17.01.2020
NIGHTWISH
Čekání fanoušků na novou desku je u konce. ..více

17.01.2020
POISON
V předvečer mamutího stadionového turné po boku Mötley ..více

17.01.2020
HARDLINE
Americko-italská parta, kterou kdysi založil kytarista AOR ..více

17.01.2020
ODIOUS MORTEM
Po třinácti letech od poslední nahrávky "Cryptic ..více

17.01.2020
FROZEN DREAMS
Jednočlenný švédský projekt multiinstrumentalisty ..více

17.01.2020
RAVEN HERETIC
Po dvanácti letech kariéry se k debutovém albu ..více






ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Autor tu nekde psal, ze se timto zvucenim citi ori ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Ta nahrávka má průměrný Dynamic Range 4 dB, c ..

RUNNING WILD - Crossing The Blades
Strutter je povedený cover, musím říct, že k ..

BROTHERS OF METAL - Emblas Saga
Čekal jsem Manowar, dostal jsem Manowar. Tímhle ..

BROTHERS OF METAL - Emblas Saga
of Ragnarök se dalo, tohle je mainstreamová srá ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Mně nevadí, že je to nahlas. Mně vadí, že z ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Úplně zbytečná debata, když vidím, jak se k ..

DEBUSTROL - Chytrá past
Tak Svět byl jen jeden, ale tahle deska je taky v ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Tak zrovna třeba Jacob Hansen je jeden z těch ve ..

XIII. STOLETÍ - Nosferatu
Pro mě osobně vrchol diskografie třináctky. Pr ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
2263x

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
2197x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1728x

Karel GOTT - 80/80 Největší hity 1964 - 2019
1074x

ALEŠ BRICHTA PROJECT - Klatovy, Auto Nejdl, 14. 12. 2019
1071x

Joey TEMPEST - A Place To Call Home
983x



17.01.2020
DEBUSTROL, D.O.P., NONSENSE, AGGRESSIVE TYRANTS...
Havlíčkův Brod - Klub Oko, začátek od:19:00, vstupné: 200/250

17.01.2020
Gospel of the Future Drom ....další..
Liberec - Bunkr, začátek od:15:00, vstupné: bude

24.01.2020
THE FIALKY, NEŽFALEŠ, TRAGEDIS, ŽÁDNEJ STRES...
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 200/250



článků celkem: 7375
recenzí: 6046
reportů: 570
rozhovorů: 384













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PRETTY MAIDS - Undress Your Madness

V souvislosti s novým albem Pretty Maids je na místě položit si dvě zásadní otázky. Čekali byste od této dánské party nějaké úhybné manévry z jejich osobitého stylu, postupů, nálad a nápadů? A hlavně, chtěli byste, aby se do něčeho takového ústřední dvojice Ronnie Atkins a Ken Hammer vůbec pouštěla? Patříme-li společně do té skupiny, která na obě otázky odpoví jednoznačným „ne“, patrně se shodneme na tom, že „Undress Your Madness“ jede přesně v té špičkové formě, jež Pretty Maids už léta neopouští a kterou lze charakterizovat jednoduchým souhrnem - parádní nápady, úžasná melodičnost, excelentní muzikantské provedení, dokonalé technické zpracování. Pokud jste však na některou z otázek odpověděli ano, patrně můžete žehrat na to, že ta linie je velmi konstantní a že některé skladby (nejen v rámci dalších kousků v diskografii, ale i v rámci samotného novinkového alba) už mohou být zaměnitelné.

Ale i přes tuto potenciálně jedinou možnou výtku je procházka po „Undress Your Madness“ fascinující. Otvírá ji po vcelku standardním intru ohromně natlakovaná a pulsující „Serpentine“ s dráždivou atmosférou, hymnicky zpěvným refrénem, nezaměnitelným hlasem se špetičkou jedu a úžasně vzdušným kytarovým sólem. Přes uvolněnější „Firesoul Fly“ s podprahovou tanečností a refrénovou skandovatelností vede cesta k titulní skladbě, ve které Pretty Maids v úvodu velmi akčním způsobem zahromují, aby opět v parádně vyhroceném refrénu zamířili do výšin hitovosti. První z pomalejších kousků „Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)“, má potenciál rozhoupat našlapaný stadion a v těchto prostorách by spolehlivě fungovala i optimistická a vyzrálá skákavka „Runaway World“. Samozřejmě, že Pretty Maids nezapomínají ani na svoji temnější tvář. V přímočařejší „If You Want Peace (Prepare for War)“ a zejména v našlápnuté „Slavedriver“ s chytrým zvolněním atmosféra dokonale zhoustne, aby ve zpěvné „Shadowlands“ zase najela na vzdušnou pohodu a optimismus. Dravější „Black Thunder“ pak kousavě syrovým bouřením ideálně připraví půdu pro emotivní finále v elegantní baladě „Strenght Of A Rose“.

Dá se jednoznačně říci s tím, že na téhle vzrušující procházce po velmi košatém hard n` heavy lese nezakopnete byť jen o jediný nezvyklý kamínek. Pretty Maids jedou dál bez jakéhokoliv překvapení (to jediné přišlo krátce před vydáním desky, když řady kapely opustil bubeník Allan Sorensen), ale ono to stále bez výhrad funguje. Vzhledem k tomu, že tuhle dánskou partu řadím mezi ty spolky, u kterých je spolehlivost jednoznačně ku prospěchu věci, je jasné, že hodnocení „Undress Your Madness“ musí opět poletovat ve velmi vysokých sférách. I (svým způsobem) hra na jistotu může být nekonečně jiskřivá.

Savapip             


www.prettymaids.dk

YouTube ukázka - Serpentine

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Serpentine
3. Firesoul Fly
4. Undress Your Madness
5. Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)
6. Runaway World
7. If You Want Peace (Prepare for War)
8. Slavedriver
9. Shadowlands
10. Black Thunder
11. Strength of a Rose

Sestava:
Ronnie Atkins – zpěv
Ken Hammer – kytara
René Shades – baskytara
Chris Laney – klávesy
Allan Sorensen - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 43:19
Label: Frontiers Records
Země: Dánsko

Diskografie:
1984 - Red Hot And Heavy
1987 - Future World
1990 - Jump The Gun
1992 - Sin Decade
1995 - Scream
1997 - Spooked
1999 - Anything Worth Doing Is Worth Overdoing
2000 - Carpe Diem
2002 - Planet Panic
2006 - Wake Up The Real World
2010 – Pandemonium
2013 - Motherland
2016 - Kingmaker
2019 – Undress Your Madness

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.11.2019
Přečteno: 1448x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
ách, mea culpa,...23. 12. 2019 6:17 Savapip
UYMAž teď jsem si...22. 12. 2019 20:59 rumcajs
PMJá jejich...27. 11. 2019 14:43 rumcajs
NejvícMusím se přiznat,...26. 11. 2019 22:17 Domy
Pretty Maidsvíc není co...26. 11. 2019 16:14 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1852 sekund.