17.07.2019
HELL`S GUARDIAN
Melodaethaři HELL`S GUARDIAN natočili videoklip k titulní ..více

17.07.2019
SECRET AGENDA
Malajská groove parta SECRET AGENDA představuje videoklip ..více

17.07.2019
DAGGEROSE
Právě vychází album "Tombkeeper" slovenské US ..více

16.07.2019
NIGHTWISH
Po dvaadvaceti letech opouští fnské NIGHTWISH bubeník ..více

15.07.2019
PORTA INFERI
Novinka české power-progové formace ponese titul "Alive" ..více

15.07.2019
EVEN FLOW
Italští power-progresivci zveřejnili první ukázku z ..více






Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..

MICHAEL SCHENKER FEST - Resurrection
10/10 ..

HARLEJ - Hodný holky zlý kluky chtěj
Toto může poslouchat jen vymaštěný kokot a vi ..

VISION DIVINE – The 25th Hour
Trvalo mi 12.rokov kym som objavil tento super alb ..

MAJESTY - Legends
Hodne slusny. Chvilema tam slysim Orden Ogan, jeji ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
Pokud umíš hrát na nástroj a zaposloucháš se ..

PANTERA - Cowboys from Hell
tak jsem si to poslechl, bohužel... Groove, to fa ..




Za poslední měsíc:
Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
1143x

MAJESTICA - Above The Sky
950x

TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
921x

DEF LEPPARD, WHITESNAKE - Praha, O2 Aréna, 17. 6. 2019
829x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
749x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
728x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7056
recenzí: 5766
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Cowboys from Hell

Na konci osmdesátých let hledal Dave Mustaine do svých Megadeth sólového kytaristu a telefon zazvonil i u (tehdy ještě pořád) Diamonda Darrella. Ten nabídku zvažoval a možná by na ní i kývnul, ale měl jednu podmínku: půjde s ním i jeho bratr Vinnie. Tehdy ovšem hrál na bicí již Nick Menza a nakonec z nabídky sešlo. Mustaine si přizval do Megadeth Martyho Friedmana…a Pantera nahrála „Cowboys from Hell“. Asi to tak mělo být, chce se dodat...

Po desce „Power Metal“ hledala Pantera adekvátní profesionální vedení. Až když byli celkem osmadvacetkrát odpálkovaní různými hlavními labely, viděl kapelu naživo zástupce Atmo Records Mark Ross a ihned volal na velitelství s poznatky, že mu spadla brada a ať s Panterou okamžitě podepíšou smlouvu. Pantera se ještě týž rok zavřela do studia Pantego v Texasu a po dvou měsících měla hotovou novou nahrávku.

Po prvním riffu legendární úvodní vypalovačky nechává kapela celou rozpačitou dekádu a čtyři alba v nedohlednu. Tohle je totiž úplně jiná liga. Zatěžkané riffy se mísí s údernou rytmikou, rychlými sóly a hrubějším Anselmovým projevem. Je až s podivem, že desky „Power Metal“ a „Cowboys from Hell“ dělí od sebe pouze dva roky. Tady se totiž nenechal kámen na kameni a kapela působí úderně, razantně a brutálně. Kromě titulky nelze nezmínit beranidlo „Primal Concrete Sledge“ nebo „Domination“ s kultovním kytarovým sólem a masivním riffem. Pozadu nejsou však ani další kousky jako třeba „Heresy“ či „Shattered“.

Naopak „Cemetery Gates“, sedmiminutová balada, ukazuje, jak se Pantera posunula i ve skladatelské rovině. Kromě dokonalé kytarové práce (čistá kytara, sóla, hlavní riff) se zde vyřádil také Phil Anselmo, který si z minulé desky přinesl Halfordův ječák, jenž naplno využil právě v této písni. Závěr patří jeho duetu s Darrellovou kytarou, kde se střídají vysoké tóny kytary a hlasu a vytváří se tak jedinečné gradující finále skladby.

S odstupem času je nutno dodat, že druhá půlka alba už se lehce vleče a „Message in Blood“ či „The Sleep“ trochu kazí dojem z jinak neskutečně našlapaného „debutu“ kapely. Pantera prodělala průlom své kariéry a vytasila se na začátku nového desetiletí s naprosto jedinečným stylem, který si až do konce své kariéry pečlivě pěstovala. Odzbrojující kytarová práce a drsný Anselmův vokál najednou smetl všechny pochybnosti a zrodil se kult. Pekelní kovbojové ale zdaleka neřekli své poslední slovo.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Cowboys from Hell

Seznam skladeb:
1. Cowboys from Hell
2. Primal Concrete Sledge
3. Psycho Holiday
4. Heresy
5. Cemetery Gates
6. Domination
7. Shattered
8. Clash with Reality
9. Medicine Man
10. Message in Blood
11. The Sleep
12. The Art of Shredding

Sestava:
Phil Anselmo – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1990
Čas: 57:39
Label: Atco Records
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.07.2019
Přečteno: 695x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Message in BloodUrčitě není...16. 07. 2019 22:43 Aldys83
Hm...tak jsem si to...12. 07. 2019 21:14 b.wolf
9/10Tak teď už musí...12. 07. 2019 19:12 Aldys83
jo, mam to...12. 07. 2019 15:13 racik
8/10"The Sleep" že...11. 07. 2019 16:28 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17291 sekund.