22.09.2019
SAXON
Legendární Britové museli zrušit všechny koncerty do ..více

22.09.2019
POVODÍ OHŘE
Po loňském bezejmenném debutu se tato svérázná ..více

22.09.2019
BODY COUNT
Po předloňském albu "Bloodlust" právě dodělává tahle ..více

22.09.2019
MICHAEL BORMANN`S JADED HARD
Frontman německé AOR formace Jaded Heart dává vzpomenout ..více

21.09.2019
MÖTLEY CRUE
Na začátek příštího roku je naplánováno vydání ..více

21.09.2019
STRIGOI
Kytarista Greg Mackintosh, základní člen Paradise Lost, ..více






ARAKAIN - Legendy
...opět předvádí své znalosti hudební histor ..

ARAKAIN - Legendy
Mně se Legendy vždycky líbily! Každá skladba ..

ARAKAIN - Legendy
To je dobrá hláška, že je otextoval až Aleš. ..

ARAKAIN - Legendy
19 let, ať nežeru. Mimochodem KG měl vždy velk ..

ARAKAIN - Legendy
Luky, mýlíš se, cover Far Far Away s českým t ..

ARAKAIN - Legendy
To Bubák : Jsem ročník 77. Co vím tak na tan ..

ARAKAIN - Legendy
Lukyne, co to zase plácáš, dyť tys byl v 74 je ..

ARAKAIN - Legendy
Pardon-Synkopy 61 natočily... Mrknul jsem na jabl ..

ARAKAIN - Legendy
Jo, to Metro samozřejmě cover NA od BS. ..

ARAKAIN - Legendy
Krom těch největších metalových hvězd, z nic ..




Za poslední měsíc:
ARAKAIN - Schizofrenie
2285x

HAMMERFALL - Dominion
1971x

Kai HANSEN (HELLOWEEN, GAMMA RAY) - Jiný už nebudu
1900x

ARAKAIN - Black Jack
1345x

ARAKAIN - Salto Mortale
1019x

FREEDOM CALL - M.E.T.A.L.
945x



27.09.2019
ZÁVIŠ, ... A STALI SE OVCÍ, BLIKAJÍCÍ MIMINKO. ..
Havlíčkův Brod - Oko klub ( bar ), začátek od:20:00, vstupné: 150

27.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, KAZISVĚT..
KOLÍN - U VODVÁRKŮ, začátek od:19:00, vstupné: 150

28.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, ENDLESS DRAIN..
TÁBOR - STŘELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 150



článků celkem: 7150
recenzí: 5846
reportů: 563
rozhovorů: 377













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - I Am the Night

Na třetí plnohodnotné album se v podstatě čekalo opět jen rok a kapela naposledy v této sestavě naplno vyždímala glamový styl. Přestože minulá placka „Projects in the Jungle“ představovala určitý posun ve zvuku a ve skládání, „I Am the Night“ pouze zkopírovala staršího bratříčka a s minimem invence spatřila světlo světa. Opět je zde silný otvírák („Hot and Heavy“) a instrumentální skladba („D*G*T*T*M“) a opět zde zpívá Terry Glaze o tom, jak je dobré p(á)ařit.

Album i tak přes všechno zní o trochu ostřeji a temněji než minulé kousky („Down Below“, „Onward We Rock!“) Menší progres se udál i na poli textovém, kdy např. „Valhalla“ čerpá téma ze severské mytologie, což je oproti dosavadní ploché rock`n`rollové schematické lyrice a poetice vítaná změna. Obraty jako „take a look at my ice cream cone baby, take a lick. I can´t wait to take you home, beat you with my stick" se přece jen překonávají poměrně lehce.

Bratři Abbottové začínali cítit, kde je tlačí bota - pokud Terry Glaze bude u mikrofonu a kapela stále nahrávat u táty v garáži, svět jim u nohou ležet nebude. U kormidla ale naštěstí byli sourozenci a po třech deskách se z Pantery odporoučel Terry Glaze, kterému pravděpodobně dosavadní stav vyhovoval natolik, že budoucnosti kapely by neobětoval zdaleka tolik, kolik ostatní členové. Navíc potenciál dřímal především v mladém Diamondu Darrellovi, který již tehdy táhnul většinu písniček svou stále vytříbenější hrou na kytaru.

Navíc se psal rok 1985 a Spojené státy začínal více a více elektrizovat styl zvaný thrash metal. Styl, jenž svou rychlostí a tvrdostí předčil dosavadní metalové odnože a dral se na výsluní pod taktovkou jmen jako Metallica, Slayer, Anthrax nebo Overkill. Styl, kterému Pantera naslouchala stále víc a styl, jemuž by slušela nová pěvecká posila…

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Down Below

Seznam skladeb:
1. Hot and Heavy
2. I Am the Night
3. Onward We Rock!
4. D*G*T*T*M
5. Daughters of the Queen
6. Down Below
7. Come-On Eyes
8. Right on the Edge
9. Valhalla
10. Forever Tonight

Sestava:
Terry Glaze – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1985
Čas: 37:51
Label: Metal Magic
Země: USA
Žánr: glam metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.06.2019
Přečteno: 548x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Pre mňa osobne...4. 07. 2019 20:09 Meresz


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20909 sekund.