RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Thrashmetalové novinky roku 2019 - část IX. - kapely RISING REGIME, TERRAVORE a iDECLINE

RISING REGIME - Survive Or Die
Textovou náplní fošny „Survive Or Die“ je napadení planety zombíkama, které bude pro lidi zřejmě atraktivní tak dlouho, dokud se konečně sami nevyhubí. Na druhou stranu thrash metal je pro podobné téma zcela ideální a není třeba koulet očima nad případnou neoriginalitou, zvlášť když je všechno pouhou záminkou k rozhoblování chytlavé stylové show. Start úvodní skladby „Zombified“ něco takového sebevědomě zaručuje, riffy se zakusují do masa jako hlavní účastníci Romerových hororů a muzika jede bez sentimentu, jakoby právě probíhal vrchol osmdesátek. Navazující dění nicméně značně rozvíří žánrovou hladinu, najednou se objeví deathové vlny („Death Breath“), výjimkou není ani black´n´roll („Will Not Die“), punk („Toxic Blameshifter“), v případě songu „The Swing Of The Pendulum“ se dočkáme groovy prvků a dokonce i veselé skáčkové pasáže, která působí stejně nečekaně jako zdařile. Zpěvákův výraz navíc celé představení posouvá ke škatuli „blackened“, takže je zřejmé, že žánrová jednolitost není tématem tohoto díla. To sice nedosahuje rovnou prvotřídních kvalit, ze spárů nejširší konkurence se ale souká s jistotou oživlého nemrtvého vylézajícího z hrobu. Když si pak člověk přečte informaci, že má celou záležitost na svědomí jediný hudebník s přezdívkou Rytzyk, nezbývá než uznalé pokývnutí hlavou a třeba i doplnění poslechu alba nějakou stylovou činností, např. spuštěním libovolného zombie filmu nebo hraním tematicky příbuzné a hlavně výborné hry Days Gone, jež vyšla shodou okolností jen několik dní před tímto počinem.
6,5/10
YouTube ukázka - Zombified

TERRAVORE - We Came To Destroy
Po dva roky starém povedeném debutu „Unforeseen Consequences“ čeří Bulhaři Terravore thrashmetalové vody podruhé. A svým způsobem i potřetí: jejich novinkové EP totiž vyšlo ve dvou provedeních, nejprve jako split s krajany Many More (pod názvem „Mental Amputation“), poté samostatně s titulem „We Came To Destroy“. Obě verze se přitom lehce odlišují, na druhé jmenované je intro spojeno s úvodní skladbou a přítomen je rovněž odlišný coversong. Podstatou ovšem zůstává řízný old-school thrash, který dokáže s přehledem zaujmout. Intro se např. poslouchá úplně samo, nájezdové riffy jsou atraktivní jako krásná holka v bikinách a okamžitě svedou k vilnému očumování (tedy poslechu). Navazující titulka úvodní dojem nepodrazí, sekavé kytary opět fungují, zpěvák sice extra nevyniká, na druhou stranu své fráze dokáže diktovat se sebevědomou sugescí, čemuž pomáhají i drobnosti jako je vtipná hlasová změna ve druhé fázi refrénového úseku. Bulhaři si díky častým změnám temp a dravé technické hře udrží pozornosti i ve válech „Hollow Points“ a „Death From Above“ (v němž se najde prostor pro melodické vyhrávky), povedla se také závěrečná předělávka „44 Caliber Brain Surgery“ od Demolition Hammer, jakkoli u mě ještě o malý kousek vítězí splitkový cover „Certain Death“ od Sadus. Doporučení je každopádně na místě, ať už se rozhodnete k poslechu kterékoli verze nahrávky (obě jsou kapelou velkoryse zveřejněny na YouTube).
7/10
YouTube ukázka - We Came To Destroy

iDECLINE - Resist
Amíci iDecline prozatím nepatří mezi známé spolky, fošna „Resist“ by to ovšem měla rychle napravit, alespoň pokud se hardcore punkového společenstva týká. Album nabízí vysoce nápaditý a náramně poslechový obsah, který vyloženě vlévá energii do žil. Hudba je jakýmsi mixem mezi Municipal Waste a The Exploited, včetně reminisenčních zpěvů, o něž se stará týpek s přezdívkou Belanger. Jeho vokální variabilita dodává songům patřičný šmrnc, zbytek chuti zajišťuje crossoverová hra s velmi kreativním scénářem. Ještě se nestačíme rozkoukat a Belanger už do nás hustí jednu štiplavou frázi za druhou, intenzitu slyšeného umocňuje dynamická rytmika a rtuťovité kytary. Klasický žánrový feeling typu „všechno je mi u prdele“ pro jistotu posichruje hláška „fuck everybody, fuck everything“. Agresivita si podává potetovanou končetinu s hravostí a s drobnou výjimkou kusu „Liar For Hire“, který je jediným méně zdařilým příspěvkem alba, je o stylovou zábavou postaráno od začátku do konce. Velkou předností nahrávky je kratičká čtvrthodinová stopáž, ve které se ovšem povedlo sdělit vše podstatné a aktivizační funkce (třeba k výšlapu do nejbližší putyky) byla splněna víc než dokonale.
7,5/10
YouTube ukázka - Destroy The Forgotten Boy

Petr Štěpnička             


RISING REGIME

FB RISING REGIME

Seznam skladeb:
1. Zombified
2. Sewer Slaves
3. Death Breath
4. Immortal Son
5. The Swing of the Pendulum
6. Rebuild
7. Will Not Die
8. Toxic Blameshifter
9. The End´s Begun

Sestava:
Rytzyk - zpěv, kytara, baskytara

Rok vydání: 2019
Čas: 35:39
Země: USA
Žánr: thrash/death metal

Diskografie:
2019 - Survive Or Die

--------------------------------------------------------------

TERRAVORE

FB TERRAVORE

Seznam skladeb:
1. Intro / We Came To Destroy
2. Hollow Points
3. Death From Above
4. 44 Caliber Brain Surgery

Sestava:
Kalin Buchvarov - zpěv, baskytara
Ivan Lazarov - kytara, vokály
Boiko Nikolaev - kytara
Trendafil Trendafilov - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 21:50
Země: Bulharsko
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2017 - Unforeseen Consequences
2019 - We Came To Destroy (EP)

Související články

--------------------------------------------------------------

iDECLINE

FB iDECLINE

Seznam skladeb:
01. Skate & Destroy
02. Punch in the Face
03. Can´t Forget About Me
04. America
05. Resist
06. Babylon
07. Liar for Hire
08. Destroy the Forgotten Boy

Sestava:
Belanger - zpěv
Fuscaldo - kytara
Bakody - kytara
Anter - baskytara
Robison - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 15:00
Země: USA
Žánr: hardcore punk

Diskografie:
2019 - Resist

Související články:
Thrashmetalové novinky roku 2019

Foto: archiv kapel


Vydáno: 21.06.2019
Přečteno: 1355x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09397 sekund.