17.06.2019
GHOST
Tobias Forge, čili Cardinal Copia, se asi nedrží ..více

17.06.2019
MAGNUM
Neúnavní průkopníci britského progresivního hard rocku ..více

17.06.2019
BLACK VEIL BRIDES
Kalifornské hvězdičky chystají oslavu deseti let od ..více

17.06.2019
PAVEMENT PRINCESS
Smutná zpráva přichází od této holandské hardrockové ..více

17.06.2019
CARNIFEX
Deathcorová parta ze Sain Diega naváže 2. srpna na tři ..více

17.06.2019
THUNDERFUCK AND THE DEADLY ROMANTICS
Kanaďané, kteří o sobě tvrdí, že hrají mix Ramones, ..více






VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Vzpomínkové album bude, ovšem Příliv asi ne. ..

VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Je v plánu recenze vzpomínkové desky Brainu?A c ..

PANTERA - Metal Magic
A tobe by mozna pomohlo na chvili vysadit zobani . ..

PANTERA - Metal Magic
Ta sekera to ale trochu kazí, to je fakt. Možná ..

PANTERA - Metal Magic
Brutálně podhodnoceno! Za mě jasná desítka. S ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Má očekávání toto album nenaplnilo. Místy se ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Hodnocení 10/10 absolutně sedí, konečně se ne ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Takové kapely ani neposlouchám, nemám na to ča ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nuda ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Tak jsem si pustil Gloryhammer.Hod ně v nich cít ..




Za poslední měsíc:
RAMMSTEIN - Rammstein
1540x

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1191x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
759x

MINORITY SOUND - Toxin
676x

DIAMOND HEAD - The Coffin Train
662x

PANTERA - Metal Magic
645x



22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -

22.06.2019
ŠLINC FEST 2019 // benefiční festival - FVTVRE, ★HISATAKA★ (JP), Thanx, H..
lesní divadlo Řevnice, začátek od:13:00, vstupné: 250,- (předprodej 20

13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.



článků celkem: 7020
recenzí: 5738
reportů: 552
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Metal Magic

Jsme hluboko v osmdesátých letech a ze školy čerstvě vylezlí bratři Abbottové (později známí jako Dimebag Darrell a Vinnie Paul) se po hodinách a hodinách poslouchání a velebení kapel jako Judas Priest, Aerosmith, AC/DC nebo Van Halen rozhodli, že založí vlastní kapelu s názvem Pantera a kromě přehrávání coverů od těchto velikánů začali pracovat také na svých vlastních písních. Ovšem ještě než kovbojové z pekla proslavili chůzi nebo pětiminutovku o samotě, byly to právě osmdesátky, kdy chtěla veleslavná Pantera znít jako Mötley Crüe nebo Def Leppard…

Nechvalně známá divoká dekáda, dnes označovaná pro kapelu jako „Glamtera“, čítala čtyři alba, v podstatě každé další bylo o malinko lepší než to předchozí, ale v konečném důsledku ani jedno z nich nevydalo na kvalitativní průměr tehdejší hudební produkce. Pantera ovšem kupodivu v tomto zajetém módu vydržela a průlom skutečně přišel až v roce 1990 s deskou „Cowboys From Hell“, kterou dodnes spousta fanoušků a kritiků považuje za skutečný zrod kapely.

Tehdejší sestava ve složení Terry Glaze, Rex Rocker, Diamond Darrell a Vinnie Paul na nic nečekala a ihned pod dohledem otce poslední dvou jmenovaných naskočila do nahrávacího procesu, jehož výsledkem je prvotina „Metal Magic“. Dnešní optikou až směšně naivní a krotkou desku není možné porovnávat s tehdejšími profesionálními produkcemi, natož s deskami „devadesátkové“ Pantery. „Metal Magic“ je produkt, který rychle zestárnul nejen svým zvukem, ale také svými postupy. Je to logické, skoro dvacátníci zkrátka neměli ani zkušenosti ani patřičné schopnosti, aby se mohli alespoň přiblížit svým vzorům a pohnout tak s hudebním světem. Vznikl tak velice vlažný debut, který v podstatě nudí od začátku do konce.

Jedním z hlavních neduhů desky je hlasový projev, rozsah a básnické střevo frontmana Terryho Glaze, který tvrdě narazil na své limity. O nic lépe na tom není ani zbytek osazenstva – rytmika je monotónní a nezáživná, kytary neostré a fádní, synťáky doslova hrůzné. Na druhou stranu už tehdy byl slyšet v náznacích obrovský potenciál sedmnáctiletého (tehdy ještě) Diamonda Darrella, který byl známý svým zápalem a každodenním několikahodinovým hraním na svůj vysněný nástroj. „Widowmaker“ nebo titulní „Metal Magic“ nabízí velice solidní kytarovou práci a celkově Diamondova hra předznamenávala pro kapelu velké věci.

V dnešním měřítku je „Metal Magic“ v prachu dějin zakořeněná jako směšná debutovka legendární kapely. Ještě než se mohl vylíhnout motýl, byla z Pantery nevinná a neškodná larva, která sbírala inspiraci kolem sebe a kvůli nezkušenostem a amatérismu tvrdě dopadla na zem. Pozitivní je, že texaskou čtyřku čekala už jen cesta vzhůru.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka - Widowmaker

Seznam skladeb:
1. Ride My Rocket
2. I´ll Be Alright
3. Tell Me If You Want It
4. Latest Lover
5. Biggest Part of Me
6. Metal Magic
7. Widowmaker
8. Nothin´ On (But the Radio)
9. Sad Lover
10. Rock Out!

Sestava:
Terry Glaze – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1983
Čas: 39:37
Label: Metal Magic
Země: USA
Žánr: glam metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.06.2019
Přečteno: 644x




počet příspěvků: 11

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
A tobe by mozna...15. 06. 2019 23:30 adrian
...Ta sekera to ale...15. 06. 2019 14:55 Ivan
Nesouhlasím!!!Brutálně...15. 06. 2019 14:50 Ivan
Pantera byla...14. 06. 2019 9:59 V.
Určite skús...14. 06. 2019 0:31 Meresz


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1896 sekund.