21.01.2020
LORDS OF THE NEW CHURCH
Velké překvapení zažívají fanoušci této legendy ..více

21.01.2020
MEGADETH
Jak to tak vypadá, tak frontman Dave Mustaine porazil ..více

21.01.2020
ALCATRAZZ
Americká kapela, kde začínali i kytaristé Yngwie ..více

21.01.2020
THE DEAD DAISIES
Přestože nebyl ještě zveřejněn název pátého alba ..více

21.01.2020
PURNAMA
Domácí death/black metalová kapela PURNAMA, vzniklá v ..více

21.01.2020
tartarO:s
Vydání nového alba tartarO:s "Heart & soul" se blíží, ..více






Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
lukáš: Kromě Oty Hereše skládá i Bart. ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
To Deadly Grind : Dnešní Torr nemá už co nab ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Tak je to s tímto albem trošku komplikované. ji ..

HAVOK - Time Is Up
Tak toto ma úplne dostalo, radosť pocuvat. Super ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
Zapomněl jsem na Stormwarrior! Z předešlého p ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Tady je živá nahrávka, kde má Mladen úplně n ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
to htaedas: za zkoušku nic nedáš, já bych na ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
Určitě je tu pár kapel, respektive alb, které ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Žádná dynamika, žádná jiskra... Někde jsem ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Muzes to vic rozvest? to nezni moc pozitivne po to ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
3011x

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
2275x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1825x

DEBUSTROL - Chytrá past
1193x

Karel GOTT - 80/80 Největší hity 1964 - 2019
1102x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1064x



24.01.2020
THE FIALKY, NEŽFALEŠ, TRAGEDIS, ŽÁDNEJ STRES...
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 200/250

03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7393
recenzí: 6060
reportů: 570
rozhovorů: 386













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Thrashmetalové novinky roku 2019 - část XIV. - kapely ACID REIGN, MADHOUR a MUNICIPAL WASTE

ACID REIGN - The Age Of Entitlement
Letošní dění na thrashové scéně přineslo několik velkých návratů, fandové se po dlouhých letech dočkali plnohodnotných studiovek od Amíků Sacred Reich, Britů Xentrix i jejich krajanů Acid Reign, kteří novou fošnu spáchali po téměř třicetileté pauze, jež uplynula od vydání předešlé řadovky "Obnoxious". V sestavě této kapely už mnoho pamětníků není, zbyl pouze jediný člen, a to zpěvák Howard "H" Smith, ostatní se seskupili při čtyři roky starém reunionu. Deska "The Age Of Entitlement" je slušným stylovým příspěvkem, jehož obsah kombinuje old-school s trochou moderny a groovu, zároveň však přichází do velmi plodné thrashové etapy, ve které si každé dílo musí své místo na slunci poctivě vybojovat. Hodně radosti z tohoto alba by mohli mít kupříkladu příznivci Anthrax, jejichž produkci se Acid Reign velmi přibližuje, nejen hudebně, ale i stylem Smithova zpěvu. Říznou technickou riffáž střídají groovy přechody, tempa se variabilně míchají, nechybí melodické vyhrávky a nadupané rytmické výplachy (např. zběsilé sólo v "My Peace Of Hell" nebo vydatné punkové šlehy "Ripped Apart" a "Blood Makes Noise", což je důvtipný coversong od Suzanne Vega). Album si drží standardní kvalitativní koeficient, kdy žádná ze skladeb nepropadá, i když také nijak zvlášť nevyčnívá. Výhodou je plný zvuk, jenž profiluje Brity jako moderní kapelu, která v souboji s bezpočtem žánrových konkurentů naprosto v pohodě obstála.
7/10
YouTube ukázka - The New Low

MADHOUR - Hotel Hell
Italové Madhour přinášejí nečekaně zábavnou hudební směsici, ve které vyniká střídání melodických a growlingových vokálů, avšak nikoli v nějakém moderně tendenčním stylu, ale v příjemné heavy-thrash-deathové fúzi. O zpěv se stará ďáblice Francesca Tosi, obě hlasové polohy jí jdou výtečně, musí se však za mikrofonem pořádně ohánět, neboť v písních občas probíhají urputné "dialogy" s hbitým přepínacím kmitočtem. Skladby každopádně inklinují k melodickému vyznění, což ve spojitosti s growlingem znamená přitažlivou schizofrenní nadílku. Tento tvůrčí postup sice postupem hrací doby malinko ztrácí na síle, rozumná stopáž však nedovolí zásadní rozbití hudebního porcelánu. Největší pozornost udržuje krom dynamických vokálních proměn zmíněné melodické pnutí, které písně dopuje hravou a svěží energií. Parta Madhour by možná zatím neutáhla pozici koncertního headlinera, jako případná předkapela je ale naopak zcela vyhovující a ideální pro rozpumpování metalu chtivého publika.
6,5/10
YouTube ukázka - Drink from Your Skull

MUNICIPAL WASTE - The Last Rager
Crossover-thrashoví kingové Municipal Waste se připomínají kraťasem "The Last Rager". Na ten již v létě lákal návštěvníky koncertů song "Wave Of Death", který dává sympaticky přednost instrumentaci před Forestovým zpěvem. Nic proti němu, nicméně brzké vokální vstupy umocňují splývavost některých skladeb, jimž by přitom často prospělo delší kytarové nadechnutí. Takový pocit se nicméně týká regulérních studiovek a nestíhá tolik propuknout na časově krotké ploše, i proto aktuální EP hýří konstantní energií, která jde ruku v ruce se skladatelským potenciálem. Americká pětice to hrne jako na začátku kariéry a spolehlivě dokazuje, že patří na vrchol subžánrové hierarchie, překvapivým pozitivem se navíc stává - na poměry kapely i stylu - delší stopáž songů, z nichž ten závěrečný má dokonce přes tři minuty. A to jde zase k duhu souvislejším tvůrčím příběhům, kdy si autoři užívají více prostoru a příjemně budovaným crossoverovým napětím dostávají posluchače do správného varu. Tohle EP je jako instantní bublina hudební energie, která spuštěním exploduje přímo do vaší tváře a ještě vás donutí ke spokojenému šklebu.
8,5/10
YouTube ukázka - Wave Of Death

Pagan             


ACID REIGN

FB ACID REIGN

Seznam skladeb:
1. T.A.O.E.
2. The New Low
3. #newagenarcissist
4. My Peace of Hell
5. Blood Makes Noise
6. Sense of Independence
7. Hardship
8. Within the Woods
9. Ripped Apart
10. United Hates

Sestava:
Howard "H" Smith - zpěv
Paul Chanter - kytara
Cooky - kytara
Pete Dee - baskytara
Marc Jackson -bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 44:05
Label: Dissonance Productions
Země: Velká Británie
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1989 - The Fear
1990 - Obnoxious
2019 - The Age of Entitlement

--------------------------------------------------------------

MADHOUR

FB MADHOUR

Seznam skladeb:
1. Voice of Destruction
2. Nameless
3. Ghost Town
4. Condamned to Reality
5. From My Ashes
6. King of the Night
7. The Way of the Damned
8. Mother of All Lies
9. Buy Your Glory
10. Drink from Your Skull

Sestava:
Francesca - zpěv
Paul - kytara
Albe - kytara
Ul Teo - baskytara
Michele - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 35:19
Země: Itálie
Žánr: heavy-thrash-death metal

Diskografie:
2014 - Ghost Town
2019 - Hotel Hell

--------------------------------------------------------------

MUNICIPAL WASTE

www.municipalwaste.net

Seznam skladeb:
1. Wave of Death
2. Car-Nivore (Street Meat)
3. Rum for Your Life
4. The Last Rager

Sestava:
Tony Foresta - zpěv
Ryan Waste - kytara, vokály
Nick Poulos - kytara
Land Phil - baskytara, vokály
Dave Witte - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 10:12
Mastering: Joel Grind
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: crossover thrash metal

Diskografie:
2003 - Waste Em All
2005 - Hazardous Mutation
2007 - The Art Of Partying
2009 - Massive Aggressive
2012 - The Fatal Feast
2017 - Slime And Punishment
2019 - The Last Rager (EP)

Související články:
Municipal Waste
Thrashmetalové novinky roku 2019

Foto: archiv kapel


Vydáno: 08.11.2019
Přečteno: 595x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18593 sekund.