6.12.2019
L.A. GUNS
Bez ohlášení vychází vánoční EP kapely, kterou vede ..více

6.12.2019
HELLOWEEN
Němečtí klasici budou mít novou desku. Ta právě ..více

6.12.2019
SIGNUM REGIS
Jako třetí videoklip ze svého nového alba zpracovali ..více

6.12.2019
BENEATH MY SINS
Francouzští symfonici BENEATH MY SINS avizují, že jejich ..více

6.12.2019
Předvánoční blešák muziky na Echoes
Již po šesté v předvánočním čase probrala redakce ..více

6.12.2019
THE FIALKY
THE FIALKY spolu s přáteli vyráží na tři poslední ..více






EUROPE - Start From The Dark
...mně se ta deska nelíbí. Ne kvůli stylové z ..

EUROPE - Start From The Dark
Měli se vrátit k heavy metalu/hard rocku prvníc ..

EUROPE - Start From The Dark
Mne sa pacia len prve 3. Ale toto som si minule pu ..

EUROPE - Start From The Dark
Za mně je Stark páradní soudobá deska s povede ..

EUROPE - Start From The Dark
skoro všechna alba poscomebackové scény ve sbí ..

EUROPE - Start From The Dark
Já jsem ta druhá strana společnosti, kterou Eur ..

EUROPE - Start From The Dark
A tady já dávám desítku! Comeback jak hovado, ..

KAATO - Slam!
debut je suprovy a dvojkou to koncí? 8/10 ..

Černé vrány při comebacku trochu blednou...
Legitimní sice je, ale prostě mě osobně vadí, ..

Černé vrány při comebacku trochu blednou...
Blednou? Co to je za dementní spekulace? Co Motle ..




Za poslední měsíc:
AMON AMARTH, ARCH ENEMY, HYPOCRISY - Praha, Tipsport aréna, 17. 11. 2019
1477x

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
1292x

ARAKAIN - Warning!
1267x

PRETTY MAIDS - Undress The Madness
1050x

EUROPE - The Final Countdown
1032x

ARAKAIN - Restart
1012x





článků celkem: 7303
recenzí: 5982
reportů: 569
rozhovorů: 382













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PRETTY MAIDS - Undress The Madness

V souvislosti s novým albem Pretty Maids je na místě položit si dvě zásadní otázky. Čekali byste od této dánské party nějaké úhybné manévry z jejich osobitého stylu, postupů, nálad a nápadů? A hlavně, chtěli byste, aby se do něčeho takového ústřední dvojice Ronnie Atkins a Ken Hammer vůbec pouštěla? Patříme-li společně do té skupiny, která na obě otázky odpoví jednoznačným „ne“, patrně se shodneme na tom, že „Undress The Madness“ jede přesně v té špičkové formě, jež Pretty Maids už léta neopouští a kterou lze charakterizovat jednoduchým souhrnem - parádní nápady, úžasná melodičnost, excelentní muzikantské provedení, dokonalé technické zpracování. Pokud jste však na některou z otázek odpověděli ano, patrně můžete žehrat na to, že ta linie je velmi konstantní a že některé skladby (nejen v rámci dalších kousků v diskografii, ale i v rámci samotného novinkového alba) už mohou být zaměnitelné.

Ale i přes tuto potenciálně jedinou možnou výtku je procházka po „Undress The Madness“ fascinující. Otvírá ji po vcelku standardním intru ohromně natlakovaná a pulsující „Serpentine“ s dráždivou atmosférou, hymnicky zpěvným refrénem, nezaměnitelným hlasem se špetičkou jedu a úžasně vzdušným kytarovým sólem. Přes uvolněnější „Firesoul Fly“ s podprahovou tanečností a refrénovou skandovatelností vede cesta k titulní skladbě, ve které Pretty Maids v úvodu velmi akčním způsobem zahromují, aby opět v parádně vyhroceném refrénu zamířili do výšin hitovosti. První z pomalejších kousků „Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)“, má potenciál rozhoupat našlapaný stadion a v těchto prostorách by spolehlivě fungovala i optimistická a vyzrálá skákavka „Runaway World“. Samozřejmě, že Pretty Maids nezapomínají ani na svoji temnější tvář. V přímočařejší „If You Want Peace (Prepare for War)“ a zejména v našlápnuté „Slavedriver“ s chytrým zvolněním atmosféra dokonale zhoustne, aby ve zpěvné „Shadowlands“ zase najela na vzdušnou pohodu a optimismus. Dravější „Black Thunder“ pak kousavě syrovým bouřením ideálně připraví půdu pro emotivní finále v elegantní baladě „Strenght Of A Rose“.

Dá se jednoznačně říci s tím, že na téhle vzrušující procházce po velmi košatém hard n` heavy lese nezakopnete byť jen o jediný nezvyklý kamínek. Pretty Maids jedou dál bez jakéhokoliv překvapení (to jediné přišlo krátce před vydáním desky, když řady kapely opustil bubeník Allan Sorensen), ale ono to stále bez výhrad funguje. Vzhledem k tomu, že tuhle dánskou partu řadím mezi ty spolky, u kterých je spolehlivost jednoznačně ku prospěchu věci, je jasné, že hodnocení „Undress The Madness“ musí opět poletovat ve velmi vysokých sférách. I (svým způsobem) hra na jistotu může být nekonečně jiskřivá.

Savapip             


www.prettymaids.dk

YouTube ukázka - Serpentine

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Serpentine
3. Firesoul Fly
4. Undress Your Madness
5. Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)
6. Runaway World
7. If You Want Peace (Prepare for War)
8. Slavedriver
9. Shadowlands
10. Black Thunder
11. Strength of a Rose

Sestava:
Ronnie Atkins – zpěv
Ken Hammer – kytara
René Shades – baskytara
Chris Laney – klávesy
Allan Sorensen - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 43:19
Label: Frontiers Records
Země: Dánsko

Diskografie:
1984 - Red Hot And Heavy
1987 - Future World
1990 - Jump The Gun
1992 - Sin Decade
1995 - Scream
1997 - Spooked
1999 - Anything Worth Doing Is Worth Overdoing
2000 - Carpe Diem
2002 - Planet Panic
2006 - Wake Up The Real World
2010 – Pandemonium
2013 - Motherland
2016 - Kingmaker
2019 – Undress The Madness

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.11.2019
Přečteno: 1049x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
PMJá jejich...27. 11. 2019 14:43 rumcajs
NejvícMusím se přiznat,...26. 11. 2019 22:17 Domy
Pretty Maidsvíc není co...26. 11. 2019 16:14 b.wolf
PM mam opravdu...26. 11. 2019 16:05 vn
2019Pretty Maids jsou...25. 11. 2019 12:08 Petronius


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18176 sekund.