23.02.2020
METAL CHURCH
Comeback se zpěvákem Mikem Howem pokračuje. Poté, co ..více

23.02.2020
MIKE TRAMP
Bývalý dánský zpěvák amerických White Lion a Freak Of ..více

23.02.2020
IN THIS MOMENT
Losangeleským alternativcům, vedených zpěvačkou Mariou ..více

23.02.2020
DELIVERANCE
Blackmetalisté z Francie kují železo, dokud je žhavé. ..více

23.02.2020
SATURNALIA TEMPLE
Poprvé s novým bubeníkem Kennetem se hlásí ..více

23.02.2020
BISHOP GUNN
Hardrocková čtveřice z Mississippi ohlásila konec. ..více






THIN LIZZY - Renegade
Tato deska má úplně výborný začátek.Andě l ..

THIN LIZZY - Johnny The Fox
Hned první písnička Johnny je velmi povedený H ..

METAL CHURCH - Damned If You Do
Mylná informace! Nebude se jednat řadovou desku, ..

METAL CHURCH - Damned If You Do
Je o dvě třídy lepší, jak následovník. Snad ..

METAL CHURCH - Damned If You Do
Tak jak jsem ujížděl na XI, tak mě Damned If Y ..

ANNIHILATOR - Ballistic, Sadistic
Waters má hodně specifický riffy a ty hodně na ..

Umřít jako obyčejný člověk? Nikdy!
"ale když přijde na pódium, víte, že tam při ..

BRITISH LION - The Burning
Dle mého to opět sklouzlo do škatulky sólovéh ..

ANNIHILATOR - Ballistic, Sadistic
Vlastní vykrádáni mi vůbec nevadí. Horší je ..

ANNIHILATOR - Ballistic, Sadistic
Nový album vlastných cover verzií od Annihilato ..




Za poslední měsíc:
DEBUSTROL - Pád do hrobu mrtvol
1642x

DEBUSTROL - Apokalismus
1237x

Jiří `Big Boss` VALTER - Národ Kärgeräs ještě neřekl poslední slovo
1135x

DEBUSTROL - Steak
987x

Aleš BRICHTA (ALEŠ BRICHTA PROJECT) - Voda teče v Labi a ve Vltavě
968x

Dan HORYNA (MERLIN, VITACIT) - Nemám s Danem ze sedmdesátých let žádný problém
856x



07.03.2020
POWER 5 - heavy/power metal, Bad Jokers Cream - hair metal..
ZLÍN, Bamboo club, Nad Stráněmi 4512, Zlín, začátek od:20:30, vstupné: 110.-

13.03.2020
DEAD DANIELS (Praha), ERAR EŠUS (Ostrava)..
RC KAIN, Praha, začátek od:20:00, vstupné: 150 Kč

14.03.2020
POPPY SEED GRINDER - deathmetal / HC Praha (poslední koncert s frontmanem Eddie..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:18:00, vstupné:



článků celkem: 7465
recenzí: 6123
reportů: 571
rozhovorů: 389













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Cowboys from Hell

Na konci osmdesátých let hledal Dave Mustaine do svých Megadeth sólového kytaristu a telefon zazvonil i u (tehdy ještě pořád) Diamonda Darrella. Ten nabídku zvažoval a možná by na ní i kývnul, ale měl jednu podmínku: půjde s ním i jeho bratr Vinnie. Tehdy ovšem hrál na bicí již Nick Menza a nakonec z nabídky sešlo. Mustaine si přizval do Megadeth Martyho Friedmana…a Pantera nahrála „Cowboys from Hell“. Asi to tak mělo být, chce se dodat...

Po desce „Power Metal“ hledala Pantera adekvátní profesionální vedení. Až když byli celkem osmadvacetkrát odpálkovaní různými hlavními labely, viděl kapelu naživo zástupce Atmo Records Mark Ross a ihned volal na velitelství s poznatky, že mu spadla brada a ať s Panterou okamžitě podepíšou smlouvu. Pantera se ještě týž rok zavřela do studia Pantego v Texasu a po dvou měsících měla hotovou novou nahrávku.

Po prvním riffu legendární úvodní vypalovačky nechává kapela celou rozpačitou dekádu a čtyři alba v nedohlednu. Tohle je totiž úplně jiná liga. Zatěžkané riffy se mísí s údernou rytmikou, rychlými sóly a hrubějším Anselmovým projevem. Je až s podivem, že desky „Power Metal“ a „Cowboys from Hell“ dělí od sebe pouze dva roky. Tady se totiž nenechal kámen na kameni a kapela působí úderně, razantně a brutálně. Kromě titulky nelze nezmínit beranidlo „Primal Concrete Sledge“ nebo „Domination“ s kultovním kytarovým sólem a masivním riffem. Pozadu nejsou však ani další kousky jako třeba „Heresy“ či „Shattered“.

Naopak „Cemetery Gates“, sedmiminutová balada, ukazuje, jak se Pantera posunula i ve skladatelské rovině. Kromě dokonalé kytarové práce (čistá kytara, sóla, hlavní riff) se zde vyřádil také Phil Anselmo, který si z minulé desky přinesl Halfordův ječák, jenž naplno využil právě v této písni. Závěr patří jeho duetu s Darrellovou kytarou, kde se střídají vysoké tóny kytary a hlasu a vytváří se tak jedinečné gradující finále skladby.

S odstupem času je nutno dodat, že druhá půlka alba už se lehce vleče a „Message in Blood“ či „The Sleep“ trochu kazí dojem z jinak neskutečně našlapaného „debutu“ kapely. Pantera prodělala průlom své kariéry a vytasila se na začátku nového desetiletí s naprosto jedinečným stylem, který si až do konce své kariéry pečlivě pěstovala. Odzbrojující kytarová práce a drsný Anselmův vokál najednou smetl všechny pochybnosti a zrodil se kult. Pekelní kovbojové ale zdaleka neřekli své poslední slovo.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Cowboys from Hell

Seznam skladeb:
1. Cowboys from Hell
2. Primal Concrete Sledge
3. Psycho Holiday
4. Heresy
5. Cemetery Gates
6. Domination
7. Shattered
8. Clash with Reality
9. Medicine Man
10. Message in Blood
11. The Sleep
12. The Art of Shredding

Sestava:
Phil Anselmo – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1990
Čas: 57:39
Label: Atco Records
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.07.2019
Přečteno: 1443x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Message in BloodUrčitě není...16. 07. 2019 22:43 Aldys83
Hm...tak jsem si to...12. 07. 2019 21:14 b.wolf
9/10Tak teď už musí...12. 07. 2019 19:12 Aldys83
jo, mam to...12. 07. 2019 15:13 racik
8/10"The Sleep" že...11. 07. 2019 16:28 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20015 sekund.