23.09.2019
SKINLAB
Deset let mlčela tato groovemetalová parta ze San ..více

23.09.2019
RYDERS CREED
Hardrocková parta z Velké Británie začne v listopadu ..více

22.09.2019
SAXON
Legendární Britové museli zrušit všechny koncerty do ..více

22.09.2019
POVODÍ OHŘE
Po loňském bezejmenném debutu se tato svérázná ..více

22.09.2019
BODY COUNT
Po předloňském albu "Bloodlust" právě dodělává tahle ..více

22.09.2019
MICHAEL BORMANN`S JADED HARD
Frontman německé AOR formace Jaded Heart dává vzpomenout ..více






SONATA ARCTICA - Talviö
S recenzí téměř ve všem vyřčeném souhlasí ..

ARAKAIN - Legendy
...opět předvádí své znalosti hudební histor ..

ARAKAIN - Legendy
Mně se Legendy vždycky líbily! Každá skladba ..

ARAKAIN - Legendy
To je dobrá hláška, že je otextoval až Aleš. ..

ARAKAIN - Legendy
19 let, ať nežeru. Mimochodem KG měl vždy velk ..

ARAKAIN - Legendy
Luky, mýlíš se, cover Far Far Away s českým t ..

ARAKAIN - Legendy
To Bubák : Jsem ročník 77. Co vím tak na tan ..

ARAKAIN - Legendy
Lukyne, co to zase plácáš, dyť tys byl v 74 je ..

ARAKAIN - Legendy
Pardon-Synkopy 61 natočily... Mrknul jsem na jabl ..

ARAKAIN - Legendy
Jo, to Metro samozřejmě cover NA od BS. ..




Za poslední měsíc:
ARAKAIN - Schizofrenie
2288x

HAMMERFALL - Dominion
1976x

Kai HANSEN (HELLOWEEN, GAMMA RAY) - Jiný už nebudu
1909x

ARAKAIN - Black Jack
1352x

ARAKAIN - Salto Mortale
1027x

FREEDOM CALL - M.E.T.A.L.
948x



27.09.2019
ZÁVIŠ, ... A STALI SE OVCÍ, BLIKAJÍCÍ MIMINKO. ..
Havlíčkův Brod - Oko klub ( bar ), začátek od:20:00, vstupné: 150

27.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, KAZISVĚT..
KOLÍN - U VODVÁRKŮ, začátek od:19:00, vstupné: 150

28.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, ENDLESS DRAIN..
TÁBOR - STŘELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 150



článků celkem: 7150
recenzí: 5846
reportů: 563
rozhovorů: 377













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Cowboys from Hell

Na konci osmdesátých let hledal Dave Mustaine do svých Megadeth sólového kytaristu a telefon zazvonil i u (tehdy ještě pořád) Diamonda Darrella. Ten nabídku zvažoval a možná by na ní i kývnul, ale měl jednu podmínku: půjde s ním i jeho bratr Vinnie. Tehdy ovšem hrál na bicí již Nick Menza a nakonec z nabídky sešlo. Mustaine si přizval do Megadeth Martyho Friedmana…a Pantera nahrála „Cowboys from Hell“. Asi to tak mělo být, chce se dodat...

Po desce „Power Metal“ hledala Pantera adekvátní profesionální vedení. Až když byli celkem osmadvacetkrát odpálkovaní různými hlavními labely, viděl kapelu naživo zástupce Atmo Records Mark Ross a ihned volal na velitelství s poznatky, že mu spadla brada a ať s Panterou okamžitě podepíšou smlouvu. Pantera se ještě týž rok zavřela do studia Pantego v Texasu a po dvou měsících měla hotovou novou nahrávku.

Po prvním riffu legendární úvodní vypalovačky nechává kapela celou rozpačitou dekádu a čtyři alba v nedohlednu. Tohle je totiž úplně jiná liga. Zatěžkané riffy se mísí s údernou rytmikou, rychlými sóly a hrubějším Anselmovým projevem. Je až s podivem, že desky „Power Metal“ a „Cowboys from Hell“ dělí od sebe pouze dva roky. Tady se totiž nenechal kámen na kameni a kapela působí úderně, razantně a brutálně. Kromě titulky nelze nezmínit beranidlo „Primal Concrete Sledge“ nebo „Domination“ s kultovním kytarovým sólem a masivním riffem. Pozadu nejsou však ani další kousky jako třeba „Heresy“ či „Shattered“.

Naopak „Cemetery Gates“, sedmiminutová balada, ukazuje, jak se Pantera posunula i ve skladatelské rovině. Kromě dokonalé kytarové práce (čistá kytara, sóla, hlavní riff) se zde vyřádil také Phil Anselmo, který si z minulé desky přinesl Halfordův ječák, jenž naplno využil právě v této písni. Závěr patří jeho duetu s Darrellovou kytarou, kde se střídají vysoké tóny kytary a hlasu a vytváří se tak jedinečné gradující finále skladby.

S odstupem času je nutno dodat, že druhá půlka alba už se lehce vleče a „Message in Blood“ či „The Sleep“ trochu kazí dojem z jinak neskutečně našlapaného „debutu“ kapely. Pantera prodělala průlom své kariéry a vytasila se na začátku nového desetiletí s naprosto jedinečným stylem, který si až do konce své kariéry pečlivě pěstovala. Odzbrojující kytarová práce a drsný Anselmův vokál najednou smetl všechny pochybnosti a zrodil se kult. Pekelní kovbojové ale zdaleka neřekli své poslední slovo.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Cowboys from Hell

Seznam skladeb:
1. Cowboys from Hell
2. Primal Concrete Sledge
3. Psycho Holiday
4. Heresy
5. Cemetery Gates
6. Domination
7. Shattered
8. Clash with Reality
9. Medicine Man
10. Message in Blood
11. The Sleep
12. The Art of Shredding

Sestava:
Phil Anselmo – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1990
Čas: 57:39
Label: Atco Records
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.07.2019
Přečteno: 1151x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Message in BloodUrčitě není...16. 07. 2019 22:43 Aldys83
Hm...tak jsem si to...12. 07. 2019 21:14 b.wolf
9/10Tak teď už musí...12. 07. 2019 19:12 Aldys83
jo, mam to...12. 07. 2019 15:13 racik
8/10"The Sleep" že...11. 07. 2019 16:28 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17633 sekund.