9.07.2020
VENOM
Klasická sestava britské legendy a zakladatelů black ..více

9.07.2020
NAPALM DEATH
Na poměry této death/grindcorové legendy z Velké ..více

9.07.2020
KAMELOT
Avizovaná živá nahrávka "I Am The Empire - Live From The ..více

9.07.2020
THE LAST RENEGADES
Přestože klasici Nové vlny britského heavy metalu Tokyo ..více

9.07.2020
NIGHT LASER
Stále ještě nová akvizice na poli německého hair ..více

9.07.2020
LANTERN
Po divokých letech na začátku kariéry, stabilizovala ..více






MERCYFUL FATE - 9
9 je velmi osobitá (jako vždy) a přímočará d ..

MERCYFUL FATE - 9
Díky za upozornění. Ono ale dohledávat fotky M ..

MOONSPELL - Memorial
K Moonspell mám silně nekritický vztah a ačkol ..

MERCYFUL FATE - 9
Asi detail, ale přesto: to foto je z úplně jin ..

MOONSPELL - Memorial
Přiznám se, že patřím k těm, co Memorial na ..

MERCYFUL FATE - 9
Prosím redakci o smazání prvního komentáře, ..

MERCYFUL FATE - 9
Devítka je výborná deska. Písně jsou jednodu ..

MERCYFUL FATE - 9
Devítka je výborná deska. Písně jsou jednodu ..

Kelly NICKELS (L.A. GUNS) - Naše deska bude znít jako praví L.A. Guns
Ty dvě nové věci od Rileyho a Nickelse se mi l ..

Kelly NICKELS (L.A. GUNS) - Naše deska bude znít jako praví L.A. Guns
No je to mezi nimi nějaký pojebaný no :( Těžk ..




Za poslední měsíc:
MERCYFUL FATE - In The Shadows
1174x

FALCONER - From a Dying Ember
917x

MERCYFUL FATE - Time
890x

ALESTORM - Curse of the Crystal Coconut
861x

MERCYFUL FATE - Into The Unknown
769x

VANDENBERG - 2020
723x



21.07.2020
BAMBULKYNĚ DOBRODRUŽSTVÁ , CONGENITAL ANOMALIES, AGGRESSIVE TYRANTS, MELTDOWN..
Modrá Vopice, Praha, začátek od:18:00, vstupné: 222,- kč

01.08.2020
Gospel of the Future, Průmyslová smrt, Láje, atd.....
Věznička, U Tadeáše, začátek od:20:00, vstupné: 00:00

05.09.2020
IRON ANGEL (Germany), INSULTER (Germany), STÍNY PLAMENU, KRYPTOR, SATOR MARTE, ..
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:13:00., vstupné: 500 Kč / 550 Kč.



článků celkem: 7734
recenzí: 6350
reportů: 573
rozhovorů: 423













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PRETTY MAIDS - Undress Your Madness

V souvislosti s novým albem Pretty Maids je na místě položit si dvě zásadní otázky. Čekali byste od této dánské party nějaké úhybné manévry z jejich osobitého stylu, postupů, nálad a nápadů? A hlavně, chtěli byste, aby se do něčeho takového ústřední dvojice Ronnie Atkins a Ken Hammer vůbec pouštěla? Patříme-li společně do té skupiny, která na obě otázky odpoví jednoznačným „ne“, patrně se shodneme na tom, že „Undress Your Madness“ jede přesně v té špičkové formě, jež Pretty Maids už léta neopouští a kterou lze charakterizovat jednoduchým souhrnem - parádní nápady, úžasná melodičnost, excelentní muzikantské provedení, dokonalé technické zpracování. Pokud jste však na některou z otázek odpověděli ano, patrně můžete žehrat na to, že ta linie je velmi konstantní a že některé skladby (nejen v rámci dalších kousků v diskografii, ale i v rámci samotného novinkového alba) už mohou být zaměnitelné.

Ale i přes tuto potenciálně jedinou možnou výtku je procházka po „Undress Your Madness“ fascinující. Otvírá ji po vcelku standardním intru ohromně natlakovaná a pulsující „Serpentine“ s dráždivou atmosférou, hymnicky zpěvným refrénem, nezaměnitelným hlasem se špetičkou jedu a úžasně vzdušným kytarovým sólem. Přes uvolněnější „Firesoul Fly“ s podprahovou tanečností a refrénovou skandovatelností vede cesta k titulní skladbě, ve které Pretty Maids v úvodu velmi akčním způsobem zahromují, aby opět v parádně vyhroceném refrénu zamířili do výšin hitovosti. První z pomalejších kousků „Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)“, má potenciál rozhoupat našlapaný stadion a v těchto prostorách by spolehlivě fungovala i optimistická a vyzrálá skákavka „Runaway World“. Samozřejmě, že Pretty Maids nezapomínají ani na svoji temnější tvář. V přímočařejší „If You Want Peace (Prepare for War)“ a zejména v našlápnuté „Slavedriver“ s chytrým zvolněním atmosféra dokonale zhoustne, aby ve zpěvné „Shadowlands“ zase najela na vzdušnou pohodu a optimismus. Dravější „Black Thunder“ pak kousavě syrovým bouřením ideálně připraví půdu pro emotivní finále v elegantní baladě „Strenght Of A Rose“.

Dá se jednoznačně říci s tím, že na téhle vzrušující procházce po velmi košatém hard n` heavy lese nezakopnete byť jen o jediný nezvyklý kamínek. Pretty Maids jedou dál bez jakéhokoliv překvapení (to jediné přišlo krátce před vydáním desky, když řady kapely opustil bubeník Allan Sorensen), ale ono to stále bez výhrad funguje. Vzhledem k tomu, že tuhle dánskou partu řadím mezi ty spolky, u kterých je spolehlivost jednoznačně ku prospěchu věci, je jasné, že hodnocení „Undress Your Madness“ musí opět poletovat ve velmi vysokých sférách. I (svým způsobem) hra na jistotu může být nekonečně jiskřivá.

Savapip             


www.prettymaids.dk

YouTube ukázka - Serpentine

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Serpentine
3. Firesoul Fly
4. Undress Your Madness
5. Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)
6. Runaway World
7. If You Want Peace (Prepare for War)
8. Slavedriver
9. Shadowlands
10. Black Thunder
11. Strength of a Rose

Sestava:
Ronnie Atkins – zpěv
Ken Hammer – kytara
René Shades – baskytara
Chris Laney – klávesy
Allan Sorensen - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 43:19
Label: Frontiers Records
Země: Dánsko

Diskografie:
1984 - Red Hot And Heavy
1987 - Future World
1990 - Jump The Gun
1992 - Sin Decade
1995 - Scream
1997 - Spooked
1999 - Anything Worth Doing Is Worth Overdoing
2000 - Carpe Diem
2002 - Planet Panic
2006 - Wake Up The Real World
2010 – Pandemonium
2013 - Motherland
2016 - Kingmaker
2019 – Undress Your Madness

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.11.2019
Přečteno: 2103x




počet příspěvků: 8

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
9/10Nechápu, že PM...21. 04. 2020 15:56 Magnuss
ách, mea culpa,...23. 12. 2019 6:17 Savapip
UYMAž teď jsem si...22. 12. 2019 20:59 rumcajs
PMJá jejich...27. 11. 2019 14:43 rumcajs
NejvícMusím se přiznat,...26. 11. 2019 22:17 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20533 sekund.