23.08.2019
ALEŠ BRICHTA PROJECT
Na facebookovém profilu Aleše Brichty byly zveřejněny ..více

22.08.2019
DOMINATION INC.
Řecká kapela, která ve své tvorbě mísí prvky ..více

22.08.2019
TIMO TOLKKI - upřesnění
Včerejší nečekaná zpráva o kooperaci Tolkkiho s ..více

22.08.2019
EDGUY
Zpěvák německých EDGUY Tobias Sammet pro náš server ..více

21.08.2019
TIMO TOLKKI
Kolem finského umělce se dějí zajímavé věci. Timo ..více

21.08.2019
SGT. SLIME
Nové EP této finské crossover-thrashmetalové party k ..více






ARAKAIN - Thrash The Trash
To Demonick : Já mám krásné vzpomínky ..V r ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Již v onom zářijovém čísle ´85 uvedl Alda m ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
S ARAKAINom som začínal vo 4.triede ZŠ, keď mi ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Arakain byl dvakrát v časopise Melodie - rozhov ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Album vyšlo jako vinyl a kazeta (MC), až pozděj ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Lukáš už je ve fázi Metallica. Být vámi vezm ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Je to asi blbej příklad , ale co třeba demo od ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Debustrol má Vyznání smrti, Torr -KLadivo na č ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
oprava - byla ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
oprava - Nesmíš to vzdát ( na výběrovce byly ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1261x

SABATON - The Great War
1247x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1190x

ARAKAIN - předvoj
1061x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
1055x

PORTA INFERI – Alive
725x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7096
recenzí: 5796
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas

Na semináři o fluktuaci zpěváků by principál italských power progresivců Hollow Haze Nick Savio mohl mít klidně jeden z hlavních příspěvků. Ten už byl zřejmě z mnohaletého marného lovu na stálého pěvce tak frustrovaný, že před čtyřmi lety, poté, kdy Hollow Haze k natáčení alba „Memories Of An Ancient Times“ přizvali hned pětici hlasů (pochopitelně se nesahalo do žádného bazaru, Rick Altzi, Mats Levén, Amanda Somerville, či Ivan Gannini budiž toho důkazem), kapelu uložil k ledu a začal psát nový příběh s Eternal Fire. Na Hollow Haze však zjevně nezanevřel a tak když se před dvěma lety potkal se zpěvákem Fabiem Dessim a bubeníkem Paolo Caridim (ano, dosavadnímu tlučounovi Hollow Haze Camillo Colleluorimu se v Eternal Fire zalíbilo natolik, že nadšení Nicka Savia pro bývalé působiště nesdílel), vdechl jim znovu život.

A dobře udělal. Autorský cit pro vzletné melodie se totiž s měkkým a sametově melodickým hlasem Fabia D. potkává naprosto dokonale. Hollow Haze nevymýšlí nic revolučního ani v rámci stylu, ani v rámci svojí diskografie, a tak bombastičnost, houpavý rytmus, nasládlé melodie, příjemné sbory i živá kytarová sóla je charakterizují i tentokrát. Jejich hudba zní na jedné straně až neskutečně svěže, na straně druhé asi nejměkčeji v celé kariéře. Může za to spojení všudypřítomných kláves, celkově neagresivního soundu nahrávky a Fabiova hlasu, který se leckdy barvou i melodickými výkruty podobá Georgi Neuhaseurovi ze Serenity, či Tonymu Kakkovi ze Sonaty Arcticy, přičemž sama kapela se do těchto inspiračních pramenů také leckdy zatoulá. Nevýhodou může být fakt, že oproti minulému velmi pestrému albu nemohou Hollow Haze takovou rozmanitost nabídnout. Těžko říct, zda by ta po celé ploše velmi podobná nálada nepůsobila konstantně i v případě, že by kapela použila podobné personální obsazení jako v kole předchozím, samozřejmě s využitím pouze jednoho hlasu tento pocit postupně sílí. Ovšem skutečnost, že jedna z nejsilnějších skladeb „You´re My End And My Beginning“ (výborně rozvíjená, s hravými bicími, neagresivním riffem, vyčnívajícími klávesami, živým kytarovým sólem, tanečností, hladivým vokálem a silnou emotivností) přijde téměř v samotném závěru desky, naznačuje, že monotónnost není problém, se kterým by se Hollow Haze kdovíjak potýkali. A pochopitelně, že v té měkce přívětivé náladě musí hrát prim okamžik, ve kterém kapela využije něco z agresivního kontrastu – „Through Space And Time“ s ubzučenou kytarou a dynamičtěji uduněným spodkem má parádní tah.

Už bezkonkurenčně nejdelší název alba, který kdy Hollow Haze použili („Between Wild Landscapes And Deep Blue Seas“), naznačuje, že parta Nicka na jednoduchou údernost moc nehraje, že se se svojí elegantní melodickou muzikou raději mazlí. A nezbývá než popřát, aby ulovení Fabia D. přineslo do Hollow Haze personální stabilitu, protože s tímhle albem mají Italové velmi slušně našlápnuto.

Savapip             


www.hollowhaze.com

YouTube ukázka - Oblivion

Seznam skladeb:
1. Destinations
2. Oblivion
3. It`s Always Dark Before the Dawn
4. Through Space and Time
5. I Will Be There
6. The Upside Down
7. New Era
8. A Different Sky
9. Resurrection
10. You`re My End and My Beginning
11. Behind the Wall

Sestava:
Fabio D.- zpěv
Nick Savio - kytary
Dave Cestaro - baskytara
Paolo Caridi - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 50:46
Label: Frontiers Records
Země: Itálie

Diskografie:
2006 - Hollow Haze
2008 -The Hanged Man Sword & Sorcery
2010 - End of a Dark Era
2012 - Poison in Black
2013 - Countdown to Revenge
2015 - Memories of an Ancient Time
2015 - Between Wild Landscapes And Deep Blue Seas

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.07.2019
Přečteno: 861x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Že bych se...23. 07. 2019 14:42 htaedas
Skvěládeska, čekal jsem...22. 07. 2019 13:43 b.wolf
Úžasný album,...22. 07. 2019 13:38 Pagan
HHTak tahle fošna se...22. 07. 2019 5:44 Petronius


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20353 sekund.