29.05.2020
THE DOORS
Po deseti letech se s novou sólovkou hlásí kytarista ..více

29.05.2020
DOKKEN
I když se stále mluví o nové desce této americké ..více

29.05.2020
STRYPER
Podle zpěváka Michaela Sweeta dokončují tito američtí ..více

29.05.2020
SORCERER
Švédská kapela, kde působí někdejší basista Tiamat ..více

29.05.2020
MOUNTAIN WITCH
Němečtí milovníci mixu stoner rocku, doom metalu a ..více

29.05.2020
ANCILLOTTI
Po čtyřech letech se s novým studiovým albem hásí tato ..více






MERCYFUL FATE - Mellisa
1. Bathory - debut je prosicený black metalem. Hu ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Ty vole hádate sa tu u úplných hovnách. Radše ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
...ale i KISS. :-) Taková God Of Thunder s chrlen ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
V tom případě jsou black metal i Black Sabbath ..

IN THIS MOMENT - Mother
No, ja si dovolím nesúhlasiť s tvrdením, že B ..

ROYAL HUNT - Collision Course
Já teď sleduju všechny Royal Hunt recenze, kter ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Podle mě je black metal o vytvoření určité at ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Melissa čo sa týka obsahu resp. textov je určit ..

Minirecenze na téma to nejlepší z thrash metalu posledních tří let: kapely ONSLAUGHT, HAVOK, PRAYERS OF SANITY a HARLOTT
https://www.you tube.com/watch? v=jcUrQGZB_yw Tak to ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
A je někde definováno, co je hudebně black meta ..




Za poslední měsíc:
Zdeněk ČERNÝ (TITANIC) - Kluci se vyblbnou v Cradle Of Filth a v Titánech budou klidnější
1314x

Adrian TĂBĂCARU - Lucifer-A rock opera
897x

Michal PIXA (VISACÍ ZÁMEK) - Čas letí jak splašená punková kráva
871x

VAN HALEN - Van Halen III
783x

TRIVIUM – What The Dead Men Say
765x

MERCYFUL FATE - Mellisa
735x



12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:

12.06.2020
TASS, HAKMAK, MARASTIC BLUES, POZOR MAMUT...
Havlíčkův Brod - Oko klub, začátek od:20:00, vstupné: 150

13.06.2020
KÚROVEC, VPV, SALAZAR, BANDA...
Havlíčkův Brod - Oko klub, začátek od:20:00, vstupné: 150



článků celkem: 7670
recenzí: 6303
reportů: 571
rozhovorů: 410













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VADER - Thy Messenger

Aby fanoušci velikánů Vader nestihli zaznamenat abstinenční příznaky, rozhodl se jim kvartet hudebníků naservírovat „výplňkovou“ krmi v podobě kraťasu „Thy Messenger“. A snad právě vědomí, že nejde o regulérní řadovku, vlilo do drážek tohoto EP potřebnou volnost a umožnilo mu být opravdu chutnou a rychle stravitelnou death´n´thrashmetalovou jednohubkou.

Však také šlo polsko-britské partě nahrávání jako po másle, kapela byla dokonce natolik při chuti, že oproti původně plánovaným dvěma novým skladbám nakonec stvořila vály tři. Strmý frontální útok zajistí úvodní atak „Grand Deceiver“, který znamená typickou kulometnou strategii, ta je ale tvořena s takovým odhodláním, že opět a znova spolehlivě zabíjí. Skladba má drtivý tah podpořený přesným soundem, Peter se jako velící jednotka nachází ve skvělé formě, Jamesovy bicí kropí jednu notu za druhou, taktický bonus tvoří sóla, jež se obsahem songu prohánějí jako suché listí větrnou horou. „Litany“ je znovunahranou titulní položkou z devatenáct let starého alba, nový kabátek jí dodává moderní lesk a šmrnc, víc netřeba dodávat. Druhá novinka „Emptiness“ je z malinko jiného těsta, kapela si hraje s tempem a melodiemi, burácející šlapavý rytmus a důvtipná sóla jsou každopádně opět zárukou stylové kvality.

Celkovou dynamiku nahrávky zdůrazňují drobnosti, jako je elegantní přechod skladby „Emptiness“ do posledního premiérového kousku „Despair“, který znamená krátký, ale vysoce účinný hudební políček. EP je do té doby zdařilou lekcí z funkčního subžánrového minimalismu (na který dosáhnou jenom nejzkušenější kmeti), je proto trochu škoda, že se kapela rozhodla nahrávku zakončit coverem heavymetalové skladby „Steeler“ od Judas Priest. Ta totiž nenabízí nic výjimečného a mistři předělávek (viz zejména první díl „Future Of The Past“) se při výběru tohoto songu překvapivě nevytáhli. Jejich původní kompozice mají mnohem větší sílu a dokazují, že se Vader nacházejí ve výtečné formě, což je samozřejmě fakt daleko nejpodstatnější.

Pagan             


FB VADER

YouTube ukázka - Grand Deceiver

Seznam skladeb:
1. Grand Deceiver
2. Litany
3. Emptiness
4. Despair
5. Steeler

Sestava:
Peter - zpěv, kytara
Pajak - kytara
Hal - baskytara
James - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 13:23
Zvuk: Sławek Wiesławski, Wojtek Wiesławski (Hertz Studio)
Label: Nuclear Blast
Země: Polsko
Žánr: death/thrash metal

Diskografie:
1993 - The Ultimate Incantation
1995 - De Profundis
1996 - Future Of The Past
1997 - Black To The Blind
2000 - Litany
2002 - Revelations
2003 - Blood
2004 - The Beast
2006 - Impressions In Blood
2009 - Necropolis
2011 - Welcome to the Morbid Reich
2014 - Tibi et Igni
2015 - Future of the Past II - Hell in the East
2016 - The Empire
2017 - Dark Age
2019 - Thy Messenger (EP)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.06.2019
Přečteno: 737x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18553 sekund.