21.01.2020
LORDS OF THE NEW CHURCH
Velké překvapení zažívají fanoušci této legendy ..více

21.01.2020
MEGADETH
Jak to tak vypadá, tak frontman Dave Mustaine porazil ..více

21.01.2020
ALCATRAZZ
Americká kapela, kde začínali i kytaristé Yngwie ..více

21.01.2020
THE DEAD DAISIES
Přestože nebyl ještě zveřejněn název pátého alba ..více

21.01.2020
PURNAMA
Domácí death/black metalová kapela PURNAMA, vzniklá v ..více

21.01.2020
tartarO:s
Vydání nového alba tartarO:s "Heart & soul" se blíží, ..více






Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
lukáš: Kromě Oty Hereše skládá i Bart. ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
To Deadly Grind : Dnešní Torr nemá už co nab ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Tak je to s tímto albem trošku komplikované. ji ..

HAVOK - Time Is Up
Tak toto ma úplne dostalo, radosť pocuvat. Super ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
Zapomněl jsem na Stormwarrior! Z předešlého p ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Tady je živá nahrávka, kde má Mladen úplně n ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
to htaedas: za zkoušku nic nedáš, já bych na ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
Určitě je tu pár kapel, respektive alb, které ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Žádná dynamika, žádná jiskra... Někde jsem ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Muzes to vic rozvest? to nezni moc pozitivne po to ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
3009x

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
2275x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1825x

DEBUSTROL - Chytrá past
1193x

Karel GOTT - 80/80 Největší hity 1964 - 2019
1102x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1064x



24.01.2020
THE FIALKY, NEŽFALEŠ, TRAGEDIS, ŽÁDNEJ STRES...
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 200/250

03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7392
recenzí: 6059
reportů: 570
rozhovorů: 386













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VISION DIVINE - When All the Heroes Are Dead

Dlouhých sedm let trvalo čekání na novinku jednoho z nejvýraznějších italských spolků. Čas se naplnil a na světě je album s názvem "When All The Heroes Are Dead". Zásadní změny se udály na dvou muzikantských postech. Bicí souprava byla svěřena Mike Teranovi, tedy jednomu z nejzaměstnanějších hudebníků metalové scény vůbec, čímž se předem zkomplikovala možnost koncertování v aktuální sestavě. Druhý nový člen už by měl mít teoreticky více času: Ivan Giannini dále figuruje v "pouhých" čtyřech kapelách, z nichž nejznámější jsou power melodici Derdian.

Myslitel a tvůrce Olaf Thörsen každopádně nikam neprchl, což je jenom dobře, protože mu to evidentně pálí i v roce 2019. Olafova forma je zcela konzistentní, díky čemuž nové album Vision Divine - které vychází dvacet let po stejnojmenném debutu - nemá slabého místa. Zůstal zachován cit pro poslechový power metal, jehož důmyslnost zaručují jemné progové vstupy, které však nejsou tak výrazné, jako v případě předešlého disku "Destination Set to Nowhere". Komplexní profil písní jakoby se přizpůsobil novému zpěvákovi, který si s vokální výzvou výborně poradil, linky ohýbá k obrazu svému a klouže po nich s grácií, jež je známá z jeho domovského působiště (pokud tedy budeme předpokládat, že Derdian zůstávají Ivanovým hlavním zázemím).

Album otvírá dostatečně vtahující intro "Insurgent", a až do čtvrtého songu "Fall From Grace" se můžeme radovat z velmi příjemného power-progu, který v kombinaci se skvělým zvukem a bohatě aranžovanými - avšak nevtíravými - klávesami nabízí svěží a autorsky promyšlený obsah. Mírná změna nastane v položce "Were I God", kterou startují emo-gothické motivy, jež sice nejsou v dalším dění písně více rozvíjeny, a přece jakoby tento stylový odklon zapřičinil jistý úbytek autorské chytlavosti. Něco podobného se stane i při entrée navazující skoro titulky "Now That All The Heroes Are Dead", kdy slyšíme kytarové trylky à la Dragonforce, jež jsou pocitově nekompatibilní se zbytkem obsahu, který už si zase kráčí v osobitých autorských šlépějích.

Akustická balada "While The Sun Is Turning Back" je příjemně hladivá a zajímavě kontrastuje s dalšími dvěma rychlovkami "The King Of The Sky" a "On The Ides Of March", z nichž je o kousek zdařilejší druhá jmenovaná. Zlověstné vybrnkávání písně "300" rozetnou urputné bicí breaky a posléze elektronické prvky, refrén se už opět pohupuje ve vlídné atmosféře, nicméně nejpozději v tuto chvíli si lze uvědomit, že ústřední části většiny skladeb jsou stavěné podle podobné šablony, která má za následek postupné splývání celé nahrávky. U té je každou minutu znát vyšší žánrová liga, punc krajní výjimečnosti, jenž je spjatý s některými předešlými počiny kapely, ovšem tentokrát přítomen není.

Pagan             


www.visiondivine.com

YouTube ukázka - 3 Men Walk on the Moon

Seznam skladeb:
1. Insurgent (Intro)
2. The 26th Machine
3. 3 Men Walk on the Moon
4. Fall from Grace
5. Were I God
6. Now That All the Heroes Are Dead
7. While the Sun Is Turning Black
8. The King of the Sky
9. On the Ides of March
10. 300
11. The Nihil Propaganda

Sestava:
Ivan Giannini - zpěv
Olaf Thörsen - kytara
Federico Puleri - kytara
Andrea "Tower" Torricini - baskytara
Alessio Lucatti - klávesy
Mike Terrana - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 49:25
Mix, mastering: Simone Mularoni
Produkce: Olaf Thörsen, Alessio Lucatti
Label: Scarlet Records
Země: Itálie
Žánr: power-prog metal

Diskografie:
1999 – Vision Divine
2002 – Send Me an Angel
2004 – Stream of Consciousness
2005 – The Perfect Machine
2007 – The 25th Hour
2009 – 9 Degrees West of the Moon
2012 – Destination Set to Nowhere
2019 - When All the Heroes Are Dead

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.11.2019
Přečteno: 795x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Příjemné album,...19. 11. 2019 10:22 htaedas
Wooow Za mna,vynikajuci...1. 11. 2019 12:48 Dzuzo


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21977 sekund.