22.09.2019
SAXON
Legendární Britové museli zrušit všechny koncerty do ..více

22.09.2019
POVODÍ OHŘE
Po loňském bezejmenném debutu se tato svérázná ..více

22.09.2019
BODY COUNT
Po předloňském albu "Bloodlust" právě dodělává tahle ..více

22.09.2019
MICHAEL BORMANN`S JADED HARD
Frontman německé AOR formace Jaded Heart dává vzpomenout ..více

21.09.2019
MÖTLEY CRUE
Na začátek příštího roku je naplánováno vydání ..více

21.09.2019
STRIGOI
Kytarista Greg Mackintosh, základní člen Paradise Lost, ..více






ARAKAIN - Legendy
...opět předvádí své znalosti hudební histor ..

ARAKAIN - Legendy
Mně se Legendy vždycky líbily! Každá skladba ..

ARAKAIN - Legendy
To je dobrá hláška, že je otextoval až Aleš. ..

ARAKAIN - Legendy
19 let, ať nežeru. Mimochodem KG měl vždy velk ..

ARAKAIN - Legendy
Luky, mýlíš se, cover Far Far Away s českým t ..

ARAKAIN - Legendy
To Bubák : Jsem ročník 77. Co vím tak na tan ..

ARAKAIN - Legendy
Lukyne, co to zase plácáš, dyť tys byl v 74 je ..

ARAKAIN - Legendy
Pardon-Synkopy 61 natočily... Mrknul jsem na jabl ..

ARAKAIN - Legendy
Jo, to Metro samozřejmě cover NA od BS. ..

ARAKAIN - Legendy
Krom těch největších metalových hvězd, z nic ..




Za poslední měsíc:
ARAKAIN - Schizofrenie
2285x

HAMMERFALL - Dominion
1971x

Kai HANSEN (HELLOWEEN, GAMMA RAY) - Jiný už nebudu
1900x

ARAKAIN - Black Jack
1345x

ARAKAIN - Salto Mortale
1019x

FREEDOM CALL - M.E.T.A.L.
945x



27.09.2019
ZÁVIŠ, ... A STALI SE OVCÍ, BLIKAJÍCÍ MIMINKO. ..
Havlíčkův Brod - Oko klub ( bar ), začátek od:20:00, vstupné: 150

27.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, KAZISVĚT..
KOLÍN - U VODVÁRKŮ, začátek od:19:00, vstupné: 150

28.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, ENDLESS DRAIN..
TÁBOR - STŘELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 150



článků celkem: 7150
recenzí: 5846
reportů: 563
rozhovorů: 377













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Projects in the Jungle

Abbottovic klan nenechával nic náhodě a ihned nahrával ve svém kutlochu známém jako Pantego Sound Studio další materiál. I když se začátkem osmdesátých let coverovalo ve velkém a kapely jako Van Halen nebo Kiss byly slyšet všude včetně zkušebny tehdejší Pantery, přesto se poměrně brzy po debutu vydalo druhé album kapely.

Všichni muzikanti se jeví od minula zkušenější a schopnější, kytary začaly znít ostřeji a tempa nabrala na rychlosti. I když se pořád Pantera snažila spíš nosit elasťáky a mít nalakované účesy dle tehdejší módy, někde tam vzadu už se občas ozvala říznější kytara a už tehdy Diamond Darrell začínal zúročovat svou fanatickou posedlost svým nástrojem. Nejmarkantnější oslavu kytarových schopností tohoto ještě puberťáka lze zaslechnout v instrumentálce „Blue Light Turnin´ Red“, což je v podstatě minutu a půl trvající óda na „Eruption“ od Van Halena.

„All Over Tonight“ nebo titulka mají docela švih a tah na bránu. Bohužel to vše opět sráží do průměru obyčejné vokály a amatérská produkce. Album je stylem stále zapřísáhlý glam metal, který lze zvukově zařadit k Def Leppard před érou desky „Hysteria“. Ono se ani není čemu divit. Členům Pantery bylo tehdy kolem dvaceti let a sbírali zkušenosti nejen na hráčském pódiu, ale i mimo něj. Tehdejší první vlna glam metalu vznikala především na západním pobřeží USA v oblasti Los Angeles a byla pro naše mladé Texasany nedostižnou metou.

Po debutu „Metal Magic“ kluci z Pantery přiložili pod kotel, zrychlili, přitvrdili a i když stále v intencích glam metalu, pomalu ale jistě začínali vystrkovat růžky. Jmenovitě hlavně Diamond Darrell, jehož kytarový um strmě stoupal. „Glamtera“ měla mít životnost už jen pár let a schylovalo se k neodvratným změnám.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Projects in the Jungle

Seznam skladeb:
1. All Over Tonight
2. Out for Blood
3. Blue Lite Turnin´ Red
4. Like Fire
5. In Over My Head
6. Projects in the Jungle
7. Heavy Metal Rules!
8. Only a Heartbeat Away
9. Killers
10. Takin´My Life

Sestava:
Terry Glaze – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1984
Čas: 35:47
Label: Metal Magic
Země: USA
Žánr: glam metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.06.2019
Přečteno: 670x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Za mě zase dost...20. 06. 2019 7:00 Guns


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20966 sekund.