4.04.2020
BILL WITHERS
Zemřel tento americký bluesman, nositel ceny Grammy a ..více

4.04.2020
PRIMAL FEAR
17. července vydají němečtí power metalisté své již ..více

4.04.2020
STEELFAITH
Severočeská power/speedmetalová kapela STEELFAITH chystá ..více

4.04.2020
Marko HIETALA
Těsně před vydáním nového alba NIGHTWISH vzpomíná ..více

4.04.2020
SCARLET AURA
Čerstvě vydané nové album "Stormbreaker" podpořili ..více

4.04.2020
AEVUM
Italští symfonici AEVUM v miulém týdnu vydali album ..více






ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
To se nedivim. Na Chmelnici jsem zazil par koncert ..

ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
Debut "Land of Broken Hearts" za pěkných 8/10 ..

ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
Royal Hunt zahráli 23.3.2016 v Praze na Nové Chm ..

VAN HALEN - 1984
to je taková ta "sranda" v duchu Cimrmanů: "a po ..

VAN HALEN - 1984
Tak sranda musí být ne? :) ..

CREMATORY - Unbroken
Petronius: Jako msuel sjem si na Connieho zvykat, ..

ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
Ano, budou tam. Ale jak říkáš, otázka, jak to ..

CREMATORY - Unbroken
Mam tu limitovanou edici a musim rict, ze 16 novyc ..

VAN HALEN - 1984
Jonathan: To máš samozřejmě pravdu, nestali. O ..

VAN HALEN - 1984
No myslím,že je to celkem odvážné tvrzení.Ed ..




Za poslední měsíc:
H.E.A.T. - H.E.A.T. II
4421x

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Aeromantic
1022x

DELAIN - Apocalypse and Chill
888x

HARLEJ - Smutku dávám sbohem
795x

DIABULUS IN MUSICA - Euphonic Entropy
761x

BLACK SWAN - Shake The World
710x



02.05.2020
SECRET OF DARKNESS, INFERNAL CULT, KATARZE, ART OF BLOOD..
Poldofka na Kladně, Petra Bezruče 1701, Kladno, začátek od:19:30, vstupné: 200,-

09.05.2020
BIGBOSS BAND (jeden z posledních koncertů), MALIGNANT TUMOUR, DEPRESY (SVK), C..
Stará ves u Rýmařova KD, začátek od:14 hod, vstupné: 200,-

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7547
recenzí: 6196
reportů: 571
rozhovorů: 396













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ANNIHILATOR - Ballistic, Sadistic

Když je někdo nasranej, může se opít, vymlátit hospodu nebo nahrát thrashmetalové album. Jeff Waters prožil tři náročné roky, odstěhoval se od rodiny na jiný kontinent, kde měl problémy s pasem, do toho se vyrovnával s úmrtím dlouholetého kámoše a bývalého spoluhráče Randyho Rampage. Tlak na frontmana kanadské kapely byl zkrátka nemalý, i proto se rozhodl stvořit dílo, jehož leitmotivem má být výhrůžka "nezahrávejte si se mnou!". Ok, motivace pro řádně nasupenou hudbu jsou hotové, a jaká je realita?

V rámci metalografie kapely víceméně konstantní. V pořadí sedmnáctá fošna má sice drsný název "Ballistic, Sadistic", hudebně se ale drží v osvědčených mantinelech, však také Waters zase tvořil - krom bicích - vše sám. Pomyslná nasranost se odráží nejvíce v textech, jinak se opět jedná o mix řízných thrashových riffů a heavymetalové pohody, která si mnohdy nezadá - zejména v sólech - s rock´n´rollovou hravostí. Téměř industriální pumpy na startu úvodní "Armed To The Teeth" zní skutečně náležitě chlapácky, pak ale skladba vjede do nejtradičnějších Watersových vzorců, včetně riffů, vyhrávek či frázování, a jako taková by mohla být klidně uprostřed nebo na konci této nahrávky, případně na kterémkoli z předešlých alb.

Jenže těžko vybírat ideální otvírák alba, když se od sebe songy nijak dramaticky neodlišují. Výraznější zajiskření neurotických spojů lze zaznamenat v dardě "I Am Warfare", která nepostrádá dobré, ačkoli mírně vtíravé vokální momenty, stejně jako členité sólo s břitce úsečnými motivy i slayerovsky zběsilým zrychlením. Nejlákavější mozaiku tvoří řez písně "Lip Service", a to díky uhrančivému baskytarovému bublání, zlověstně tlumeným slokám (s jasným ozvukem Megadeth) nebo zatraceně chytlavé melodické mezihře.

Těžko pohrdnout naspídovanými pasážemi skladeb "Dressed Up For Evil" či "End Of The Line" (s dalším mistrovským sólem), rychlých rytmických dostaveníček si ostatně všeobecně užijeme dost a dost. Energie tomuhle albu nechybí, škoda, že se její kumulace nepřenesla také na krapet originálnější skladatelství. K pozitivnímu výsledku to každopádně stačí. Řemeslné složky jsou samozřejmě brilantní (Waters je dle Chalupářského slovníku "zasloužilý všeumělec"), včetně zvuku, který táhne kupředu momenty, u nichž máme neodbytný pocit mnohokrát slyšeného. Takových míst není na novince Annihilator málo, nová deska přesto patří mezi to lepší, co z kanadské kapely kdy vzešlo.

Pagan             


www.annihilatormetal.com

YouTube ukázka - Armed to the Teeth

Seznam skladeb:
1. Armed to the Teeth
2. The Attitude
3. Psycho Ward
4. I Am Warfare
5. Out with the Garbage
6. Dressed Up for Evil
7. Riot
8. One Wrong Move
9. Lip Service
10. The End of the Lie

Sestava:
Jeff Waters - zpěv, kytara
Fabio Alessandrini - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 45:28
Produkce: Jeff Waters
Label: Silver Lining Music
Země: Kanada
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1989 - Alice In Hell
1990 - Never Neverland
1992 - Set The World On Fire
1994 - King Of The Kill
1996 - Refresh The Demon
1997 - Remains
1999 - Criteria For A Black Widow
2001 - Carnival Diablo
2002 - Walking The Fury
2004 - All For You
2005 - Schizo Deluxe
2007 - Metal
2010 - Annihilator
2013 - Feast
2015 - Suicide Society
2017 - For The Demented
2020 - Ballistic, Sadistic

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.02.2020
Přečteno: 622x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Waters má hodně...21. 02. 2020 21:35 htaedas
Vlastní...21. 02. 2020 14:27 orre
4/10Nový album...21. 02. 2020 10:38 Demonick
Opravdu povedené...21. 02. 2020 8:06 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21563 sekund.