19.01.2020
ETEF 2020
Volyňský ETEF open air (24.-25. 7. 2020) oznamuje ..více

19.01.2020
SDI
Nové album SDI s lakonickým názvem "80s Metal Band" ..více

19.01.2020
RAINOVER
Španělští gotici RAINOVER vydají svou albovou novinku ..více

19.01.2020
RYBIČKY 48
Kapela Rybičky 48 natočila klip více

19.01.2020
SEVERALS
Kapela SEVERALS představuje svůj nový singl více

19.01.2020
KRUTON
KRUTON mají hotovou novou desku "Šeď strachostánků", ..více






SODOM - Out of the Frontline Trench
Tak nový bubeník Sodom je nějaký Toni Merkel. ..

BIG BOSS - Než zemřu
Poslechl jsem jednou z youtube a nezní to zle, ni ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
To Guns : První co sem slyšel od Torr bylo demo ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Hlavně má strašně dobrý zvuk. ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
To já už se sakra dost těším na novou desku.B ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
To Janek : Psal sem že mi chybí na Black n Roll ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Znalce, na Institutu Heres ani nebyl v sestave... ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Myslím si, že Torr natočil poslední kvalitní ..

DEBUSTROL - Chytrá past
To Dictyophor : Jo to je asi ona . Já první sl ..

DEBUSTROL - Chytrá past
lukáš: Předpokládám , že myslíš píseň Noc ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
2635x

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
2241x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1789x

DEBUSTROL - Chytrá past
1141x

Karel GOTT - 80/80 Největší hity 1964 - 2019
1095x

ALEŠ BRICHTA PROJECT - Klatovy, Auto Nejdl, 14. 12. 2019
1094x



24.01.2020
THE FIALKY, NEŽFALEŠ, TRAGEDIS, ŽÁDNEJ STRES...
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 200/250

03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7386
recenzí: 6054
reportů: 570
rozhovorů: 385













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


KRUCIPÜSK - Country Hell

Už dlouhých patnáct let se čeká na dalšího "Druida". Právě před takovou dobou vydal Krucipüsk své vrcholové dílo, po kterém ovšem jeho kariéra nabrala až nepochopitelný obrat, kdy následoval takový sešup dolů, že se fanoušci nestačili divit, co se z kdysi tak oblíbené kapely stalo. Následující album "Ahoj" totiž zklamalo a s trojicí "Amen", "Rodinnej diktát" a "Boombay" si tahle liberecká parta sáhla na samotné dno. Obrat k lepšímu přišel s "Tintili Vantili" a minulou "Sine Amore Nihil", ovšem návrat k druidovské formě se nekonal. Ba co víc, Krucipüsk se k ní ani nepřiblížili.

Možná byl čas na radikální změnu, které skutečně přišla. Principál Tomáš Hájíček totálně rozprášil obsazení a zbavil se i dlouholetých spolupracovníků kytaristy Jarmuta Gabriela a bubeníka Vojtěcha Doudy. Dnes tak Krucipüsk tvoří zcela jiní muzikanti, v jejich sestavě lze najít slovenského kytaristu Petera Bošku, jenž hrával s Kreysonem, matadora undergroundové scény Pepeho Krečka a překvapivě i Hájíčkova syna Tomáše za bicí soupravou. S novou sestavou nová krev? Zdá se, že ano. Doby špatných alb jsou pro Krucipüsk snad minulostí.. Dávných met sice opět dosaženo nebylo, ale i tak "Country Hell" má největší ambice od dob "Druide".

Spojitosti s někdejším milníkem moc nehledejte, stejně tak ani hity, jako byly "Láska je kurva", "Cesta" nebo "Druide". "Country Hell" je sevřená deska, která (na rozdíl od alb minulých) nepostrádá silné skladby, jež sice z počátku nebudou jevit hitové ambice, ovšem po podrobnějším zkoumání je všechno trochu jinak. Hudebně se Krucipüsk nezměnili, z novinky zní jejich crossover, který má kořeny někde u Suicidal Tendencies a newyorské hardcorové scény, ale je poučen i českými vesnickými parkety. Tady se čekat nic jiného nedalo, otázka ale stála, kolik se Krucipüsk podaří napsat dobrých skladeb. Těch mají tentokrát v zásobě dost.

V "Dej mi pusu" na posluchače hned ze začátku vyjede mohutná dechová sekce a funky rytmus a může se zdát, že Krucipüsk opět chtějí experimentovat, s "Mamánkem" je to už jinak. Už s pochodovým kytarovým riffem nejeden starý fanoušek pookřeje a přestože refrén neobsahuje toužebně očekávaný frontální útok na první signální, je znát, že Krucipüsk jsou tentokrát při chuti. I sám strejda Tomáš srší větší energií než na minulých počinech a když mu kapela předhodí tak silné věci jako "Zabil jsem robota", "Šampion" nebo "Zas a zas" (netypická skladba v intencích post-grunge nebo alternativního rocku), dává jim svůj typický drajv a dokazuje fanouškům, že Krucipüsk své poslední slovo ještě neřekli. Nejsilnější je závěr alba. "Jeho žena" je totiž pravděpodobně největší hit, který jede v punkových kolejích a titulní "Country Hell" má v sobě podivně dramatickou atmosféru s "vlasteneckým" textem a silným refrénem, že se dozajista bude jednat o stálici koncertního programu pro příští měsíce.

Obrovskou devizou alba je fakt, že s každým dalším poslechem roste. Nikdy sice nedosáhne met "Čtyřky" a "Druide", ale rozhodně se jedná o nejlepší album od dob těchto desek. Fanoušci tentokrát mohou být spokojeni, Krucipüsk ukázali, proč byli řazeni k tomu nejlepšímu, co česká scéna nabízí. S "Country Hell" totiž lze zapomenout na někdejší přešlapy a úlety...

Pepsi Stone             


www.krucipusk.cz

YouTube ukázka - Country Hell

Seznam skladeb:
1. Dej mi pusu
2. Mamánek
3. Zabil jsem robota
4. Bílá pláž
5. Labužník
6. Šampion
7. Bídníci
8. Zas a zas
9. Inspirace
¨ 10. Jeho žena
11. Country Hell

Sestava:
Tomáš Hájíček - zpěv
Peter Boška - kytara
Pepe Kreček - baskytara
Tomáš Hájíček jr. - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 39:47
Label: Krucipüsk
Země: Česká republika
Žánr: crossover

Diskografie:
1993 - Ratata
1996 - Cirkus dneska nebude
1998 - Bigada Bigada Baby
2001 - 4
2004 - Druide!
2007 - Ahoj
2009 - Amen
2012 - Rodinnej diktát
2013 - Boombay
2015 - Tintili Vantili
2017 - Sine Amore Nihil
2019 - Country Hell

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.11.2019
Přečteno: 1177x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Uvidíme no.Jak už...24. 11. 2019 18:49 Guns
Souhlasím. Byl to...24. 11. 2019 14:51 Adam
Tak jako dalo se to...24. 11. 2019 1:28 Guns
Amen taky nebylo...24. 11. 2019 0:57 Adam
Už na první...21. 11. 2019 0:28 Guns


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19393 sekund.