21.08.2019
SGT. SLIME
Nové EP této finské crossover-thrashmetalové party k ..více

20.08.2019
HEAVENS EDGE
Po boji s rakovinou jater zemřel basista George "G.G." ..více

20.08.2019
ALŽBĚTA
Česká bigbítová kapela upozorňuje na nové album "Duše ..více

20.08.2019
HEFAISTOVA LYRA
Svébytná metalová formace z Brna vydala novinku ..více

20.08.2019
WOLFPAKK
Německá kapela podepsala smlouvu s labelem Massacre ..více

19.08.2019
VISION DIVINE
Novinka italských melodiků ponese titul "When All The ..více






SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
Za mě deska 9/10. Za mě společně s Iowa nej v ..

SHADOWSTRIKE - Legends of Human Spirit
Jako sorry, ale po třech youtube ukázkách tomu ..

TURILLI/LIONE RHAPSODY - Zero Gravity (Rebirth and Evolution)
Nové album mi nepřipadá jako pokračování dvo ..

ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1247x

SABATON - The Great War
1220x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1178x

ARAKAIN - předvoj
1018x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
977x

PORTA INFERI – Alive
718x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7095
recenzí: 5795
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AMON AMARTH - Berserker

Na začátku května, tři roky po vydání úspěšného alba „Jomsviking“, vyšlo již jedenácté studiové album švédské kapely Amon Amarth, zabývající se melodickým death metalem. Deska nese název „Berserker“, a jak už název napovídá, opět se týká severské mytologie. Téma alba se týká bitvy u Stamford Bridge v roce 1066, kde byla vikingská armáda poražena. Podle legendy se po přesunu zbývajících Vikingů, kterým se podařilo z prvního neúspěšného střetu ustoupit, postavil nepříteli na odpor jeden velký člověk oděný v medvědí kůži a ozbrojený sekerou (Berserker), který sám dokázal pobít na čtyřicet protivníků a pozdržet nepřátelskou armádu na tak dlouhou dobu, aby se Vikingové dokázali přeskupit a pokusit se alespoň o nějaký odpor. První klip k písni „Raven`s Flight“, který kapela vypustila ještě před vydáním desky, vypráví právě tento příběh.

Vydání alba se opět ujalo vydavatelství Metal Blade Records, což už samo o sobě slibuje určitou kvalitu. Od edice předchozí desky „Jomsviking“ proběhla v sestavě kapely drobná změna, na místo bubeníka Tobiase Gustafsonna, který v kapele působil od roku 2015, přišel v roce následujícím Jocke Wallgren. Ten před nástupem k Amon Amarth hrál například s kapelami Astrophobos a Valkyrja a na desce dokonale ukázal, co všechno se za bezmála dvacet let na bicí naučil.

Jak je v tvorbě Amon Amarth zvykem, úvodní „Fafner`s Gold“ začíná pomalou předehrou. Ta přechází do klasického melodeath metalu, který příjemně podtrhuje chytlavý a dobře zapamatovatelný refrén, stejně jako u následující „Crack the Sky“. Tento song zase posluchače okouzlí silnými riffy Olavi Mikkonena, mísícími se s neúprosným bušením Wallgrena, jež připomíná údery Thorova kladiva. Za zmínku stojí také skladba „Shield Wall“, při níž se díky rychlému tempu a dobře napsanému textu posluchač dokáže vcítit do agresivní bitvy. U téměř titulní „The Berserker at Stamford Bridge“ trochu zaniká hudba ve zpěvu frontmana Johana Hegga, proto je ze skladby víc cítit samotný death metal a mírně se vytrácí ta melodická část, která je pro kapelu tak typická, což je ve spojení s textem a rytmem, ve kterém se skladba drží, trochu nešťastné. Naproti tomu píseň „Into the Dark“ svým pomalejším tempem a textem o temnotě v duši tvoří asi nejpřístupnější položku desky. Zbytek písní nijak zvlášť nevyčnívá, tvoří velmi kompaktní celek přesně v duchu tradic Amon Amarth.

Album přináší nálož kvalitního švédského melodeath metalu, na který jsme od kapely již přes pětadvacet let zvyklí. Deska v žádné z dvanácti skladeb fanouška neurazí, hudebně se kapela nijak zásadně neposunula, což nemusí být nutně na škodu, když to fanoušky baví. Amon Amarth si našli přesně to, co chtějí dělat, je znát, že je jejich hudba i vikingská tématika hodně baví, proto nemají potřebu na nových deskách zavádět nějaké novinky, nebo snad dokonce experimentovat s jinými žánry metalu.

Dictyophor             


www.amonamarth.com

YouTube ukázka - Raven`s Flight

Seznam skladeb:
1. Fafner`s Gold
2. Crack the Sky
3. Mjölner, Hammer of Thor
4. Shield Wall
5. Valkyria
6. Raven`s Flight
7. Ironside
8. The Berserker at Stamford Bridge
9. When Once Again We Can Set Our Sails
10. Skoll and Hati
11. Wings of Eagles
12. Into the Dark

Sestava:
Johan Hegg – zpěv
Olavi Mikkonen – kytara
Johan Söderberg – kytara
Ted Lundström – baskytara
Jocke Wallgren – bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 56:45
Label: Metal Blade Records
Země: Švédsko
Žánr: melodic death metal

Diskografie:
1998 - Once Sent from the Golden Hall
1999 - The Avenger
2001 - The Crusher
2002 - Versus the World
2004 - Fate of Norns
2006 - With Oden on Our Side
2008 - Twilight of the Thunder God
2011 - Surtur Rising
2013 - Deceiver of the Gods
2016 - Jomsviking
2019 - Berserker

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.06.2019
Přečteno: 1244x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
3/10Jestliže člověk...8. 07. 2019 15:08 Ivoš
Konečně solidní...7. 06. 2019 15:53 Chroust


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20637 sekund.