14.10.2019
HATTRICK
Hudební projekt HATTRICK, který dali dohromady Aleš ..více

14.10.2019
RICHIE KOTZEN
Bývalý kytarista Poison, Mr. Big či The Winery Dogs ..více

14.10.2019
LIONHEART
Comeback této britské formace, kterou vede bývalý ..více

14.10.2019
MASVIDAL
Vědět o sobě dává bývalý kytarista Death a Cynic Paul ..více

14.10.2019
SWORD
Kanadská heavymetalová formace, která pro Metallicu ..více

14.10.2019
NULLINGROOTS
Pilná parta z Arizony hrající post-black metal/shoegaze ..více






L.A. GUNS - The Devil You Know
Já to rozseknu. Mělo vyjít v 12.10. 2018, ale v ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Jo jo o London.Nene nějak v říjnu 2018 jsem se ..

SAINT DEAMON - Ghost
Opravdu zbytečně dlouhému albu naštěstí pom ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Teď mluvíme o čem? O těch London? Ty jsou pře ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Pepsi bude dodatečná recenze?Sice je to z roku 2 ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Jirka Čáp - kdyžtak můj mail je tomstrange@sez ..

CORELEONI - II
to orre: sypu si popel na hlavu a díky za upřesn ..

CORELEONI - II
Jinak souhlasím, tohle je po velmi slabém posled ..

CORELEONI - II
Igor Gianola samozřejmě na prvním albu nehral, ..

DRAGONFORCE - Extreme Power Metal
Hudsona jsem kolem druhyho alba s nim vzal celkem ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Spěcháme maximálně jen na pivo
1699x

ARAKAIN - S.O.S
1211x

ARAKAIN - Legendy
1071x

ARAKAIN - 15 Vol.1 & 2
964x

SONATA ARCTICA - Talviö
925x

ARAKAIN - Apage Satanas
910x



27.10.2019
HOUBA, POZOR MAMUT, BANDA...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150

02.11.2019
ATOMOVÁ MIHULE, ČERSTVĚ NATŘENO, NEVIDIM, GIGIGANG, APPLE SPOKESMAN...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 150

15.11.2019
Večer legend 18 - rocková muzika od A do Z Nejlepší tribute bandy AC/DC, LE..
KC SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290



článků celkem: 7188
recenzí: 5879
reportů: 564
rozhovorů: 378













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


EXCALION - Emotions

O tom, že osazenstvo finských Excalion umí nahrát dobré powermetalové skladby, není pochyb. Autoři mají zároveň daleko k nějaké podbízivosti, a tak je tvorba této kapely vhodná i pro progresivněji naložené posluchače. Zdá se však, že studnice nápadů není až tak velkorysá, jak se na základě předešlých počinů mohlo jevit. Rok 2019 totiž zastihl Finy v nijak zábavném rozpoložení, přičemž se tak paradoxně stalo na albu, jehož název nese honosný titul "Emoce".

Popravdě řečeno mi není vůbec jasné, proč se hudebníci pro tohle slovo rozhodli. Původně jsem si myslel, že se pánové pustili do odkrývání niterných pochodů, čemuž podřídili i aktuální hudební proudy. Ale kdepak, žádná intimní zpověď se zde neodehrává a ani žánrově se neodkláníme od předešlých nahrávek, takže to vypadá, že Finové chtějí jenom lacině lákat na atraktivní titul (případně motiv na přebalu, který se každopádně povedl), aniž by jej však dokázali podepřít podobně přitažlivým skladatelským obsahem.

Víc emocí každopádně prožívám, když si objednávám pizzu, nežli při poslechu tohoto díla, proto bude lepší nechat inkriminované slovo nadobro stranou a soustředit se na hudbu z tradičního úhlu pohledu. Refrén úvodní skladby "Trust" hned příjemně zajiskří, jinak se ale chytlavost ztrácí pod syntetickými nánosy či rádoby progresivně zasekávanými riffy. Navazující "Sunshine Path" ještě prohloubí dnes tolik moderní přátelství s osmdesátkovými klávesami, zklidněné sloky už mají k uvěřitelnosti blíž, celkově ale zase nemůžeme mluvit o tvůrčím vítězství. A tak to jde píseň za písní, až do konce padesátiminutového alba.

Je pravda, že náladu nejednou pozvedne líbivá melodická linka, nejvíce však pohříchu při silné asociaci s krajany Stratovarius ("The Mercy Racers"), případně - v písni "The Golden Horde" - za využití pianového motivu ze skladby "To Mega Therion" (Therion). Nová deska Finů působí jako výkon zaměstnance u závodní linky. Práce je splněna, zásadní závady nejsou přítomny, o nějakém inovativním a energií nabitém přístupu (neboli prémiích) ale nemůže být ani řeč.

Pagan             


www.excalion.com

YouTube ukázka - Sunshine Path

Seznam skladeb:
1. Trust
2. Sunshine Path
3. Lost Control
4. Solitude
5. Nightmariner
6. The Golden Horde
7. I Left My Heart at Home
8. The Mercy Racers
9. Callsigns
10. Deep Water (bonus)

Sestava:
Marcus Lång - zpěv
Aleksi Hirvonen - kytara
Onni Hirvonen - baskytara
Jarmo "Jappe" Myllyvirta - klávesy
Henri Pirkkalainen - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 52:33
Mix a mastering: Simone Mularoni
Label: Scarlet Records
Země: Finsko
Žánr: melodický power-prog metal

Diskografie:
2005 – Primal Exhale
2007 – Waterlines
2010 – High Time
2017 - Dream Alive
2019 - Emotions

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.09.2019
Přečteno: 585x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dnesjsem konečně CD...1. 10. 2019 17:06 b.wolf
Skvělá deska -...30. 09. 2019 19:24 beA
6/10? Ani náhodou,...26. 09. 2019 21:39 vn
htaedas;tak je určitě...16. 09. 2019 20:35 b.wolf
Já bych se toho...14. 09. 2019 14:49 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19111 sekund.