14.11.2019
SOUNDGARDEN
Od grungeové legendy, která od roku 2017, kdy spáchal ..více

14.11.2019
COZY POWELL
O legendárním bubeníkovi, bývalém členovi Rainbow, ..více

14.11.2019
ARMORED SAINT
Pětiletá pauza mezi studiovými alby se u Armored Saint ..více

14.11.2019
THE OFFSPRING
Fanoušci této neopunkové legendy se konečně dočkají. ..více

14.11.2019
JUGGERNAUGHT
Smutná zpráva přišla od této hardrockové kapely z ..více

14.11.2019
FELONY CASE
Hardrocková parta z Řecka, která jako své největší ..více






ARAKAIN - Restart
..."obohacena" tolika vykrádačkami, že už se n ..

EUROPE - The Final Countdown
Cely web je tmavy s bielymi pasikmi. Co to ma znam ..

ARAKAIN - Restart
Jak píše David - Restart je na více poslechů. ..

ARAKAIN - Restart
Po vydání alba před deseti lety jsem si o albu ..

ARAKAIN - Warning!
Po vskutku veľkom kroku dopredu, ale zároveň vy ..

ARAKAIN - Restart
Kde je recenze na Metalmorfózu? Prosím ..

ARAKAIN - Restart
Restart jsem v době jeho vydání strašně žral ..

ARAKAIN – Labyrint
Nejlepší pobrichtovské album Arakainu. Bez deba ..

EUROPE - The Final Countdown
Tak právě zmiňované tracky Danger on the Track ..

FRETERNIA - The Gathering
Takovej power aby člověk dneska pohledal...šv ..




Za poslední měsíc:
SIGNUM REGIS - The Seal Of A New World
1295x

DYMYTRY - Revolter
1201x

ARAKAIN - Farao
1098x

ARAKAIN - Warning!
1057x

ARAKAIN - Forrest Gump
1050x

ARAKAIN - Archeology
1009x



15.11.2019
Večer legend 18 - rocková muzika od A do Z Nejlepší tribute bandy AC/DC, LE..
KC SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290

23.11.2019
Scabbard (Metal Zlín) https://bandzon e.cz/_97687 Darkwind (Death-Black Frýde..
Rock Club Kain, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 7267
recenzí: 5952
reportů: 565
rozhovorů: 382













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SIGNUM REGIS - The Seal Of A New World

Slováky Signum Regis jen tak něco nezastaví. Do cesty se může připlést rozchod s vydavatelskou firmou nebo výměna zpěváka, a stejně fandové nečekají na nové album bůhvíkolik let (zdravím Heavenly a Insanii Stockholm). Aktuální dílo "The Seal Of A New World" naopak přichází pouhé dva roky po výročním zápisu "Decennium Primum", a to pod záštitou nového labelu Beyond The Storm Productions a s brazilským pěvcem Joto Fortinhem v čele.

Můžeme si říct hned v úvodu, že Jota se stal pro Signum Regis výhrou. Nic proti bývalému frontmanovi, výškař Fortinhova typu ale sedí k podstatě Signum Regis ještě víc. Navíc nebývá zvykem, aby se podařilo zlanařit tak dobrého a přitom prozatím neprofláklého pěvce, který ještě k tomu zvládá skládat a kreslit. Jota totiž stvořil povedený art-work novinky a spolunapsal úvodní song "Kings Of The Underground". Tento kousek je vůbec nejspídovější (a zatraceně zdařilou!) věcí nahrávky, autorský středobod - ve zbytku písní už v tradiční režii basisty Ronnie Königa - ale přece jenom leží někde jinde.

König je totiž mimořádný skladatel, kterému k naplnění tvůrčích vizí nestačí jednostranná koketerie se speedem. Ještě radši si zavdá s progem, nejde však do extrémů a nechává tento žánr chytře sloužit powermetalovým melodiím. Přesvědčíme se o tom hned ve druhém příspěvku "Prisoner´s Elegy", kde už je stavební struktura o poznání složitější a její podstata vězí v kontrastu tvrdých riffů a chytlavé refrénové linky, ve které dominují skvěle naaranžované vícehlasy v noblesním stylu amerických Theocracy (s doprovodnými vokály na albu vypomohl švédský borec David Åkesson). Důmyslný rukopis většiny písní volá po opakovaných posleších (např. klipovka "Never Surrender" roste a roste), některé momenty ale přitahují okamžitě a opravdu velkolepě.

Kupříkladu refrén "The City Of Gold" se ve druhé části přelije do úchvatné klenby, jež dokáže pohnout srdcem. Rychle vtáhne i většina sólových pasáží, u kterých nestačíme žasnout nad jejich propracovaností, hravostí i lehkostí (namátkou "Phantasmagoria" s Queenovskou vsuvkou nebo "Let Freedom Ring", kde s kytarovou prací vypomohl hostující Magnus Karlsson). Blesková pozitivní reakce se dostaví u položky "Fly Away", jejíž optimistický náboj svolává fanoušky spolků jako Freedom Call či Skeletoon. Pomalá "Shalom" zase dojímá baskytarovými zlomy, jež evokují dýňovou píseň "The Tale That Wasn´t Right", neboli jednu z nejskvostnějších balad všech dob.

Momentů k obdivování je ale celá řada a novinka Slováků v tomto ohledu zabaví posluchače na dlouhou dobu. V závěru nutno zmínit, že k výbornému dojmu hodně dopomohla zvuková produkce, která - ačkoli hudebníci stále dbají na přirozenost analogového záznamu - konečně splňuje moderní požadavky (však se taky o master staral zkušený Jacob Hansen) a ve finálním souhrnu proto již nic nebrání tomu, aby album Signum Regis mohlo být považováno za jeden z nejlepších počinů roku.

Pagan             


www.signum-regis.com

YouTube ukázka - Never Surrender

Seznam skladeb:
1. Kings of the Underground
2. Prisoner´s Elegy
3. I Always Go All-In
4. The City of God
5. The Seal of a New World
6. A Memory
7. Phantasmagoria
8. Let Freedom Ring
9. Never Surrender
10. Fly Away
11. Shalom
12. Scheme of Lies

Sestava:
Jota Fortinho - zpěv
Filip Koluš - kytara
Ronnie König - baskytara
Ján Tupý - klávesy
Jaroslav Jančula - bicí

Hosté:
David Åkesson - vokály
Magnus Karlsson - kytara
Eli Prinsen - zpěv

Rok vydání: 2019
Čas: 1:00:32
Mix: Ronnie König
Mastering: Jacob Hansen
Label: Beyond the Storm Productions
Země: Slovensko
Žánr: melodický power-prog metal

Diskografie:
2008 - Signum Regis
2010 - The Eyes Of Power
2013 - Exodus
2015 – Chapter IV: The Reckoning
2017 – Decennium Primum
2019 - The Seal Of A New World

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.10.2019
Přečteno: 1294x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
OK, dám si Trigger...23. 10. 2019 11:07 htaedas
2htaedas:https://metalforever...22. 10. 2019 16:46 b.wolf
2htaedas:ano, úplně...22. 10. 2019 16:38 b.wolf
Fakt tomu dáváš...22. 10. 2019 14:43 htaedas
Signum Regissleduji velice...22. 10. 2019 14:12 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17213 sekund.