4.04.2020
BILL WITHERS
Zemřel tento americký bluesman, nositel ceny Grammy a ..více

4.04.2020
PRIMAL FEAR
17. července vydají němečtí power metalisté své již ..více

4.04.2020
STEELFAITH
Severočeská power/speedmetalová kapela STEELFAITH chystá ..více

4.04.2020
Marko HIETALA
Těsně před vydáním nového alba NIGHTWISH vzpomíná ..více

4.04.2020
SCARLET AURA
Čerstvě vydané nové album "Stormbreaker" podpořili ..více

4.04.2020
AEVUM
Italští symfonici AEVUM v miulém týdnu vydali album ..více






ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
To se nedivim. Na Chmelnici jsem zazil par koncert ..

ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
Debut "Land of Broken Hearts" za pěkných 8/10 ..

ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
Royal Hunt zahráli 23.3.2016 v Praze na Nové Chm ..

VAN HALEN - 1984
to je taková ta "sranda" v duchu Cimrmanů: "a po ..

VAN HALEN - 1984
Tak sranda musí být ne? :) ..

CREMATORY - Unbroken
Petronius: Jako msuel sjem si na Connieho zvykat, ..

ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
Ano, budou tam. Ale jak říkáš, otázka, jak to ..

CREMATORY - Unbroken
Mam tu limitovanou edici a musim rict, ze 16 novyc ..

VAN HALEN - 1984
Jonathan: To máš samozřejmě pravdu, nestali. O ..

VAN HALEN - 1984
No myslím,že je to celkem odvážné tvrzení.Ed ..




Za poslední měsíc:
H.E.A.T. - H.E.A.T. II
4417x

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Aeromantic
1022x

DELAIN - Apocalypse and Chill
885x

HARLEJ - Smutku dávám sbohem
793x

DIABULUS IN MUSICA - Euphonic Entropy
760x

BLACK SWAN - Shake The World
710x



02.05.2020
SECRET OF DARKNESS, INFERNAL CULT, KATARZE, ART OF BLOOD..
Poldofka na Kladně, Petra Bezruče 1701, Kladno, začátek od:19:30, vstupné: 200,-

09.05.2020
BIGBOSS BAND (jeden z posledních koncertů), MALIGNANT TUMOUR, DEPRESY (SVK), C..
Stará ves u Rýmařova KD, začátek od:14 hod, vstupné: 200,-

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7547
recenzí: 6196
reportů: 571
rozhovorů: 396













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


DEBUSTROL - Apokalismus

I když „Pád do hrobu mrtvol“, který vyšel v březnu roku 1998, slavil velký úspěch, Debustrol se rozhodl v následujícím roce k nahrání další desky. Tomu ovšem předcházely jiné akce, hlavně v podobě koncertů, z nichž pro Debustrol byl zásadní ten ze 13. září 1998, kdy se kapele naskytla příležitost dělat předskokana britské heavymetalové legendě Iron Maiden, což bylo pro všechny členy určitě vítanou zkušeností. Vystoupení Debustrol prý většinu členů Iron Maiden nijak zvlášť nenadchlo, jen bubeník Nicko McBrian se na kraji pódia dost bavil. Začátkem roku 1999 přišla bohužel špatná zpráva, jelikož bubeník Herr Miler musel kvůli rodinným důvodům na nějaký čas Debustrol opustit. Kapele se po delším přemlouvání podařilo přesvědčit Libora Fantu (Skull II.), který předtím působil v kapelách Syndrom a Kryptor, Ten se dokázal za krátkou dobu naučit jak staré hitovky, tak nový materiál a Debustrol se mohl v červenci přesunout do studia.

Nahrávání se opět konalo ve studiu firmy Happy Music, kde byl mimo jiné přítomen i producent Standa Baroch, ovšem produkci má na svědomí opět Kolinss. Se zvukem na desce také pomáhal Herr Miler, který se do kapely vrátil jen na léto. Na podzim však znovu odešel a Skull II ho natrvalo nahradil. Nová deska s názvem „Apokalismus“ vyšla 29. září 1999, jenže firma Happy Music ji nebyla schopna dostatečně propagovat a dokonce ani prodávat. Kdyby se tenkrát nezapojili fanoušci a přátelé členů kapely, skončila by deska někde v propadlišti dějin. Naštěstí i přes všechny problémy se novinka dostala k velké části veřejnosti a u posluchačů zabodovala.

„Apokalismus“ začíná písní, kterou zná každý fanoušek Debustrol a to „Yugoslavií“, ve které se zpívá „zabij mámu, zabij tátu“. Pro někoho to může být drsnější, ale o tom tak nějak Debustrol je. Kromě “kultovního“ textu je třeba vypíchnout skvělé zvládnuté hudební pozadí. Další dvouminutovkou (jediná píseň přesahující tři minuty je zařazena až na konec desky) jsou následující „Lidský svině“. Další píseň s hodně známým textem a výbornými kytarovými riffy na začátku. Ve skladbě „Umučená“ se zase znamenitě doplňují bicí a kytary. „Americe“ dominuje drhnutí kytary, které se drží po celou dobu písně. V „Nenávisti“ je nutné zmínit velmi dobře slyšitelné znění basy, prolínající se s bicími ve střední části písně.

I přes svůj český název je skladba „Prase“ zpívána v angličtině. Text nepochází od Debustrolu, jedná se o úryvek z legendární „War Pigs“ od Black Sabbath. Důležité je, že Kolinssova produkce z písně udělala něco unikátního a pro leckoho rozhodně nezapomenutelného. Skladba „Vražda a středověk“ nadchne hlavně díky úvodní části a střídání zpěvu a hudby. Titulní „Apokalismus“ je typicky debustrolovský hlavně kvůli tempu a řezání kytar. Jediné, co vybočuje z tvorby kapely, je mezihra na akustickou kytaru. V poslední „Post Mortem“ Kolinss zpívá o smrti z pohledu nebožtíka, přičemž se jedná o jednu z mála “balad“ v repertoáru kapely.

S odstupem více jak dvaceti let lze říct, že se jedná o jednu z nejlepších desek kapely. Album je z hudebního hlediska o úroveň výš, což může být ovlivněno produkcí. Texty bych osobně řadil někam na úroveň „Vyhlazení“.

Dictyophor             


debustrol.cz

YouTube ukázka - Yugoslavia

Seznam skladeb:
1. Yugoslavia
2. Lidský svině
3. Umučená
4. Charles Manson
5. America
6. Nenávist
7. Prase
8. To maso
9. Vražda a středověk
10. Apokalismus
11. Nakažená zrůda
12. Post Mortem

Sestava:
Kolinss – zpěv a kytara
Volák – kytara
Cizák – baskytara
Skull II – bicí

Rok vydání: 1999
Čas: 30:47
Země: Česká republika
Žánr: Thrash metal, Ultra Mosh

Diskografie:
1991 - Neuropatolog
1992 - Svět co zatočí s tebou
1994 - Chytrá past
1995 - Vyhlazení
1998 - Pád do hrobu mrtvol
1999 - Apokalismus
2001 - Steak
2005 - Přerushit
2009 - Rwanda
2016 - Válka

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.02.2020
Přečteno: 1439x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Hlavně díky...11. 02. 2020 14:01 htaedas
VyhlazovákVůbec se...6. 02. 2020 16:37 David Svoboda
Tenkrát to byl pro...6. 02. 2020 14:37 orre
Texty za hranou.Má nejméně...6. 02. 2020 12:56 lukáš
Ano,...6. 02. 2020 8:25 T.André Flo


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18474 sekund.