26.02.2021
THE SWEET
"Isolation Boulevard", to je název alba, které vydává ..více

26.02.2021
THE STOOGES
Přestože tahle legenda garážového rocku a praotcové ..více

26.02.2021
ROBIN McAULEY
Irský zpěvák, nejvíce známý svou dlouholetou ..více

26.02.2021
TYGERS OF PAN TANG
Někdejší zástupci Nové vlny britského heavy metalu ..více

26.02.2021
AFI
Kalifornská post-punková parta, slavící právě třicet ..více

26.02.2021
EMPYRIUM
Folkmetalisté z Bavorska představují šestou desku "Über ..více






WHITESNAKE - Slip Of The Tongue
U mě určitě za 10. Stoprocentně souhlasím s K ..

THERION - Leviathan
10/10 - super ..

WHITESNAKE - Slip Of The Tongue
Kamarád mi kdysi řekl, že 1987 je sice dobrá d ..

SEVENTH WONDER – The Great Escape
Moje oblíbená nahrávka posledních dní. Jiná ..

WHITESNAKE - Slip Of The Tongue
11 nedám, to přísluší jen Conspiracy od Kinga ..

WHITESNAKE - Slip Of The Tongue
A není zrovna 1987 módní kotrmelec? ..

WHITESNAKE - Slip Of The Tongue
Kolík to napsal za mne. Parádní placka, excelen ..

WHITESNAKE - Slip Of The Tongue
Now you re gone je má nejoblíbeněj í píseň ..

WHITESNAKE - Slip Of The Tongue
...za 9, ale opět jen za nejvyšší hodnocení. ..

CRYSTAL VIPER - The Cult
Skupinu som nikdy nepočul, ale speváčka je teda ..




Za poslední měsíc:
WHITESNAKE - Slide It In
2335x

WHITESNAKE - Come An` Get It
2326x

WHITESNAKE - Saints & Sinners
2215x

WHITESNAKE - Whitesnake
2187x

LED ZEPPELIN - Led Zeppelin
2079x

LED ZEPPELIN - Led Zeppelin II
1556x





článků celkem: 8212
recenzí: 6760
reportů: 573
rozhovorů: 470













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PARAGON - Controlled Demolition

Není nad to, když dokážete zvolit dostatečně trefný název, který o obsahu alba prozradí mnohé. Němečtí veteráni Paragon, kteří pomalu uzavírají třetí dekádu svojí existence, jsou v tomto směru poměrně nápadití, takže titul jejich dvanácté desky „Controlled Demolition“ by vás mohl celkem důkladně připravit na to, co od téhle party očekávat. Obzvlášť při vědomí, že Paragon jsou z rodu vytrvalců, kterým do popularity krajanů Grave Digger či Accept (těm se v podání Paragon občas do cesty připletou i Hammerfall) sice nějaký krok schází, ale svým stylovým zaměřením s nimi stojí v jednom šiku. A letos, když se produkce a masteringu ujal Piet Sielck (Iron Savior), jejich střelivo kromě parádní razance nabralo i silnou porci melodií.

Jen na krátký okamžik Paragon lehce klamou tělem. Není to poprvé, kdy parta z Hamburku sáhla k strašidelně atmosférickému intru (v tomto případě se jedná o titulní kus), které jen lehce šťouchne do tajemné atmosféry, aby se následně rozmašírovalo v typickém pochodovém tempu s velmi důrazným a robustním výrazem. Z něj Paragon pak (částečně) vyklouznou pouze v jediném případě – v plíživější „Deathlines“ s temnější aurou a větším zaměřením na atmosféru a výpravnost, přičemž mávání hrobnickou lopatou je v tomhle případě velmi intenzivní (křikloun Andreas Babuschkin sice nemá tam osobitý hlas jako Chris Boltendahl, ale najít mezi jejich projevem jasné spojnice není vůbec složité). To, že v závěrečné „…Of Blood And Gore“ proniká do skladby trocha hymničnosti a že v „Mean Machine“ se nepokrytě hraje na melodickou chytlavost (v duchu Accept) nic nemůže změnit na jednoznačné charakteristice alba -strhující energie, agresivita, nepolevující intenzita, divoce našlápnutá rytmika, živočišně kousavé a ostré riffy, natlakovaný a zároveň melodický Babuschkinův křik, svěží kytarová sóla, tradiční heavíkový sekec – mazec a jízda na divoké kobyle bez kompromisů.

Třicet let je třicet let. Za tu dobu už kluci zjevně vědí, co a jak chtějí hrát, na jakékoliv moderní trendy z vysoka kašlou a hlavně pořád na ty svoje zdivočelé přímočarky mají zřejmě nevyčerpatelné zdroje energie. V jejich dosavadní diskografii byste jen těžko hledali nějaké slabší místo. A „Controlled Demolition“ tuhle statistiku plně potvrzuje.

Savapip             


paragon-metal.com

YouTube ukázka - Mean Machine

Seznam skladeb:
1. Controlled Demolition
2. Reborn
3. Abattoir
4. Mean Machine
5. Deathlines
6. Musangwe (B.K.F.)
7. Timeless Souls
8. Blackbell
9. The Enemy Within
10. Black Widow
11. ...of Blood and Gore

Sestava:
Andreas Babuschkin - zpěv
Martin Christian - kytara, vokály
Jan Bertram - kytara, vokály
Günter Kruse - kytara
Jan Bünning – baskytara, vokály
Sören Teckenburg - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 50:11
Label: Massacre Records
Země: Německo

Diskografie:
1995 – World Of Sin
1998 – The Final Command
1999 – Chalice Of Steel
2001 – Steelbound
2002 – Law Of The Blade
2003 – The Dark Legacy
2005 – Revenge
2007 – Forgotten Prophecies
2008 – Screenslaves
2012 – Force Of Destructions
2016 – Hell Beyond Hell
2019 – Controlled Demolition

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.05.2019
Přečteno: 1547x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.35678 sekund.