22.09.2019
SAXON
Legendární Britové museli zrušit všechny koncerty do ..více

22.09.2019
POVODÍ OHŘE
Po loňském bezejmenném debutu se tato svérázná ..více

22.09.2019
BODY COUNT
Po předloňském albu "Bloodlust" právě dodělává tahle ..více

22.09.2019
MICHAEL BORMANN`S JADED HARD
Frontman německé AOR formace Jaded Heart dává vzpomenout ..více

21.09.2019
MÖTLEY CRUE
Na začátek příštího roku je naplánováno vydání ..více

21.09.2019
STRIGOI
Kytarista Greg Mackintosh, základní člen Paradise Lost, ..více






ARAKAIN - Legendy
...opět předvádí své znalosti hudební histor ..

ARAKAIN - Legendy
Mně se Legendy vždycky líbily! Každá skladba ..

ARAKAIN - Legendy
To je dobrá hláška, že je otextoval až Aleš. ..

ARAKAIN - Legendy
19 let, ať nežeru. Mimochodem KG měl vždy velk ..

ARAKAIN - Legendy
Luky, mýlíš se, cover Far Far Away s českým t ..

ARAKAIN - Legendy
To Bubák : Jsem ročník 77. Co vím tak na tan ..

ARAKAIN - Legendy
Lukyne, co to zase plácáš, dyť tys byl v 74 je ..

ARAKAIN - Legendy
Pardon-Synkopy 61 natočily... Mrknul jsem na jabl ..

ARAKAIN - Legendy
Jo, to Metro samozřejmě cover NA od BS. ..

ARAKAIN - Legendy
Krom těch největších metalových hvězd, z nic ..




Za poslední měsíc:
ARAKAIN - Schizofrenie
2282x

HAMMERFALL - Dominion
1971x

Kai HANSEN (HELLOWEEN, GAMMA RAY) - Jiný už nebudu
1897x

ARAKAIN - Black Jack
1342x

ARAKAIN - Salto Mortale
1013x

FREEDOM CALL - M.E.T.A.L.
942x



27.09.2019
ZÁVIŠ, ... A STALI SE OVCÍ, BLIKAJÍCÍ MIMINKO. ..
Havlíčkův Brod - Oko klub ( bar ), začátek od:20:00, vstupné: 150

27.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, KAZISVĚT..
KOLÍN - U VODVÁRKŮ, začátek od:19:00, vstupné: 150

28.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, ENDLESS DRAIN..
TÁBOR - STŘELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 150



článků celkem: 7150
recenzí: 5846
reportů: 563
rozhovorů: 377













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ELVENKING - Reader of the Runes - Divination

Pokud budeme chtít řešit někoho, kdo neustále zraje jako víno, na přetřes určitě přijdou i italští Elvenking. Parta, která během dvaadvaceti (!) let své existence prošla zajímavým hudebním (a vlastně i personálním) vývojem, postupně si vybudovala svůj nezaměnitelný výraz a styl, natočila devítku alb, na kterých nikdy nešlápla vedle a vždy si udržela velmi vysokou laťku. V téhle situaci označit jubilejní desáté album „Reader Of The Runes – Divination“ jako to nejlepší, které kdy natočili, je od kapely velmi sebevědomé (odhlédněme od nezbytné PR masáže)…

Největší překážku na téhle cestě – totiž fakt, že se kapela stoprocentně drží vlastního stylu, takže nemůže moc překvapit a nabídne vlastně „jen“ to, co se od ní očekává – Elvenking snadno zdolají jiskrou, entusiasmem a nadhledem, ze kterého je přímo hmatatelně cítit, jak elfy jejich muzika baví. Skočné melodie, dokonalá symbióza akčně zhrublých pasáží s atmosférickými, příběhová výpravnost, hudební propracovanost, osobitě neposedné housličky, to vše z Elvenking padá tak neskutečně lehce a přirozeně, že poslech téhle desky představuje nespoutanou radost od první do poslední noty. I tu nejtěžší zkoušku – závěrečnou titulní téměř jedenáctiminutovou kompozici, jejíž dovětek „Book I“ zní velmi slibně – zvládne kapela s neskutečnou bravurou a elegancí, neboť je velmi jednoduché si tenhle rozsáhlý a příběhový nadýchaný kousek se strhující energií představit jako součást živých vystoupení. Je pak jasné, že natlakovanější a přímočařejší kousky („Warden Of The Bane“ s potměšilou kytarou, plíživým zpěvem a živě neposedným refrénem, „Heathen Divine“ s poetickým úvodem, lehkou majestátností, divokou kadencí Damnova vokálu a vzrušující spoluprací se sborovými nápěvy, a zejména dramatická „Silverseal“ s temnějším výrazem a slastným refrénovým uvolněním) zabírají jako ohromně účinná adrenalinová bomba. Kandidáta na nejsilnější album v historii kapely pak z „Reader Of The Runes – Divination“ dělá i skutečnost, že od silných melodií, živelného nasazení a velmi vydařených nápadů kapela po pocitově mohutném začátku alba ani v dalším průběhu neustoupí (jak se jí to stalo na minulé desce). A když mezi nejsilnější položky velmi konzistentního alba lze zařadit i nevtíravě hitovou taneční romantiku „Eternal Eleanor“ se silným folkovým nádechem, je zjevné, že Elvenking jsou skutečně v excelentní formě.

Možná to nemusí být na první pohled (a ani poslech) úplně jasné, neboť album „Reader Of The Runes – Divination“ plně rozkvétá až při plném vstřebání všech jeho vůní, ale rezultát je jasný – Elvenking jsou znovu na svém vrcholu!

Savapip             


www.elvenking.net

YouTube ukázka - Silverseal

Seznam skladeb:
1. Perthro
2. Heathen Divine
3. Divination
4. Silverseal
5. The Misfortune of Virtue
6. Eternal Eleanor
7. Diamonds in the Night
8. Under the Sign of a Black Star
9. Malefica Doctrine
10. Sic Semper Tyrannis
11. Warden of the Bane
12. Reader of the Runes - Book I

Sestava:
Damna - zpěv
Aydan – kytara, klávesy
Rafahel - kytara
Jakob - baskytara
Lethien - housle
Lancs - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 52:25
Label: AFM Records
Země: Itálie

Diskografie:
2001 – Heathenreel
2004 – Wyrd
2006 – The Winter Wake
2007 – The Scythe
2008 - Two Tragedy Poets ... And A Caravan Of Weird Figures
2010 – Red Silent Tides
2012 - Era
2014 – The Pagan Manifesto
2017 – Secrets Of The Magick Grimoire
2019 – Reader Of The Runes – Divination

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.09.2019
Přečteno: 800x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tady se jedná o...9. 09. 2019 23:56 vn
Nejlepší fošnaje pro mě The...2. 09. 2019 12:04 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20395 sekund.