23.08.2019
ALEŠ BRICHTA PROJECT
Na facebookovém profilu Aleše Brichty byly zveřejněny ..více

22.08.2019
DOMINATION INC.
Řecká kapela, která ve své tvorbě mísí prvky ..více

22.08.2019
TIMO TOLKKI - upřesnění
Včerejší nečekaná zpráva o kooperaci Tolkkiho s ..více

22.08.2019
EDGUY
Zpěvák německých EDGUY Tobias Sammet pro náš server ..více

21.08.2019
TIMO TOLKKI
Kolem finského umělce se dějí zajímavé věci. Timo ..více

21.08.2019
SGT. SLIME
Nové EP této finské crossover-thrashmetalové party k ..více






ARAKAIN - Thrash The Trash
To Demonick : Já mám krásné vzpomínky ..V r ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Již v onom zářijovém čísle ´85 uvedl Alda m ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
S ARAKAINom som začínal vo 4.triede ZŠ, keď mi ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Arakain byl dvakrát v časopise Melodie - rozhov ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Album vyšlo jako vinyl a kazeta (MC), až pozděj ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Lukáš už je ve fázi Metallica. Být vámi vezm ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Je to asi blbej příklad , ale co třeba demo od ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Debustrol má Vyznání smrti, Torr -KLadivo na č ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
oprava - byla ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
oprava - Nesmíš to vzdát ( na výběrovce byly ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1260x

SABATON - The Great War
1247x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1190x

ARAKAIN - předvoj
1060x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
1053x

PORTA INFERI – Alive
724x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7096
recenzí: 5796
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Far Beyond Driven

Pantera byla na vrcholu. Jejich energická a živelná show korespondovala se striktním záměrem neuhýbat jakýmkoli směrem a držet se svého nově vypěstovaného metalového stylu. A že se jedná o skutečně dobrý nápad, potvrdilo hned další album „Far Beyond Driven“, které se stalo nejlépe prodávaným albem kapely.

Pantera pokračovala v nastoleném trendu a nadále rozvíjela svou tvrdost a rychlost. Své samozřejmě udělal i skvělý zvuk a mírné podladění, stejně tak skladatelsky neuhnula kapela ani o milimetr. „Strength Beyond Strength“ nebo „Slaughtered“ jsou nekompromisními zářezy a jedná se o jedny z nejtvrdších a nejrychlejších příspěvků v celé diskografii. Phil Anselmo dokonce v některých pasážích zní jako frontman libovolné deathmetalové grupy. Kousavé a řízné kytary jsou na tomto albu alfou a omegou a stejně jako na předchozí placce ční „Walk“, zde podle stejného receptu funguje šlapavá a zatěžkaná „5 Minutes Alone“. Houpavým riffem v „I´m Broken“ se kapela protlačila až ke své první nominaci Grammy a svůj koncept průšlapů na dvojšlapku dotáhl k dokonalosti Vinnie Paul v „Becoming“, podpořené kvílením Dimebagovy kytary.

Materiál desky je skvělý a i když se Dimebag Darrell mohl tehdy ve vymýšlení a přehrávání riffů přetrhnout, přesto se v druhé půli najdou repetitivní skladby a úseky, které toho příliš nenabízejí („25 Years“, „Shedding Skin“). Dvojice skladeb „Good Friends and a Bottle of Pills“ a „Hard Lines, Sunken Cheeks“ také nepatří do kapelového kánonu a spíše celkový dojem z nadupaného alba sráží, byť výrazná místa zcela jistě mají (Rexova pětistrunná basa, práce s tempy). Závěrečné pokývnutí na mistry Black Sabbath ve vyklidněné „Planet Caravan“ je už jen další ukázkou, že Pantera začala zkoušet tu a tam lehce experimentovat. To ovšem nebyl hlavní problém.

Tím se stal frontman Phil Anselmo, jemuž byla během nahrávání desky diagnostikována degenerativní porucha páteře. Silné bolesti zad se snažil energický zpěvák tlumit nejen prášky, ale i alkoholem a následně heroinem. Anselmo se začal chovat nestandardně nejen v zákulisí, ale také na koncertech. Svůj podíl na odcizení od ostatních členů měl zcela jistě také vedlejší projekt zpěváka s názvem Down, jenž založil před pár lety a jehož debut startoval rok po vydání této desky. Nad budoucností kapely se začala stahovat mračna a dnes už víme, že hvězdná trojice alb „Cowboys from Hell“, „Vulgar Display of Power“ a „Far Beyond Driven“ je výkladní skříní nejen Pantery, ale i celé metalové scény 90. let.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – 5 Minutes Alone

Seznam skladeb:
1. Strength Beyond Strength
2. Becoming
3. 5 Minutes Alone
4. I´m Broken
5. Good Friends and a Bottle of Pills
6. Hard Lines, Sunken Cheeks
7. Slaughtered
8. 25 Years
9. Shedding Skin
10. Use My Third Arm
11. Throes of Rejection
12. Planet Caravan

Sestava:
Phil Anselmo – zpěv
Dimebag Darrell – kytara
Rex Brown – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1994
Čas: 56:31
Label: EastWest
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.07.2019
Přečteno: 704x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10Síce je pre mňa...1. 08. 2019 21:59 Demonick
Tak jsem rád, že...25. 07. 2019 18:40 rumcajs
panteraAldys83 mám to...25. 07. 2019 16:54 Zdenek
7/10Samozřejmě...25. 07. 2019 9:47 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19469 sekund.