21.11.2019
CRYSTAL EYES
Jako druhý singl z alba "Starbourne Traveler" (6. ..více

21.11.2019
LYNCH MOB
Personální rošády v kapele kytarista George Lynche ..více

21.11.2019
KAKOTHANASY
Po dvou EP z let 2014 a 2018 přichází v těchto dnech ..více

21.11.2019
THE SOUND THAT ENDS CREATION
Jednočlenný projekt Chrise Dearinga, pocházející z ..více

21.11.2019
BLOOD REGION
K představení nové zpěvačky Anniky Jalkanen zvolili ..více

20.11.2019
MORBID ANGEL
Bývalý frontman této death metalové legendy David ..více






EUROPE - Out Of This World
Není tak "prozářené" jako jeho předchůdce, a ..

EUROPE - Out Of This World
Tohle album mi oproti předchůdci i oproti násle ..

EUROPE - Out Of This World
...možná jako celek opravdu nejlepší, i když ..

EUROPE - The Final Countdown
...i když nějaká hlušší místa má. Je to b ..

EUROPE - Out Of This World
Když si chci pustit Europe, sahám výhradně pro ..

EUROPE - Out Of This World
Slabucky album, ani sa to neda dopocuvat do konca, ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Tak kdo udělal ten cover? BG nebo HÄMATOM feat. ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Zajímal by mě Váš názor - Blind Guuardian u ..

EUROPE - Out Of This World
Celkem vydařený počin s velkým příklonem k A ..

KRUCIPÜSK - Country Hell
Už na první poslech bylo jasné,že se zde bude ..




Za poslední měsíc:
DYMYTRY - Revolter
1434x

ARAKAIN - Warning!
1125x

ARAKAIN - Forrest Gump
1104x

ARAKAIN - Archeology
1059x

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
992x

ECLIPSE - Paradigm
861x



23.11.2019
Scabbard (Metal Zlín) https://bandzon e.cz/_97687 Darkwind (Death-Black Frýde..
Rock Club Kain, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 7276
recenzí: 5957
reportů: 567
rozhovorů: 382













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Vulgar Display of Power

Po veleúspěšném vydání „Cowboys from Hell“ se kapele začaly otvírat přesně ty dveře, o kterých vždy snila. Hned rok po vydání Pantera předskakovala opěvovaným Judas Priest a když se opět vrhla do studia, odskočila si ještě texaská čtyřka do Moskvy, kde společně s Metallicou a AC/DC narvala do půl milionu osvobozených Rusů trochu toho západního metalu. Tehdejší krátký koncert Pantery je dodnes ukázkou nespoutané energie a patří mezi nejlegendárnější metalová vystoupení.

Pokud by se mělo u Pantery vyslovit jedno album, které dokonale vystihuje jejich tvorbu, bylo by to právě „Vulgar Display of Power“. Ta čirá esence agresivity a brutality zpěvu Anselma a vražedných střednětempých riffů (tehdy už) Dimega Darrella je naprosto nepřekonatelná a společně s „Cowboys from Hell“ se Pantera zapsala do historie tučným písmem jakožto pionýři groove metalu, jenž následně po další dekády ovlivnil desítky kapel a subžánry jako hardcore, nu-metal či metalcore. Vraťme se ovšem do roku 1992.

Nacházíme se v době, kdy Metallica vydala „Black Album“ a změnila pravidla hry. Navíc se hudební svět točil kolem Nirvany a MTV. Tvrdý, rychlý a nekompromisní metal byl najednou utlumen a Pantera udělala to nejrozumnější rozhodnutí, které se nabízelo. Místo následování trendů ještě přitvrdila, zatěžkala písničky a v podstatě zaplnila místo na trhu ještě extrémnější muzikou. Mistrný tah se okamžitě vyplatil.

„Mouth for War“ a „A New Level“ je pouze předkrm před hitovkou „Walk“, které v podstatě stačí skvělý riff a Anselmův hrubý projev. Recept úderného repetitivního riffu byl kapelním trademarkem a „Walk“ je tím nejpříznačnějším příkladem. Sloka i refrén se i v závislosti na rytmu bicích lehce odlišují a po rozčeření kytarovým sólem následuje opět návrat zpět na začátek a s další menší obměnou song finišuje. Jednoduché a účelné.

Album samozřejmě nabízí mnohem víc než jen zprofanovanou „chůzi“. Ať už je to „Fucking Hostile“, „Rise“ nebo „By Demons Be Driven“, pokaždé je zaděláno na hutné riffy a skvělou rytmiku, podpořenou vždy vynalézavým kytarovým sólem. Po vzoru „Cemetery Gates“ se i zde dočkáme balady, jakou umí jen Pantera. „This Love“ skvěle kombinuje uvolněnější zpěv s čistou kytarou a následně nariffovanou pasáž s nasraným zpěvem.

Oproti „Cowboys from Hell“ je novější přírůstek agresivnější a brutálnější a jako celek působí soudržnějším dojmem. I zde se samozřejmě najdou houpavější pětiminutové skladby, které vedle výše zmiňovaných písní hrají druhé housle, ale ten vklad a dopad obou desek na metalovou scénu je tak výrazný a nepopiratelný, že pár šrámů lze s klidným svědomím odpustit.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Walk

Seznam skladeb:
1. Mouth for War
2. A New Level
3. Walk
4. Fucking Hostile
5. This Love
6. Rise
7. No Good (Attack the Radical)
8. Live in a Hole
9. Regular People (Conceit)
10. By Demons Be Driven
11. Hollow

Sestava:
Phil Anselmo – zpěv
Dimebag Darrell – kytara
Rex Brown – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1992
Čas: 52:48
Label: Atco Records
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.07.2019
Přečteno: 1076x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10První půlka ok,...23. 07. 2019 13:31 Aldys83
V době vydaní...18. 07. 2019 18:56 htaedas
10/10Tak toto je opravdu...18. 07. 2019 14:44 SvojPat
8/10Legendárny album a...18. 07. 2019 9:56 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21589 sekund.