ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MUNICIPAL WASTE - The Art of Partying

Dva roky po výborné desce „Hazardous Mutation“ Amíci Municipal Waste naservírovali studiového následovníka. Sestava zůstala totožná, stejně tak nikam nezmizela schopnost napsat ultra-chytlavé crossoverové songy. Ke změně došlo pouze na producentské pozici, které se ujal Christopher Harris alias Zeuss (později spolupracoval se spolky jako Soufly, Iced Earth nebo Queensrÿche), jenž vyždímal z technických hraček maximum a výrazně dopomohl ke kladnému vyznění této nahrávky. Hlavní zátěž ale samozřejmě visela na samotných hudebnících (do tvůrčího procesu se pravidelně zapojovalo celé osazenstvo), kteří se vpravdě vytáhli a jenom potvrdili svůj mimořádně vysoký kompoziční potenciál.

Kromě producenta Zeusse učinil s Municipal Waste jednu z prvotních profesionálních zkušeností také běloruský "kreslíř" Andrei Bouzikov, jenž poté spolupracoval s desítkami thrashmetalových spolků (např. Havok, Dust Bolt, ale i výtečnou českou sebrankou Lahar). Cover fošny „The Art Of Partying“ nabízí v souladu s titulem barvitý výjev jedné malinko neukočírované kalby, což ostatně nebyla pro hudebníky kapely nikterak neznámá situace. Chlast je také zásadním tématem většiny textů (které si zpravidla píše sám Tony), včetně této fošny, která svým obsahem k rozpoutání nějaké živelné párty vyloženě vybízí. Intro „Pre-Game“ je strhující a dává tušit, že se zde začíná odehrávat cosi výjimečného. Navazující titulka dané podezření krásným způsobem potvrdí, když po krátkém nájezdu vytryskne dokonalý crossoverový proud s turbínovým rytmickým pohonem a skvěle naštípanými vokálními frázemi (úplně stejně mimochodem fungují i autory často využívané vícehlasy). Pokud se poslech odehrává doma v obýváku, minimálním efektem je těžko ovladatelné podupávání dolními končetinami, člověk má ale sto chutí přesunout se na koncert a vlítnout do neurvale rotujícího circle-pitu. Teprve v takové chvíli totiž může být výdej energie zcela kompatibilní se slyšenou muzikou.

Mohutná dávka živelnosti prostupuje nejen skladbu po skladbě, ale také tón za tónem a vteřinu za vteřinou. Skvěle odšpuntované riffové pasáže nabídnou štychy „Headbanger Face Rip“, „A.D.D. (Attention Deficit Destroyer)" a „Sadistic Magician“, další várku parádně nahuštěných frází uslyšíme v kusech „Lunch Hall Blood Brawl“ a „Radioactive Force“, v songu „The Inebriator“ jsou patrné valivé rytmy a skate-punkový feeling evokující bardy M.O.D., thrashově nasupené kytary zase prořezávají strukturu kompozic „Septic Detonation“ nebo závěr jedné z bonusovek „I Just Wanna Rock“ (druhý a neméně dobrý coversong představuje položka „Thrashing´s My Business…And Business Is Good“ s titulem odkazujícím ke známému příspěvku Megadeth). Zmínit je nutné rozlučkovou „Born To Party“ (jejíž původní verzi najdeme na splitku z roku 2002), ve které mimo výborné muziky zazní také památná hláška „Municipal Waste is gonna fuck you up!“, jež mluví za vše. Tahle americká parta patří na samotný vrchol současného crossover-thrashe a její tvorba je ozdobou jak koncertů, tak soukromých sbírek. Pokud patříte mezi fanoušky žánru, není možné, aby alespoň některé z dosavadních šesti alb kapely na vaší polici (v paměti počítače) chybělo.

Petr Štěpnička             


FB MUNICIPAL WASTE

YouTube ukázka - celé album

Seznam skladeb:
1. Pre-Game
2. The Art of Partying
3. Headbanger Face Rip
4. Mental Shock
5. A.D.D. (Attention Deficit Destroyer)
6. The Inebriator
7. Lunch Hall Food Brawl
8. Beer Pressure
9. Chemically Altered
10. Sadistic Magician
11. Open Your Mind
12. Radioactive Force
13. Septic Detonation
14. Rigorous Vengeance
15. Born to Party
16. Thrashings My Business... And Business Is Good
17. I Just Wanna Rock

Sestava:
Tony - zpěv
Ryan - kytara
Andy - baskytara
Brandon - bicí

Rok vydání: 2007
Čas: 34:59
Produkce: Zeuss
Label: Earache Records
Země: USA
Žánr: crossover-thrash

Diskografie:
2003 - Waste ´Em All
2005 - Hazardous Mutation
2007 - The Art Of Partying
2009 - Massive Aggressive
2012 - The Fatal Feast
2017 - Slime And Punishment

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.12.2019
Přečteno: 2029x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
výborná recenze...9. 12. 2019 14:28 Kain


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09396 sekund.