17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více

17.08.2019
SINNER
Ukázka z desky "Santa Muerte" (13. září) k poslechu ..více

17.08.2019
TUNGSTEN
Moderní heavy-powermetalový spolek Tungsten (dříve ..více

16.08.2019
TWILIGHT FORCE
Firma Nuclear Blast podporuje dnešní vydání desky "Dawn ..více

16.08.2019
HELLOWEEN
Trailer k živáku "United Alive" více

16.08.2019
TOXIC HOLOCAUST
Americký všeumělec Joel Grind se po delší době vrací ..více






ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..

ARAKAIN - předvoj
1983 vánoční Barča , 1984 Sokolov a zákaz Pra ..

ARAKAIN - předvoj
někde jsem četl, že název vznikl pozpátku cte ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1220x

SABATON - The Great War
1180x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1147x

ARAKAIN - předvoj
869x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
836x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
826x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7092
recenzí: 5792
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VADER - Thy Messenger

Aby fanoušci velikánů Vader nestihli zaznamenat abstinenční příznaky, rozhodl se jim kvartet hudebníků naservírovat „výplňkovou“ krmi v podobě kraťasu „Thy Messenger“. A snad právě vědomí, že nejde o regulérní řadovku, vlilo do drážek tohoto EP potřebnou volnost a umožnilo mu být opravdu chutnou a rychle stravitelnou death´n´thrashmetalovou jednohubkou.

Však také šlo polsko-britské partě nahrávání jako po másle, kapela byla dokonce natolik při chuti, že oproti původně plánovaným dvěma novým skladbám nakonec stvořila vály tři. Strmý frontální útok zajistí úvodní atak „Grand Deceiver“, který znamená typickou kulometnou strategii, ta je ale tvořena s takovým odhodláním, že opět a znova spolehlivě zabíjí. Skladba má drtivý tah podpořený přesným soundem, Peter se jako velící jednotka nachází ve skvělé formě, Jamesovy bicí kropí jednu notu za druhou, taktický bonus tvoří sóla, jež se obsahem songu prohánějí jako suché listí větrnou horou. „Litany“ je znovunahranou titulní položkou z devatenáct let starého alba, nový kabátek jí dodává moderní lesk a šmrnc, víc netřeba dodávat. Druhá novinka „Emptiness“ je z malinko jiného těsta, kapela si hraje s tempem a melodiemi, burácející šlapavý rytmus a důvtipná sóla jsou každopádně opět zárukou stylové kvality.

Celkovou dynamiku nahrávky zdůrazňují drobnosti, jako je elegantní přechod skladby „Emptiness“ do posledního premiérového kousku „Despair“, který znamená krátký, ale vysoce účinný hudební políček. EP je do té doby zdařilou lekcí z funkčního subžánrového minimalismu (na který dosáhnou jenom nejzkušenější kmeti), je proto trochu škoda, že se kapela rozhodla nahrávku zakončit coverem heavymetalové skladby „Steeler“ od Judas Priest. Ta totiž nenabízí nic výjimečného a mistři předělávek (viz zejména první díl „Future Of The Past“) se při výběru tohoto songu překvapivě nevytáhli. Jejich původní kompozice mají mnohem větší sílu a dokazují, že se Vader nacházejí ve výtečné formě, což je samozřejmě fakt daleko nejpodstatnější.

Pagan             


FB VADER

YouTube ukázka - Grand Deceiver

Seznam skladeb:
1. Grand Deceiver
2. Litany
3. Emptiness
4. Despair
5. Steeler

Sestava:
Peter - zpěv, kytara
Pajak - kytara
Hal - baskytara
James - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 13:23
Zvuk: Sławek Wiesławski, Wojtek Wiesławski (Hertz Studio)
Label: Nuclear Blast
Země: Polsko
Žánr: death/thrash metal

Diskografie:
1993 - The Ultimate Incantation
1995 - De Profundis
1996 - Future Of The Past
1997 - Black To The Blind
2000 - Litany
2002 - Revelations
2003 - Blood
2004 - The Beast
2006 - Impressions In Blood
2009 - Necropolis
2011 - Welcome to the Morbid Reich
2014 - Tibi et Igni
2015 - Future of the Past II - Hell in the East
2016 - The Empire
2017 - Dark Age
2019 - Thy Messenger (EP)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.06.2019
Přečteno: 503x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1563 sekund.