahle deska je veliká bomba! ..

Bruce SPRINGSTEEN - Letter To You
No, vycházel jsem z toho, že Human Touch hráli ..

PYRAMAZE - Epitaph
Lance Kinga jsem (zvlášť po fantastickém debut ..

Bruce SPRINGSTEEN - Letter To You
Přesně naopak. Human Touch byla ostře kritizov ..

BOB DYLAN - O2 Arena Praha, 11.6.2010
Přátelé, recenze na novinku Rough and Rowdy Way ..

Bruce SPRINGSTEEN - Letter To You
A ještě jedna věc - v 1992 vydal (dokonce) dvě ..

Bruce SPRINGSTEEN - Letter To You
Jenom krátce. BS uznávám, i když mě jeho hudb ..

DEATH DEALER - Conquered Lands
Timeless Miracle, to je super fošna; jak to ale v ..

DARK TRANQUILLITY - Moment
Novinka je vylepšená a vytuněná Atoma. Je víc ..




Za poslední měsíc:
OLYMPIC - Kaťata
2220x

PARADISE LOST - Icon
1808x

FISH - Weltschmerz
1717x

SIX FEET UNDER - Nightmares Of The Decomposed
1562x

AC/DC - Power Up
1414x

ORPHANED LAND - Sahara
1399x





článků celkem: 8001
recenzí: 6585
reportů: 573
rozhovorů: 447













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PARAGON - Controlled Demolition

Není nad to, když dokážete zvolit dostatečně trefný název, který o obsahu alba prozradí mnohé. Němečtí veteráni Paragon, kteří pomalu uzavírají třetí dekádu svojí existence, jsou v tomto směru poměrně nápadití, takže titul jejich dvanácté desky „Controlled Demolition“ by vás mohl celkem důkladně připravit na to, co od téhle party očekávat. Obzvlášť při vědomí, že Paragon jsou z rodu vytrvalců, kterým do popularity krajanů Grave Digger či Accept (těm se v podání Paragon občas do cesty připletou i Hammerfall) sice nějaký krok schází, ale svým stylovým zaměřením s nimi stojí v jednom šiku. A letos, když se produkce a masteringu ujal Piet Sielck (Iron Savior), jejich střelivo kromě parádní razance nabralo i silnou porci melodií.

Jen na krátký okamžik Paragon lehce klamou tělem. Není to poprvé, kdy parta z Hamburku sáhla k strašidelně atmosférickému intru (v tomto případě se jedná o titulní kus), které jen lehce šťouchne do tajemné atmosféry, aby se následně rozmašírovalo v typickém pochodovém tempu s velmi důrazným a robustním výrazem. Z něj Paragon pak (částečně) vyklouznou pouze v jediném případě – v plíživější „Deathlines“ s temnější aurou a větším zaměřením na atmosféru a výpravnost, přičemž mávání hrobnickou lopatou je v tomhle případě velmi intenzivní (křikloun Andreas Babuschkin sice nemá tam osobitý hlas jako Chris Boltendahl, ale najít mezi jejich projevem jasné spojnice není vůbec složité). To, že v závěrečné „…Of Blood And Gore“ proniká do skladby trocha hymničnosti a že v „Mean Machine“ se nepokrytě hraje na melodickou chytlavost (v duchu Accept) nic nemůže změnit na jednoznačné charakteristice alba -strhující energie, agresivita, nepolevující intenzita, divoce našlápnutá rytmika, živočišně kousavé a ostré riffy, natlakovaný a zároveň melodický Babuschkinův křik, svěží kytarová sóla, tradiční heavíkový sekec – mazec a jízda na divoké kobyle bez kompromisů.

Třicet let je třicet let. Za tu dobu už kluci zjevně vědí, co a jak chtějí hrát, na jakékoliv moderní trendy z vysoka kašlou a hlavně pořád na ty svoje zdivočelé přímočarky mají zřejmě nevyčerpatelné zdroje energie. V jejich dosavadní diskografii byste jen těžko hledali nějaké slabší místo. A „Controlled Demolition“ tuhle statistiku plně potvrzuje.

Savapip             


paragon-metal.com

YouTube ukázka - Mean Machine

Seznam skladeb:
1. Controlled Demolition
2. Reborn
3. Abattoir
4. Mean Machine
5. Deathlines
6. Musangwe (B.K.F.)
7. Timeless Souls
8. Blackbell
9. The Enemy Within
10. Black Widow
11. ...of Blood and Gore

Sestava:
Andreas Babuschkin - zpěv
Martin Christian - kytara, vokály
Jan Bertram - kytara, vokály
Günter Kruse - kytara
Jan Bünning – baskytara, vokály
Sören Teckenburg - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 50:11
Label: Massacre Records
Země: Německo

Diskografie:
1995 – World Of Sin
1998 – The Final Command
1999 – Chalice Of Steel
2001 – Steelbound
2002 – Law Of The Blade
2003 – The Dark Legacy
2005 – Revenge
2007 – Forgotten Prophecies
2008 – Screenslaves
2012 – Force Of Destructions
2016 – Hell Beyond Hell
2019 – Controlled Demolition

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.05.2019
Přečteno: 1386x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.40246 sekund.