24.01.2020
ROSS THE BOSS
Bývalý kytarista Manowar a punkových The Dictators Ross ..více

24.01.2020
SODOM
Legendární němečtí thrasheři oficiálně oznámili, ..více

24.01.2020
SILENT TIGER
"Ready For Attack" je název nového alba této AOR kapely, ..více

24.01.2020
STEELCITY
Americká hardrocková parta, kde působí i současný ..více

24.01.2020
PUBLIC RELATIONS
2.2.2020 vychází páté album ostravské elektro-rockové ..více

24.01.2020
BRATRSTVO LUNY
Jedinečný mix výpovědí osobností mnoha tvůrčích ..více






Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Ahoj, osobně taky Torr,Debustrol, Kryptor atd del ..

LIMETALL - Znamení
Mistr pera psaciho, Bubenik se jmenuje Lukas Pavli ..

LIMETALL - Znamení
Já naopak s recenzí vcelku souhlasím. Na rozdí ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Zatím vyjde ep - novinky, plus nikdy nevydané p ..

Dokáže australská elektrárna vydolovat poslední zbytky energie?
Můžeš být jakákoliv profík, věk a zdravotn ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Rozhovor s Trezorem být klidně může, ale v tom ..

Dokáže australská elektrárna vydolovat poslední zbytky energie?
Fiaska se v případě ACDC nebojím, jsou to dost ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Kapela Trezor udělala Reunion ! To Pepsi stone ..

LIMETALL - Znamení
Podpořil jsem kapelu koupi jejího cd. Nejsem ani ..

LIMETALL - Znamení
...ovšem recenze i bodové hodnocení k tomuhle o ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
3692x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1882x

DEBUSTROL - Chytrá past
1288x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1119x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
1111x

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
1044x



03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7402
recenzí: 6066
reportů: 570
rozhovorů: 388













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Vulgar Display of Power

Po veleúspěšném vydání „Cowboys from Hell“ se kapele začaly otvírat přesně ty dveře, o kterých vždy snila. Hned rok po vydání Pantera předskakovala opěvovaným Judas Priest a když se opět vrhla do studia, odskočila si ještě texaská čtyřka do Moskvy, kde společně s Metallicou a AC/DC narvala do půl milionu osvobozených Rusů trochu toho západního metalu. Tehdejší krátký koncert Pantery je dodnes ukázkou nespoutané energie a patří mezi nejlegendárnější metalová vystoupení.

Pokud by se mělo u Pantery vyslovit jedno album, které dokonale vystihuje jejich tvorbu, bylo by to právě „Vulgar Display of Power“. Ta čirá esence agresivity a brutality zpěvu Anselma a vražedných střednětempých riffů (tehdy už) Dimega Darrella je naprosto nepřekonatelná a společně s „Cowboys from Hell“ se Pantera zapsala do historie tučným písmem jakožto pionýři groove metalu, jenž následně po další dekády ovlivnil desítky kapel a subžánry jako hardcore, nu-metal či metalcore. Vraťme se ovšem do roku 1992.

Nacházíme se v době, kdy Metallica vydala „Black Album“ a změnila pravidla hry. Navíc se hudební svět točil kolem Nirvany a MTV. Tvrdý, rychlý a nekompromisní metal byl najednou utlumen a Pantera udělala to nejrozumnější rozhodnutí, které se nabízelo. Místo následování trendů ještě přitvrdila, zatěžkala písničky a v podstatě zaplnila místo na trhu ještě extrémnější muzikou. Mistrný tah se okamžitě vyplatil.

„Mouth for War“ a „A New Level“ je pouze předkrm před hitovkou „Walk“, které v podstatě stačí skvělý riff a Anselmův hrubý projev. Recept úderného repetitivního riffu byl kapelním trademarkem a „Walk“ je tím nejpříznačnějším příkladem. Sloka i refrén se i v závislosti na rytmu bicích lehce odlišují a po rozčeření kytarovým sólem následuje opět návrat zpět na začátek a s další menší obměnou song finišuje. Jednoduché a účelné.

Album samozřejmě nabízí mnohem víc než jen zprofanovanou „chůzi“. Ať už je to „Fucking Hostile“, „Rise“ nebo „By Demons Be Driven“, pokaždé je zaděláno na hutné riffy a skvělou rytmiku, podpořenou vždy vynalézavým kytarovým sólem. Po vzoru „Cemetery Gates“ se i zde dočkáme balady, jakou umí jen Pantera. „This Love“ skvěle kombinuje uvolněnější zpěv s čistou kytarou a následně nariffovanou pasáž s nasraným zpěvem.

Oproti „Cowboys from Hell“ je novější přírůstek agresivnější a brutálnější a jako celek působí soudržnějším dojmem. I zde se samozřejmě najdou houpavější pětiminutové skladby, které vedle výše zmiňovaných písní hrají druhé housle, ale ten vklad a dopad obou desek na metalovou scénu je tak výrazný a nepopiratelný, že pár šrámů lze s klidným svědomím odpustit.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Walk

Seznam skladeb:
1. Mouth for War
2. A New Level
3. Walk
4. Fucking Hostile
5. This Love
6. Rise
7. No Good (Attack the Radical)
8. Live in a Hole
9. Regular People (Conceit)
10. By Demons Be Driven
11. Hollow

Sestava:
Phil Anselmo – zpěv
Dimebag Darrell – kytara
Rex Brown – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1992
Čas: 52:48
Label: Atco Records
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.07.2019
Přečteno: 1193x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10První půlka ok,...23. 07. 2019 13:31 Aldys83
V době vydaní...18. 07. 2019 18:56 htaedas
10/10Tak toto je opravdu...18. 07. 2019 14:44 SvojPat
8/10Legendárny album a...18. 07. 2019 9:56 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.22037 sekund.