18.06.2019
FAITHSEDGE
Bývalý kytarista Dokken Alex De Rosso, někdejší basista ..více

18.06.2019
SHOCK NARCOTIC
Debutové album 16. srpna vydává tahle kapela z Detroitu, ..více

18.06.2019
KINGS OF CHAOS
Koncertní superskupina, kterou tvoří Lou Gramm ..více

18.06.2019
TENSILE
Velká Británie hlásí nové želízko v hardrockovém ..více

17.06.2019
MEGADETH
Frontman Dave Mustaine ohlasil, že trpí rakovinou krku. ..více

17.06.2019
GHOST
Tobias Forge, čili Cardinal Copia, se asi nedrží ..více






ARAKAIN - Jekyll & Hyde
Bohužel dnes je v situaci, že když Bílá " si ..

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
Dnešní metalisti jsou sice daleko tolerantnějš ..

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
Já si tak trochu myslím, ze se Arakain snaží z ..

MAJESTICA - Above The Sky
Výborný album a skvělý Tommyho návrat. Toto a ..

VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Dobře,škoda ..

VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Vzpomínkové album bude, ovšem Příliv asi ne. ..

VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Je v plánu recenze vzpomínkové desky Brainu?A c ..

PANTERA - Metal Magic
A tobe by mozna pomohlo na chvili vysadit zobani . ..

PANTERA - Metal Magic
Ta sekera to ale trochu kazí, to je fakt. Možná ..

PANTERA - Metal Magic
Brutálně podhodnoceno! Za mě jasná desítka. S ..




Za poslední měsíc:
RAMMSTEIN - Rammstein
1560x

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1275x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
875x

PANTERA - Metal Magic
698x

MINORITY SOUND - Toxin
685x

AMON AMARTH - Berserker
678x



22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -

22.06.2019
ŠLINC FEST 2019 // benefiční festival - FVTVRE, ★HISATAKA★ (JP), Thanx, H..
lesní divadlo Řevnice, začátek od:13:00, vstupné: 250,- (předprodej 20

13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.



článků celkem: 7026
recenzí: 5744
reportů: 552
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BAD RELIGION - Age Of Unreason

Fandové legendárních punkrockerů museli na novinku čekat neobvyklých pět let, myslím ale, že v případě kapel jako jsou Bad Religion delší proluka mezi alby vůbec ničemu nevadí. Pokaždé lze očekávat jen mírně pozměněnou variaci téhož, což také v pořadí sedmnáctá fošna ocejchovaná titulem „Age Of Unreason“ zcela potvrzuje. Ani to ovšem ničemu nevadí, jelikož základní atributy americké kapely jsou bytelné jako punkerův světonázor a zůstávají v pohodě funkční i téměř čtyřicet let po vzniku této ikonické formace.

„One man´s grace is another man´s bullet..."

A to bez ohledu na personální změny, které v ní během posledních letech proběhly. Zdekovali se totiž jak kytarista Greg Hetson, tak bicmen Brooks Wackerman, které nahradili Mike Dimkich a Jamie Miller. Na svém ale naštěstí zůstali zásadní členové, v čele s jedinečným zpěvákem Gregem Graffinem, jemuž to zpívá jako za mlada (ne-li líp). Samozřejmostí jsou tedy krom tradičně kritických – avšak nikoli prvoplánových – textů velmi čitelné komerční melodie, které nejlépe účinkují v souhře s rychlou rytmikou. Právě takový strategický plán šestice hudebníků rozjezde v prvních čtyřech položkách, které patří rovnou k vrcholné části celé nahrávky.

„Nostalgia is an excuse for stupidity..."

První tři songy zároveň posloužily jako singlovky, díky čemuž bylo předem jasné, že autoři z Bad Religion na fortel svého punkrockového řemesla nezapomněli. Vůbec nejlepší pocit mám z kusu „Do The Paranoid Style“, zejména sloky sviští po náramně zpěvném - ale také ostře řezaném - tobogánu, a skutečnost, že to vše zase trochu připomíná největší hity kapely (v tomto případě „New Dark Ages“), je prostě něčím, s čím se musí v případě podobných spolků počítat (The Exploited taky jedou dokola stejnou slokovou frázi a pořád jsou nejprodávanější punkovou akvizicí). Postupem času se na albu objeví několik pomalejších příspěvků, což je dobře z pohledu tempové variability (v „Downfall" dojde i na motorkářský rock ala ZZ Top), nicméně třeba flák „Lose Your Head“ začne i přes kratičkou stopáž lézt malinko na nervy, a kdyby Graffin ještě jednou zopakoval refrénovou poučku „neztrať svoji hlavu“, možná by se to v mém případě opravdu stalo.

„Hey, get upside down to the American sound of the paranoid style..."

Jinak jde ovšem krátká minutáž písním k duhu, přestože POKAŽDÉ uplatněná taktika podkladových popěvků typu „ááááá“/„úůůůůůů“/„óóóóóóó“ začne být ohraná nejpozději v půlce alba. Novátorství od těchto Amíků ale nikdo nečeká. Jde pouze o zábavu (s trochou sociálně-politického aspektu) a rychle vstřebatelné pozitivní melodie, které učiní svět zase o něco příjemnějším. A právě to aktuální počin Bad Religion naplňuje s kmetským přehledem, v němž zbývá spousta místa pro mladistvou energii a klidně i svobodomyslné poselství beatnické generace.

Pagan             


www.badreligion.com

YouTube ukázka - Do The Paranoid Style

Seznam skladeb:
1. Chaos from Within
2. My Sanity
3. Do the Paranoid Style
4. The Approach
5. Lose Your Head
6. End of History
7. Age of Unreason
8. Candidate
9. Faces of Grief
10. Old Regime
11. Big Black Dog
12. Downfall
13. Since Now
14. What Tomorrow Brings

Sestava:
Greg Graffin - zpěv
Brett Gurewitz - kytara, vokály
Brian Baker - kytara
Mike Dimkich - kytara
Jay Bentley - baskytara, vokály
Jamie Miller - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 35:00
Produkce: Carlos de la Garza
Label: Epitaph Records
Země: USA
Žánr: punk rock

Diskografie:
1982 - How Could Hell Be Any Worse?
1983 - Into The Unknown
1988 - Suffer
1989 - No Control
1990 - Against The Grain
1992 - Generator
1993 - Recipe For Hate
1994 - Stranger Than Fiction
1996 - The Grey Race
1998 - No Substance
2000 - New America
2002 - The Process Of Belief
2004 - The Empire Strikes First
2007 - New Maps Of Hell
2010 – The Dissent Of Man
2013 - True North
2019 - Age Of Unreason

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.05.2019
Přečteno: 276x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16101 sekund.