16.06.2019
DREAMTALE
Finští melodici zveřejnili více

15.06.2019
ALTER BRIDGE
Američtí hardrockeři vedeni zpěvákem Mylesem Kennedym a ..více

15.06.2019
SATANS TAINT
Znovu se připomíná kytarista klasické éry Overkill ..více

15.06.2019
TIMO TOLKKI´S AVALON
Další skladba z alba "Return To Eden", kterým finský ..více

15.06.2019
SAINT DEAMON
Severští power melodici se na scénu vrátí 30. srpna ..více

14.06.2019
SEBASTIEN
Už jste si poslechli novou hitovku více






PANTERA - Metal Magic
A tobe by mozna pomohlo na chvili vysadit zobani . ..

PANTERA - Metal Magic
Ta sekera to ale trochu kazí, to je fakt. Možná ..

PANTERA - Metal Magic
Brutálně podhodnoceno! Za mě jasná desítka. S ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Má očekávání toto album nenaplnilo. Místy se ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Hodnocení 10/10 absolutně sedí, konečně se ne ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Takové kapely ani neposlouchám, nemám na to ča ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nuda ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Tak jsem si pustil Gloryhammer.Hod ně v nich cít ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nejslabší dílko od tohoto uskupení - 6/10. ..

PANTERA - Metal Magic
Pantera byla bezesporu jednou z nejvlivnější ch ..




Za poslední měsíc:
RAMMSTEIN - Rammstein
1510x

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1132x

MINORITY SOUND - Toxin
670x

DIAMOND HEAD - The Coffin Train
652x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
648x

AMON AMARTH - Berserker
622x



22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -

22.06.2019
ŠLINC FEST 2019 // benefiční festival - FVTVRE, ★HISATAKA★ (JP), Thanx, H..
lesní divadlo Řevnice, začátek od:13:00, vstupné: 250,- (předprodej 20

13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.



článků celkem: 7018
recenzí: 5736
reportů: 552
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SOULFLY - Omen

Ani fakt, že se z Maxova a Marcova vedlejšáku Cavalera Conspiracy stala regulérní a hlavně úspěšná kapela, pravidelně jezdící na turné, neměl nejmenší vliv na interval vydávání desek jejich hlavního působiště, a tak jen dva roky po vydání vcelku nevýrazného alba „Conquer“ přicházejí Soulfly s další porcí nové muziky. Počin pojmenovaný „Omen“ navazuje stejně jako jeho předchůdce na debutovou nahrávku Cavalera Conspiracy a to dokonce do takové míry, že by se klidně mohl jmenovat „Inflikted II“. Tahle placka je až po okraj napěchovaná úderným přímočarým thrash metalem a na rozdíl od „Conquer“ se jedná o materiál výrazně nápaditější. Navíc má „Omen“ skvělý zvuk, se kterým vypomohl bývalý kytarista Soulfly (a také Machine Head) Logan Mader, který je jako zvukový inženýr podepsán i pod zmíněnou jedničkou Cavalera Conspiracy.

Už na minulém albu došlu k výraznému úbytku prvků, které zvuk Soulfly na prvních pěti albech definovaly. Tentokrát šla kapela ještě dál a z dříve typických poznávacích znamení téhle smečky nezůstalo (samozřejmě krom hlasu Maxe Cavalery) prakticky téměř nic. „Omen“ zkrátka přináší čistokrevný thrash metal ohlodaný až na kost. Což ovšem vůbec není na škodu, protože kapela tentokrát přišla se slušnou várkou zajímavých riffů, stručných úderných refrénů, pěkných kytarových vyhrávek a hlavně nepřepálila stopáž nahrávky. Výsledkem tak je čtyřicet minut dlouhá a energií napěchovaná deska, jejíž poslech příjemně odsýpá.

Už úvod je naprosto brutální. Bez jakéhokoliv intra či varování na vás z reproduktorů vybafne ultra rychlý thrashový masakr „Bloodbath & Beyond“, který hraničí až s death metalem. Jedná se jednoznačně o nejtvrdší věc, kterou Soulfly do té doby udělali. V o něco pomalejším tempu (v porovnání s úvodním songem) se odehrává „Rise of the Fallen“, která je zvláštně podbarvená elektronikou. Maxovi zde se zpěvem vypomohl Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan), který je zároveň i spoluautorem textu. K dalším vzácným hostům na desce patří Tommy Victor (Prong), jehož hlas obohatil skladbu „Lethal Injection“. I on se podílel na jejím textu, pojednávajícím o popravě. K zajímavým momentům tohoto počinu patří skladba „Mega-Doom“, která má z celé kolekce nejblíže k původnímu zvuku Soulfly. Ani zde nechybí tradiční instrumentálka, kterou tentokrát kapela nepojala jako baladu, ale jako střednětempou oddechovku, jejíž chytlavá melodie utváří příjemnou tečku za povedeným albem.

Sečteno a potrženo, „Omen“ přináší kolekci jedenácti kvalitativně zcela vyrovnaných skladeb. Ani o jedné z položek desky se nedá říci, že by byla výrazněji slabší než ostatní a platí to i naopak. Nenajdeme zde žádný výraznější hit, který by ostatní věci převyšoval. Zkrátka ucelená, kompaktní a hlavně povedená fošna.

Moloch             


www.soulfly.com

YouTube ukázka – Rise Of The Fallen

Seznam skladeb:
1. Bloodbath & Beyond
2. Rise of the Fallen
3. Great Depression
4. Lethal Injection
5. Kingdom
6. Jeffrey Dahmer
7. Off with Their Heads
8. Vulture Culture
9. Mega-Doom
10. Counter Sabotage
11. Soulfly VII

Sestava
Max Cavalera – kytara, zpěv
Marc Rizzo – kytara
Bobby Burns – baskytara
Joe Nuñez – bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 40:35
Label: Roadrunner Records
Produkce: Logan Mader
Studio: El Roacho Recording, Los Angeles
Země: USA
Žánr: Thrash metal

Diskografie:
1998 - Soulfly
2000 - Primitive
2002 - 3
2004 - Prophecy
2005 - Dark Ages
2008 - Conquer
2010 - Omen
2012 - Enslaved
2013 - Savages
2015 - Archangel
2018 – Ritual

Související články


Vydáno: 06.06.2019
Přečteno: 347x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Možno tomu dám...13. 06. 2019 16:53 Meresz
Súhlas. Jedna z...13. 06. 2019 13:43 Demonick
MereszA zrovna Killer be...13. 06. 2019 9:35 Supermartonátor
V dobe vydania...13. 06. 2019 0:21 Meresz
Nápady už nejsú...8. 06. 2019 6:45 Kerim


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16364 sekund.