16.06.2019
DREAMTALE
Finští melodici zveřejnili více

15.06.2019
ALTER BRIDGE
Američtí hardrockeři vedeni zpěvákem Mylesem Kennedym a ..více

15.06.2019
SATANS TAINT
Znovu se připomíná kytarista klasické éry Overkill ..více

15.06.2019
TIMO TOLKKI´S AVALON
Další skladba z alba "Return To Eden", kterým finský ..více

15.06.2019
SAINT DEAMON
Severští power melodici se na scénu vrátí 30. srpna ..více

14.06.2019
SEBASTIEN
Už jste si poslechli novou hitovku více






PANTERA - Metal Magic
A tobe by mozna pomohlo na chvili vysadit zobani . ..

PANTERA - Metal Magic
Ta sekera to ale trochu kazí, to je fakt. Možná ..

PANTERA - Metal Magic
Brutálně podhodnoceno! Za mě jasná desítka. S ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Má očekávání toto album nenaplnilo. Místy se ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Hodnocení 10/10 absolutně sedí, konečně se ne ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Takové kapely ani neposlouchám, nemám na to ča ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nuda ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Tak jsem si pustil Gloryhammer.Hod ně v nich cít ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nejslabší dílko od tohoto uskupení - 6/10. ..

PANTERA - Metal Magic
Pantera byla bezesporu jednou z nejvlivnější ch ..




Za poslední měsíc:
RAMMSTEIN - Rammstein
1510x

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1132x

MINORITY SOUND - Toxin
670x

DIAMOND HEAD - The Coffin Train
652x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
648x

AMON AMARTH - Berserker
622x



22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -

22.06.2019
ŠLINC FEST 2019 // benefiční festival - FVTVRE, ★HISATAKA★ (JP), Thanx, H..
lesní divadlo Řevnice, začátek od:13:00, vstupné: 250,- (předprodej 20

13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.



článků celkem: 7018
recenzí: 5736
reportů: 552
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VADER - Thy Messenger

Aby fanoušci velikánů Vader nestihli zaznamenat abstinenční příznaky, rozhodl se jim kvartet hudebníků naservírovat „výplňkovou“ krmi v podobě kraťasu „Thy Messenger“. A snad právě vědomí, že nejde o regulérní řadovku, vlilo do drážek tohoto EP potřebnou volnost a umožnilo mu být opravdu chutnou a rychle stravitelnou death´n´thrashmetalovou jednohubkou.

Však také šlo polsko-britské partě nahrávání jako po másle, kapela byla dokonce natolik při chuti, že oproti původně plánovaným dvěma novým skladbám nakonec stvořila vály tři. Strmý frontální útok zajistí úvodní atak „Grand Deceiver“, který znamená typickou kulometnou strategii, ta je ale tvořena s takovým odhodláním, že opět a znova spolehlivě zabíjí. Skladba má drtivý tah podpořený přesným soundem, Peter se jako velící jednotka nachází ve skvělé formě, Jamesovy bicí kropí jednu notu za druhou, taktický bonus tvoří sóla, jež se obsahem songu prohánějí jako suché listí větrnou horou. „Litany“ je znovunahranou titulní položkou z devatenáct let starého alba, nový kabátek jí dodává moderní lesk a šmrnc, víc netřeba dodávat. Druhá novinka „Emptiness“ je z malinko jiného těsta, kapela si hraje s tempem a melodiemi, burácející šlapavý rytmus a důvtipná sóla jsou každopádně opět zárukou stylové kvality.

Celkovou dynamiku nahrávky zdůrazňují drobnosti, jako je elegantní přechod skladby „Emptiness“ do posledního premiérového kousku „Despair“, který znamená krátký, ale vysoce účinný hudební políček. EP je do té doby zdařilou lekcí z funkčního subžánrového minimalismu (na který dosáhnou jenom nejzkušenější kmeti), je proto trochu škoda, že se kapela rozhodla nahrávku zakončit coverem heavymetalové skladby „Steeler“ od Judas Priest. Ta totiž nenabízí nic výjimečného a mistři předělávek (viz zejména první díl „Future Of The Past“) se při výběru tohoto songu překvapivě nevytáhli. Jejich původní kompozice mají mnohem větší sílu a dokazují, že se Vader nacházejí ve výtečné formě, což je samozřejmě fakt daleko nejpodstatnější.

Pagan             


FB VADER

YouTube ukázka - Grand Deceiver

Seznam skladeb:
1. Grand Deceiver
2. Litany
3. Emptiness
4. Despair
5. Steeler

Sestava:
Peter - zpěv, kytara
Pajak - kytara
Hal - baskytara
James - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 13:23
Zvuk: Sławek Wiesławski, Wojtek Wiesławski (Hertz Studio)
Label: Nuclear Blast
Země: Polsko
Žánr: death/thrash metal

Diskografie:
1993 - The Ultimate Incantation
1995 - De Profundis
1996 - Future Of The Past
1997 - Black To The Blind
2000 - Litany
2002 - Revelations
2003 - Blood
2004 - The Beast
2006 - Impressions In Blood
2009 - Necropolis
2011 - Welcome to the Morbid Reich
2014 - Tibi et Igni
2015 - Future of the Past II - Hell in the East
2016 - The Empire
2017 - Dark Age
2019 - Thy Messenger (EP)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.06.2019
Přečteno: 360x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15593 sekund.