17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více

17.08.2019
SINNER
Ukázka z desky "Santa Muerte" (13. září) k poslechu ..více

17.08.2019
TUNGSTEN
Moderní heavy-powermetalový spolek Tungsten (dříve ..více

16.08.2019
TWILIGHT FORCE
Firma Nuclear Blast podporuje dnešní vydání desky "Dawn ..více

16.08.2019
HELLOWEEN
Trailer k živáku "United Alive" více

16.08.2019
TOXIC HOLOCAUST
Americký všeumělec Joel Grind se po delší době vrací ..více






ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..

ARAKAIN - předvoj
1983 vánoční Barča , 1984 Sokolov a zákaz Pra ..

ARAKAIN - předvoj
někde jsem četl, že název vznikl pozpátku cte ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1220x

SABATON - The Great War
1180x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1147x

ARAKAIN - předvoj
869x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
836x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
826x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7092
recenzí: 5792
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SOULFLY - Omen

Ani fakt, že se z Maxova a Marcova vedlejšáku Cavalera Conspiracy stala regulérní a hlavně úspěšná kapela, pravidelně jezdící na turné, neměl nejmenší vliv na interval vydávání desek jejich hlavního působiště, a tak jen dva roky po vydání vcelku nevýrazného alba „Conquer“ přicházejí Soulfly s další porcí nové muziky. Počin pojmenovaný „Omen“ navazuje stejně jako jeho předchůdce na debutovou nahrávku Cavalera Conspiracy a to dokonce do takové míry, že by se klidně mohl jmenovat „Inflikted II“. Tahle placka je až po okraj napěchovaná úderným přímočarým thrash metalem a na rozdíl od „Conquer“ se jedná o materiál výrazně nápaditější. Navíc má „Omen“ skvělý zvuk, se kterým vypomohl bývalý kytarista Soulfly (a také Machine Head) Logan Mader, který je jako zvukový inženýr podepsán i pod zmíněnou jedničkou Cavalera Conspiracy.

Už na minulém albu došlu k výraznému úbytku prvků, které zvuk Soulfly na prvních pěti albech definovaly. Tentokrát šla kapela ještě dál a z dříve typických poznávacích znamení téhle smečky nezůstalo (samozřejmě krom hlasu Maxe Cavalery) prakticky téměř nic. „Omen“ zkrátka přináší čistokrevný thrash metal ohlodaný až na kost. Což ovšem vůbec není na škodu, protože kapela tentokrát přišla se slušnou várkou zajímavých riffů, stručných úderných refrénů, pěkných kytarových vyhrávek a hlavně nepřepálila stopáž nahrávky. Výsledkem tak je čtyřicet minut dlouhá a energií napěchovaná deska, jejíž poslech příjemně odsýpá.

Už úvod je naprosto brutální. Bez jakéhokoliv intra či varování na vás z reproduktorů vybafne ultra rychlý thrashový masakr „Bloodbath & Beyond“, který hraničí až s death metalem. Jedná se jednoznačně o nejtvrdší věc, kterou Soulfly do té doby udělali. V o něco pomalejším tempu (v porovnání s úvodním songem) se odehrává „Rise of the Fallen“, která je zvláštně podbarvená elektronikou. Maxovi zde se zpěvem vypomohl Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan), který je zároveň i spoluautorem textu. K dalším vzácným hostům na desce patří Tommy Victor (Prong), jehož hlas obohatil skladbu „Lethal Injection“. I on se podílel na jejím textu, pojednávajícím o popravě. K zajímavým momentům tohoto počinu patří skladba „Mega-Doom“, která má z celé kolekce nejblíže k původnímu zvuku Soulfly. Ani zde nechybí tradiční instrumentálka, kterou tentokrát kapela nepojala jako baladu, ale jako střednětempou oddechovku, jejíž chytlavá melodie utváří příjemnou tečku za povedeným albem.

Sečteno a potrženo, „Omen“ přináší kolekci jedenácti kvalitativně zcela vyrovnaných skladeb. Ani o jedné z položek desky se nedá říci, že by byla výrazněji slabší než ostatní a platí to i naopak. Nenajdeme zde žádný výraznější hit, který by ostatní věci převyšoval. Zkrátka ucelená, kompaktní a hlavně povedená fošna.

Moloch             


www.soulfly.com

YouTube ukázka – Rise Of The Fallen

Seznam skladeb:
1. Bloodbath & Beyond
2. Rise of the Fallen
3. Great Depression
4. Lethal Injection
5. Kingdom
6. Jeffrey Dahmer
7. Off with Their Heads
8. Vulture Culture
9. Mega-Doom
10. Counter Sabotage
11. Soulfly VII

Sestava
Max Cavalera – kytara, zpěv
Marc Rizzo – kytara
Bobby Burns – baskytara
Joe Nuñez – bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 40:35
Label: Roadrunner Records
Produkce: Logan Mader
Studio: El Roacho Recording, Los Angeles
Země: USA
Žánr: Thrash metal

Diskografie:
1998 - Soulfly
2000 - Primitive
2002 - 3
2004 - Prophecy
2005 - Dark Ages
2008 - Conquer
2010 - Omen
2012 - Enslaved
2013 - Savages
2015 - Archangel
2018 – Ritual

Související články


Vydáno: 06.06.2019
Přečteno: 463x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Možno tomu dám...13. 06. 2019 16:53 Meresz
Súhlas. Jedna z...13. 06. 2019 13:43 Demonick
MereszA zrovna Killer be...13. 06. 2019 9:35 Supermartonátor
V dobe vydania...13. 06. 2019 0:21 Meresz
Nápady už nejsú...8. 06. 2019 6:45 Kerim


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16418 sekund.