RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DAGGEROSE - Tombkeeper

Kapel, které slovenští heavy-thrashoví Daggerose uvádějí ve svém životopise jako ty, které je „mírně ovlivnili“, je velmi slušná řada. A ačkoliv tento soupis vypadá hodně lákavě, nemůžu se v souvislosti s prvotinou „Tombkeeper“ zbavit dojmu, že pokud už se Daggerose nějak inspirovali, sahali spíš k hutným neohebným základům, než k osobitým polevám, díky kterým si jejich zdroje vydobyly svoje renomé (přičemž rozptyl od Dia, přes Black Sabbath, k Savatage, k Iron Maiden, či Metal Church, až k Soulfly a Sepultuře nabízí hodně silný manévrovací prostor). Výsledkem je však poměrně neohebné, těžko prostupné a houževnaté album, které se valí takovým zvláštním způsobem – nedrtí, nesáhne k nějaké vzletnosti, výrazných momentů příliš nenabídne, takže v konečném součtu poměrně syrový a sterilní „Tombkeeper“ nenabídne příliš momentů, které by měly tendenci v hlavě na delší dobu setrvat.

Přitom na cestu, která by k větší zapamatovatelnosti mohla vést, Daggerose několikrát vstoupí – minimalisticky vláčná „The Unknown“ s melancholickou melodií, temnou atmosférou a mrazivou upomínkou na úmrtí Ďura Černého se díky nepříznivému poměru mezi zpívanou a mluvenou pasáži docela rozmělní, ležérní pohodovka „Lethal Beauty“ velmi příjemně a nenápadně proplouvá, ale žádného zajímavého vyvrcholení se nedočká, akční a přímočará „Dagger Rose“ s expresivním ječákem (zmínka o inspiraci u King Diamonda v něm dochází svého naplnění) a sekaným riffem zní mile staromilsky a neotesaně, právě zde je možné hledat spolu se závěrečnou vyhrocenou a důraznou titulní skladbou po prokousání se sáhodlouhým úvodem (v tomto případě celkem přirozeném, u jiných skladeb působí atmosférické vstupy občas hodně rušivě) nejsilnější momenty desky.

Daggerose, kteří před třemi lety prodělali klinickou smrt, v loňském roce začali psát druhou kapitolu svého života. Na „Tombkeeper“ jsou zaznamenány skladby, které vznikaly ještě pod hlavičkou 999Heretic a Triple Goddess, přičemž pět z nich se objevilo již před šesti lety na demu „Demo(n) – Live In Rehearsal Room“. Jako připomínka nejen této doby, ale i jako staromilská pocta neotesanému a syrovému americkému power metalu bude „Tombkeeper“ spolehlivě fungovat, víc bych v tom nehledal.

Savapip             


FB DAGGEROSE

YouTube ukázka - Tombkeeper

Seznam skladeb:
1. Intro / Ordo ab Chao
2. Fire from the Sky
3. Dagger & Rose
4. Sophie
5. The Unknown
6. You Betrayed
7. Saints and Sinners
8. Lethal Beauty
9. Tombkeeper

Sestava:
Harvey Ravensblut Havran - zpěv
Duri Bránsky - kytara
Radovan Godál - baskytara
Marek Kučera - bicí
Hosté: Rado Nedbálek - orchestrácia a sbor (8)

Rok vydání: 2019
Čas: 45:38
Země: Slovensko

Diskografie:
2019 - Tombkeeper

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.08.2019
Přečteno: 1288x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0938 sekund.