15.11.2019
TRAITOR
Němečtí thrashers připravili na 13. prosince živák ..více

15.11.2019
DEEP PURPLE
Legenda britského hard rocku dá svým fanouškům dárek v ..více

15.11.2019
BANG TANGO
Comeback klasické sestavy těchto Američanů, kteří ..více

15.11.2019
SEVEN SPIRES
Epickým metalem prezentující se parta z amerického ..více

15.11.2019
APRIL WINE
Bývalý kytarista a klávesista těchto zasloužilých ..více

14.11.2019
SOUNDGARDEN
Od grungeové legendy, která od roku 2017, kdy spáchal ..více






BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Vedeli sme do čoho ideme..mne sa to páči a book ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Po hudební stránce sem jako skalní fanda BG nap ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
nechápu, proč se BG nebo třeba uvedení Therion ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Trvalo to prakticky 20 (!!!) let, ale vyplatilo se ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
četl jsem rozhovory s Hansim a Andrem a nástupce ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Je to Blind Guardian, i když nemetalový, na obal ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Tohle není Blind Guardian ! Je to project Hansiho ..

ARAKAIN - Restart
Podle me skvele album. 2 pisnicky prumerne, bonus ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Geniální dílo, které opět nebude doceněno, c ..

THE DEFIANTS - Zokusho
Tak dle zpráv z www má další album TMF vyjít ..




Za poslední měsíc:
SIGNUM REGIS - The Seal Of A New World
1318x

DYMYTRY - Revolter
1237x

ARAKAIN - Warning!
1076x

ARAKAIN - Forrest Gump
1059x

ARAKAIN - Archeology
1025x

David HASSELHOFF- Open Your Eyes
981x



23.11.2019
Scabbard (Metal Zlín) https://bandzon e.cz/_97687 Darkwind (Death-Black Frýde..
Rock Club Kain, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 7268
recenzí: 5952
reportů: 565
rozhovorů: 382













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Far Beyond Driven

Pantera byla na vrcholu. Jejich energická a živelná show korespondovala se striktním záměrem neuhýbat jakýmkoli směrem a držet se svého nově vypěstovaného metalového stylu. A že se jedná o skutečně dobrý nápad, potvrdilo hned další album „Far Beyond Driven“, které se stalo nejlépe prodávaným albem kapely.

Pantera pokračovala v nastoleném trendu a nadále rozvíjela svou tvrdost a rychlost. Své samozřejmě udělal i skvělý zvuk a mírné podladění, stejně tak skladatelsky neuhnula kapela ani o milimetr. „Strength Beyond Strength“ nebo „Slaughtered“ jsou nekompromisními zářezy a jedná se o jedny z nejtvrdších a nejrychlejších příspěvků v celé diskografii. Phil Anselmo dokonce v některých pasážích zní jako frontman libovolné deathmetalové grupy. Kousavé a řízné kytary jsou na tomto albu alfou a omegou a stejně jako na předchozí placce ční „Walk“, zde podle stejného receptu funguje šlapavá a zatěžkaná „5 Minutes Alone“. Houpavým riffem v „I´m Broken“ se kapela protlačila až ke své první nominaci Grammy a svůj koncept průšlapů na dvojšlapku dotáhl k dokonalosti Vinnie Paul v „Becoming“, podpořené kvílením Dimebagovy kytary.

Materiál desky je skvělý a i když se Dimebag Darrell mohl tehdy ve vymýšlení a přehrávání riffů přetrhnout, přesto se v druhé půli najdou repetitivní skladby a úseky, které toho příliš nenabízejí („25 Years“, „Shedding Skin“). Dvojice skladeb „Good Friends and a Bottle of Pills“ a „Hard Lines, Sunken Cheeks“ také nepatří do kapelového kánonu a spíše celkový dojem z nadupaného alba sráží, byť výrazná místa zcela jistě mají (Rexova pětistrunná basa, práce s tempy). Závěrečné pokývnutí na mistry Black Sabbath ve vyklidněné „Planet Caravan“ je už jen další ukázkou, že Pantera začala zkoušet tu a tam lehce experimentovat. To ovšem nebyl hlavní problém.

Tím se stal frontman Phil Anselmo, jemuž byla během nahrávání desky diagnostikována degenerativní porucha páteře. Silné bolesti zad se snažil energický zpěvák tlumit nejen prášky, ale i alkoholem a následně heroinem. Anselmo se začal chovat nestandardně nejen v zákulisí, ale také na koncertech. Svůj podíl na odcizení od ostatních členů měl zcela jistě také vedlejší projekt zpěváka s názvem Down, jenž založil před pár lety a jehož debut startoval rok po vydání této desky. Nad budoucností kapely se začala stahovat mračna a dnes už víme, že hvězdná trojice alb „Cowboys from Hell“, „Vulgar Display of Power“ a „Far Beyond Driven“ je výkladní skříní nejen Pantery, ale i celé metalové scény 90. let.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – 5 Minutes Alone

Seznam skladeb:
1. Strength Beyond Strength
2. Becoming
3. 5 Minutes Alone
4. I´m Broken
5. Good Friends and a Bottle of Pills
6. Hard Lines, Sunken Cheeks
7. Slaughtered
8. 25 Years
9. Shedding Skin
10. Use My Third Arm
11. Throes of Rejection
12. Planet Caravan

Sestava:
Phil Anselmo – zpěv
Dimebag Darrell – kytara
Rex Brown – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1994
Čas: 56:31
Label: EastWest
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.07.2019
Přečteno: 858x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10Síce je pre mňa...1. 08. 2019 21:59 Demonick
Tak jsem rád, že...25. 07. 2019 18:40 rumcajs
panteraAldys83 mám to...25. 07. 2019 16:54 Zdenek
7/10Samozřejmě...25. 07. 2019 9:47 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.23343 sekund.