29.05.2020
THE DOORS
Po deseti letech se s novou sólovkou hlásí kytarista ..více

29.05.2020
DOKKEN
I když se stále mluví o nové desce této americké ..více

29.05.2020
STRYPER
Podle zpěváka Michaela Sweeta dokončují tito američtí ..více

29.05.2020
SORCERER
Švédská kapela, kde působí někdejší basista Tiamat ..více

29.05.2020
MOUNTAIN WITCH
Němečtí milovníci mixu stoner rocku, doom metalu a ..více

29.05.2020
ANCILLOTTI
Po čtyřech letech se s novým studiovým albem hásí tato ..více






MERCYFUL FATE - Mellisa
1. Bathory - debut je prosicený black metalem. Hu ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Ty vole hádate sa tu u úplných hovnách. Radše ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
...ale i KISS. :-) Taková God Of Thunder s chrlen ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
V tom případě jsou black metal i Black Sabbath ..

IN THIS MOMENT - Mother
No, ja si dovolím nesúhlasiť s tvrdením, že B ..

ROYAL HUNT - Collision Course
Já teď sleduju všechny Royal Hunt recenze, kter ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Podle mě je black metal o vytvoření určité at ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Melissa čo sa týka obsahu resp. textov je určit ..

Minirecenze na téma to nejlepší z thrash metalu posledních tří let: kapely ONSLAUGHT, HAVOK, PRAYERS OF SANITY a HARLOTT
https://www.you tube.com/watch? v=jcUrQGZB_yw Tak to ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
A je někde definováno, co je hudebně black meta ..




Za poslední měsíc:
Zdeněk ČERNÝ (TITANIC) - Kluci se vyblbnou v Cradle Of Filth a v Titánech budou klidnější
1313x

Adrian TĂBĂCARU - Lucifer-A rock opera
897x

Michal PIXA (VISACÍ ZÁMEK) - Čas letí jak splašená punková kráva
871x

VAN HALEN - Van Halen III
783x

TRIVIUM – What The Dead Men Say
764x

MERCYFUL FATE - Mellisa
735x



12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:

12.06.2020
TASS, HAKMAK, MARASTIC BLUES, POZOR MAMUT...
Havlíčkův Brod - Oko klub, začátek od:20:00, vstupné: 150

13.06.2020
KÚROVEC, VPV, SALAZAR, BANDA...
Havlíčkův Brod - Oko klub, začátek od:20:00, vstupné: 150



článků celkem: 7670
recenzí: 6303
reportů: 571
rozhovorů: 410













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


GALNERYUS - Into The Purgatory

Japonci Galneryus vždy koketovali s progem, málokdy ale uvedli instrumentálně nejzapeklitější song desky rovnou jako singl. Skladba „The Followers“, která lákala na aktuální disk „Into The Purgatory“, se s tím v tomto ohledu nemaže, hororový kakofonický motiv, djentové kytary a značně ponurá atmosféra představují jednak nejtemnější stránku kapely, ale také prvky, jež z Japonců - ještě ve spojitosti se specifickým zvukem či hammondkami - vždy činily osobité a rychle poznatelné těleso.

Zmíněnou kompozici jsem chvíli rozdýchával, s odstupem času ji však považuji za jeden z nejlepších a nejzajímavějších momentů celého alba. Nicméně si dovolím tvrdit, že i jeho zbytek v pohodě dostojí očekáváním, které do kapely fandové vkládají. Opět dochází k pravidelnému prolínání progrese a povznesených melodií, zpěvák Masatoshi Ono potvrzuje špičkovou formu, kytarista Syu v krkolomných sólech potí krev, když pak do uměleckých eskapád vnese neoklasické téma, hudba působí jako učiněná nirvána. Ve všem se možná odráží symptom několikrát slyšeného, navíc trochu ubyly nasládlé patetické motivy (což mě osobně mrzí nejvíc), a přece jde pořád o úctyhodný a dostatečně chytlavý nadžánrový zážitek.

I když song "Fighting Of Eternity" mixuje powermetalovou lehkost i epiku, harmonické vyhrávky v "Never Again" ještě umocní finální sborová nástavba, vokální linky písně "Come Back To Me Again" nadnáší libozvučné klenutí a závěrečná devítiminutovka "The End Of The Line" v čarokrásné neoklasické pointě atakuje centra mozkové slasti, novinka Japonců tentokrát působí - i díky zvukové produkci - temnějším dojmem. Více si ji proto užije progresivněji naladěná část fanoušků, ani tradiční melodici by ale neměli přijít zkrátka, všichni vespolek pak musí obdivovat instrumentální ekvilibristiku, která z této nahrávky dělá nezpochybnitelné umělecké dílo.

Pagan             


FB GALNERYUS

YouTube ukázka - The Followers

Seznam skladeb:
1. Purgatorial Flame
2. My Hope Is Gone
3. Fighting of Eternity
4. Glory
5. Never Again
6. The Followers
7. Come Back to Me Again
8. Remain Behind
9. The End of the Line
10. Roaming in My Memory

Sestava:
Masatoshi Ono - zpěv
Syu - kytara, vokály
Taka - baskytara
Yuhki - klávesy, vokály
Fumiya - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 58:27
Label: Warner Music Japan
Země: Japonsko
Žánr: power-prog metal

Diskografie:
2003 - The Flag Of Punishment
2005 - Advance To The Fall
2006 - Beyond The End Of Despair...
2007 - One For All...All For One
2008 - Reincarnation
2010 - Resurrection
2011 - Phoenix Rising
2012 - Angel of Salvation
2013 - The IronHearted Flag, Vol. 1: Regeneration Side
2014 - The IronHearted Flag, Vol. 2: Regeneration Side
2014 - Vetelgyus
2015 - Under the Force of Courage
2017 - Ultimate Sacrifice
2019 - Into The Purgatory

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.12.2019
Přečteno: 545x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Stylově jsou mi...3. 12. 2019 7:55 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.23324 sekund.