16.06.2019
DREAMTALE
Finští melodici zveřejnili více

15.06.2019
ALTER BRIDGE
Američtí hardrockeři vedeni zpěvákem Mylesem Kennedym a ..více

15.06.2019
SATANS TAINT
Znovu se připomíná kytarista klasické éry Overkill ..více

15.06.2019
TIMO TOLKKI´S AVALON
Další skladba z alba "Return To Eden", kterým finský ..více

15.06.2019
SAINT DEAMON
Severští power melodici se na scénu vrátí 30. srpna ..více

14.06.2019
SEBASTIEN
Už jste si poslechli novou hitovku více






PANTERA - Metal Magic
A tobe by mozna pomohlo na chvili vysadit zobani . ..

PANTERA - Metal Magic
Ta sekera to ale trochu kazí, to je fakt. Možná ..

PANTERA - Metal Magic
Brutálně podhodnoceno! Za mě jasná desítka. S ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Má očekávání toto album nenaplnilo. Místy se ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Hodnocení 10/10 absolutně sedí, konečně se ne ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Takové kapely ani neposlouchám, nemám na to ča ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nuda ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Tak jsem si pustil Gloryhammer.Hod ně v nich cít ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nejslabší dílko od tohoto uskupení - 6/10. ..

PANTERA - Metal Magic
Pantera byla bezesporu jednou z nejvlivnější ch ..




Za poslední měsíc:
RAMMSTEIN - Rammstein
1510x

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1132x

MINORITY SOUND - Toxin
670x

DIAMOND HEAD - The Coffin Train
652x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
648x

AMON AMARTH - Berserker
622x



22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -

22.06.2019
ŠLINC FEST 2019 // benefiční festival - FVTVRE, ★HISATAKA★ (JP), Thanx, H..
lesní divadlo Řevnice, začátek od:13:00, vstupné: 250,- (předprodej 20

13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.



článků celkem: 7018
recenzí: 5736
reportů: 552
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


DEATH ANGEL - Humanicide

Anděl smrti pokračuje v letu napříč thrashmetalovými dějinami. Již skoro tradiční tříletá pauza mezi alby hudebníkům evidentně svědčí, a tak se po kotouči „The Evil Divide“ z roku 2016 můžeme radovat z letošní novinky „Humanicide“. Leckoho mohly zlehka vyděsit zvěsti o žánrově nejvrstevnatějším počinu kapely, kdy měl hlavní autor Rob Cavestany do svého rukopisu infiltrovat jiné, nežli čistě stylové vlivy. Mírný progresivní element – zhruba ve stylu Flotsam And Jetsam – byl ovšem vždy součástí tvorby Death Angel, poslech aktuální desky pak prozrazuje, že se žádné drastické změny nekonají a Amíci pořád hrají thrash starého hávu, s občasným vnikem méně obvyklého elementu.

Dané tvrzení věrně dokládá první singl a zároveň úvodní song „Humanicide“, který představuje to nejlepší z Anděla smrti, kytary jsou ostré jako meče (čemuž významně pomohla čtvrtá spolupráce s producentem Jasonem Suecofem), zpěvák Mark Osegueda s přibývajícími lety neztratil nic ze svého umu a jeho štiplavé fráze jsou vyloženou lahůdkou (není od věci, že Mark získává na charismatu také po vizuální stránce), v titulním songu je pak zvlášť nutné vypíchnout nečekané powermetalové intro, a zejména mimořádně strhující, stoupavě padající riff, který nájezdové pasáže překlopí do rytmické naháněčky. Tohle je thrash nejvyšší možné kvality, dokazující stabilně zručné Cavestanyovo autorství, a to navzdory skutečnosti, že úvodní skladba je zároveň vrcholem celé nahrávky.

Postupem času se totiž do hudební formy zakousne několik drobných háčků. Struktura rychlých riffů nabere jisté schéma, a jakkoli skladby při nástupu strmého kvaltu pokaždé chytnou líbivý thrash-appeal, ve výsledku působí malinko jednolitě. Výjimek existuje několik, ty nejvýraznější se však až příliš zacyklují ve vytváření plíživé – ve skutečnosti však malinko ospalé - náladotvorby („Immortal Behated“), případně zakolísají ve snaze o pohodovější skladatelský přístup („Revelation Song“). Hudebníkům více svědčí „kompromisní“ cesta, kde houpavé groovy pasáže proloží buď deathovými („Divine Defector“) či speedovými prvky („On Rats and Men“), když pro rozpuk emocí zvolí hlasové variace, temně bublající basové figury nebo osobitě exaltované sólo („The Day I Walked Away“), stávají se chytlaví, aniž by výrazně uhýbali z tradičních stylových zákoutí.

Cavestanyova sóla jsou ostatně ozdobou celého díla, a nemusí přitom jít o univerzitně odborné exhibice, ale klidně o přímočaré manévry, které jsou poplatné hudebnímu obsahu dané skladby (viz drtivá thrash´n´rollová jízda „I Came For Blood“ nebo vál „Alive And Screaming“, kterým údajně přispěl druhý kytarista Ted Aguilar - nicméně rukopis je v podstatě totožný s Robovým). Také budování složitější – ale nikoli „artové“ - stavby Amíkům sluší („Aggressor“), koncertní tutovkou je industriálně okovaná píseň „The Pack“, která si vede skvěle, až na doprovodné popěvky, jež jsou popravdě řečeno zcela zbytečné. A podobných „ale“ je na novince Death Angel vícero. Jakostní standard, který bude většina konkurenčních kapel vždy jenom závistivě sledovat zpovzdálí, byl zachován, na ten nejvyšší level ale tentokrát američtí hudebníci nedosáhli.

Pagan             


www.deathangel.us

YouTube ukázka - Humanicide

Seznam skladeb:
1. Humanicide
2. Divine Defector
3. Aggressor
4. I Came for Blood
5. Immortal Behated
6. Alive and Screaming
7. The Pack
8. Ghost of Me
9. Revelation Song
10. On Rats and Men
11. The Day I Walked Away

Sestava:
Mark Osegueda - zpěv
Rob Cavestany - kytara, vokály
Ted Aguilar - kytara
Damien Sisson - baskytara
Will Carroll - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 48:30
Produkce: Jason Suecof
Mastering: Ted Jensen
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1987 - The Ultra-Violence
1988 - Frolic Through The Park
1990 - Act III
2004 - The Art Of Dying
2008 - Killing Season
2010 - Relentless Retribution
2013 - The Dream Calls For Blood
2016 - The Evil Divide
2019 - Humanicide

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.06.2019
Přečteno: 515x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Opäť výborne...14. 06. 2019 8:51 sanntrik
jede toKdyž to pustím,...13. 06. 2019 22:37 stefanos
Jasně 10/10 -...5. 06. 2019 16:47 Chroust
10/10Za mňa maximálna...5. 06. 2019 14:37 Tomko


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20547 sekund.