19.09.2019
POSTCARDS FROM ARKHAM
"Erich Zann Syndrome" je první ze série singlů ..více

19.09.2019
COCOTTE MINUTE
Patnáctileté výročí vydání debutu "Czeko"oslaví ..více

19.09.2019
NEUROTIC MACHINERY
Tachovská progressive death metalová formace NEUROTIC ..více

19.09.2019
DUSTBORN
Českobudějovičtí DUSTBORN, jejichž jádro tvoří tři ..více

18.09.2019
JUDAS PRIEST
K zajímavému vystoupení dojde 3. listopadu v anglickém ..více

18.09.2019
UFO
Kytarista Vinnie Moore se znovu vrhl na sólovou dráhu. 9. ..více






ARAKAIN - Legendy
Mě paradoxně baví snad jen Derniera... ..

ARAKAIN - Legendy
To Kolik : Arakain natočili ep Legendy proto, ž ..

TWILIGHT FORCE - Dawn Of The Dragonstar
Já se nástupu Alessandra, upřímně, dost bál, ..

ARAKAIN - Legendy
Úsměvná odbočka k první Brichtově sólovce. ..

ARAKAIN - Legendy
Tancovačková praxe (přetextováv ní cizích p ..

ARAKAIN - Legendy
Slyšet po Saltu opět Thrash! je zkrátka slast, ..

ARAKAIN - Legendy
...lze chápat jedině tak, že si kluci potřebov ..

SPREAD EAGLE - Subway To The Stars
Klipovka se jmenuje pochopitelně "Switchblade Ser ..

THE NEW ROSES - Nothing But Wild
Pro mě to začalo tím , že vždycky ve všem bu ..

THE NEW ROSES - Nothing But Wild
tahle debata je už zcela mimo muziku a nepatří ..




Za poslední měsíc:
ARAKAIN - Schizofrenie
2248x

HAMMERFALL - Dominion
1935x

Kai HANSEN (HELLOWEEN, GAMMA RAY) - Jiný už nebudu
1835x

METALLICA, GHOST, BOKASSA - Praha, Letiště Letňany, 18. 8. 2019
1535x

ARAKAIN - Thrash The Trash
1528x

ARAKAIN - Black Jack
1316x



27.09.2019
ZÁVIŠ, ... A STALI SE OVCÍ, BLIKAJÍCÍ MIMINKO. ..
Havlíčkův Brod - Oko klub ( bar ), začátek od:20:00, vstupné: 150

27.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, KAZISVĚT..
KOLÍN - U VODVÁRKŮ, začátek od:19:00, vstupné: 150

28.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, ENDLESS DRAIN..
TÁBOR - STŘELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 150



článků celkem: 7147
recenzí: 5843
reportů: 563
rozhovorů: 377













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BAD RELIGION - Age Of Unreason

Fandové legendárních punkrockerů museli na novinku čekat neobvyklých pět let, myslím ale, že v případě kapel jako jsou Bad Religion delší proluka mezi alby vůbec ničemu nevadí. Pokaždé lze očekávat jen mírně pozměněnou variaci téhož, což také v pořadí sedmnáctá fošna ocejchovaná titulem „Age Of Unreason“ zcela potvrzuje. Ani to ovšem ničemu nevadí, jelikož základní atributy americké kapely jsou bytelné jako punkerův světonázor a zůstávají v pohodě funkční i téměř čtyřicet let po vzniku této ikonické formace.

„One man´s grace is another man´s bullet..."

A to bez ohledu na personální změny, které v ní během posledních letech proběhly. Zdekovali se totiž jak kytarista Greg Hetson, tak bicmen Brooks Wackerman, které nahradili Mike Dimkich a Jamie Miller. Na svém ale naštěstí zůstali zásadní členové, v čele s jedinečným zpěvákem Gregem Graffinem, jemuž to zpívá jako za mlada (ne-li líp). Samozřejmostí jsou tedy krom tradičně kritických – avšak nikoli prvoplánových – textů velmi čitelné komerční melodie, které nejlépe účinkují v souhře s rychlou rytmikou. Právě takový strategický plán šestice hudebníků rozjezde v prvních čtyřech položkách, které patří rovnou k vrcholné části celé nahrávky.

„Nostalgia is an excuse for stupidity..."

První tři songy zároveň posloužily jako singlovky, díky čemuž bylo předem jasné, že autoři z Bad Religion na fortel svého punkrockového řemesla nezapomněli. Vůbec nejlepší pocit mám z kusu „Do The Paranoid Style“, zejména sloky sviští po náramně zpěvném - ale také ostře řezaném - tobogánu, a skutečnost, že to vše zase trochu připomíná největší hity kapely (v tomto případě „New Dark Ages“), je prostě něčím, s čím se musí v případě podobných spolků počítat (The Exploited taky jedou dokola stejnou slokovou frázi a pořád jsou nejprodávanější punkovou akvizicí). Postupem času se na albu objeví několik pomalejších příspěvků, což je dobře z pohledu tempové variability (v „Downfall" dojde i na motorkářský rock ala ZZ Top), nicméně třeba flák „Lose Your Head“ začne i přes kratičkou stopáž lézt malinko na nervy, a kdyby Graffin ještě jednou zopakoval refrénovou poučku „neztrať svoji hlavu“, možná by se to v mém případě opravdu stalo.

„Hey, get upside down to the American sound of the paranoid style..."

Jinak jde ovšem krátká minutáž písním k duhu, přestože POKAŽDÉ uplatněná taktika podkladových popěvků typu „ááááá“/„úůůůůůů“/„óóóóóóó“ začne být ohraná nejpozději v půlce alba. Novátorství od těchto Amíků ale nikdo nečeká. Jde pouze o zábavu (s trochou sociálně-politického aspektu) a rychle vstřebatelné pozitivní melodie, které učiní svět zase o něco příjemnějším. A právě to aktuální počin Bad Religion naplňuje s kmetským přehledem, v němž zbývá spousta místa pro mladistvou energii a klidně i svobodomyslné poselství beatnické generace.

Pagan             


www.badreligion.com

YouTube ukázka - Do The Paranoid Style

Seznam skladeb:
1. Chaos from Within
2. My Sanity
3. Do the Paranoid Style
4. The Approach
5. Lose Your Head
6. End of History
7. Age of Unreason
8. Candidate
9. Faces of Grief
10. Old Regime
11. Big Black Dog
12. Downfall
13. Since Now
14. What Tomorrow Brings

Sestava:
Greg Graffin - zpěv
Brett Gurewitz - kytara, vokály
Brian Baker - kytara
Mike Dimkich - kytara
Jay Bentley - baskytara, vokály
Jamie Miller - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 35:00
Produkce: Carlos de la Garza
Label: Epitaph Records
Země: USA
Žánr: punk rock

Diskografie:
1982 - How Could Hell Be Any Worse?
1983 - Into The Unknown
1988 - Suffer
1989 - No Control
1990 - Against The Grain
1992 - Generator
1993 - Recipe For Hate
1994 - Stranger Than Fiction
1996 - The Grey Race
1998 - No Substance
2000 - New America
2002 - The Process Of Belief
2004 - The Empire Strikes First
2007 - New Maps Of Hell
2010 – The Dissent Of Man
2013 - True North
2019 - Age Of Unreason

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.05.2019
Přečteno: 366x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16879 sekund.