2.04.2020
TOKYO BLADE
Dávní britští zástupci Nové vlny britského heavy ..více

2.04.2020
MÖTLEY CRÜE
Comeback kapely se začíná komplikovat. Triumfální "The ..více

2.04.2020
STEELHEART
Současnou koronavirovou krizi tráví zpěvák Miljenko ..více

2.04.2020
STYX
Bubeník Todd Sucherman od těchto legendárních rockerů z ..více

2.04.2020
DEVIN TOWNSEND
Kanadský multiinstrumentalista připomene znovu svůj ..více

2.04.2020
DAWN OF OUROBOROS
Dva roky od založení se s debutovým albem hlásí ..více






VAN HALEN - 1984
Aha, no tak počkám no :) ..

ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
Já je taky neviděl naživo. Viděl jsem kde jako ..

PSYCHOTIC WALTZ - The God-Shaped Void
Spite, tvoje teorie by fungovala, poku by šlo opr ..

ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
Také chválím, že si o nich přečtu nějaké t ..

PSYCHOTIC WALTZ - The God-Shaped Void
fakt si tu niekto myslí že ktorákolvek skupina ..

ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
Staženo k poslechu, no jestli se jedná o kříž ..

PSYCHOTIC WALTZ - The God-Shaped Void
Vida, další slovní válka mezi audiofily a emp ..

PSYCHOTIC WALTZ - The God-Shaped Void
vôbec ma to neirituje ... práve že sa teším a ..

Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man
Co si budeme povídat Ozzy už je na koncertech š ..

ROYAL HUNT - Land Of Broken Hearts
díky pánové za reakce, doufám, že vás i dal ..




Za poslední měsíc:
H.E.A.T. - H.E.A.T. II
4383x

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Aeromantic
997x

DELAIN - Apocalypse and Chill
845x

VAN HALEN - Van Halen II
796x

HARLEJ - Smutku dávám sbohem
764x

ALTARIA - Invitation
752x



03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

02.05.2020
SECRET OF DARKNESS, INFERNAL CULT, KATARZE, ART OF BLOOD..
Poldofka na Kladně, Petra Bezruče 1701, Kladno, začátek od:19:30, vstupné: 200,-

09.05.2020
BIGBOSS BAND (jeden z posledních koncertů), MALIGNANT TUMOUR, DEPRESY (SVK), C..
Stará ves u Rýmařova KD, začátek od:14 hod, vstupné: 200,-



článků celkem: 7541
recenzí: 6192
reportů: 571
rozhovorů: 395













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SEPULTURA - Quadra

Význam slova "Quadra" je asi srozumitelný pro každého. Nejrůznější symbolika ukrytá v čísle čtyři se v případě Sepultury přímo vztahuje k jednotlivým hudebníkům jako specifickým osobnostem, do jakéhosi kvartálního vzorce je však rozděleno i samotné album. Podle zpěváka Derricka Greena by mělo jít o propojení hudební historie kapely, s tím však nemohu souhlasit a aktuální dílo Brazilců proto s dovolením rozkastuji do malinko jiných kategorií.

Těžko totiž můžeme bezvýhradně akceptovat tvrzení, že se úvodní čtvrtina nahrávky vztahuje k thrashmetalovému období, když hned v prvním songu slyšíme modernější průniky a druhý vál už je groove jako vyšitý. Rychlosti a původní metalové rvavosti je v úvodní části alba opravdu víc, vše se ale tak jako tak nese ve znamení novodobější tváře brazilské kapely. Smysluplnější proto bude kotouč rozdělit podle kvalitativních úrovní, jelikož v playlistu figurují jak výjimečné, tak víceméně běžné skladby, jež by mohly trůnit na kterémkoli post-Rootovském zápisu.

Mezi ně patří položka "Raging Void" s nu-metalovými zpěvy a "Agony Of Defeat", jež potěší fanoušky Faith No More, nebo závěrečná "Fear, Pain, Chaos, Suffering", ve které si Derrick střihl nijak výživný duet se zpěvačkou Emmily Barreto. Někde na pomezí mezi touto a další skupinou písní stojí kus "Guardians Of Earth", v jehož hravém sólu poprvé zazní výraznější optimistická jiskra. Celkový feeling alba je jinak dosti temný, využívající škálu různých hororoývch zvuků i post-apokalyptických sborů, což je v souladu s civilzačně existenciálním konceptem díla (chvílemi jako by se člověk opravdu prosekával hustým pralesem duchovního odlidštění). Za druhou "předělovou" píseň lze považovat song "Ali", jehož finální stavba se mírně kloní k čistě metalovému výrazu.

Ostré žánrové chutě ovšem nabídne zejména úvodní čtveřice skladeb. Po elektronicko/orchestrálním vstupu zaútočí papiňákově natlakovaný obsah otvíráku "Isolation", ve kterém zběsilé tempo doplňují neodolatelné kytarové nájezdy. Nezbytné etnické prvky zajistí "Capital Enslavement", potenciální vokální pestrost zase Greenovo přepínání hlasových poloh, punc skutečného mistrovství nicméně vězí jinde. Nejpozději ve druhém - a opět nadmíru povedeném - songu "Means To An End" začne vynikat Kisserova excelentní kytarová hra, jejíž progresivní rozmanitost a technická spletitost chvílemi bere dech.

Postupně omamující riffové valy uhranou v nejedné z nových skladeb, největší procento šestistrunné slasti je ale soustředěno v instrumentálce "The Pentagram". Tahle pecka nasává esenci z původního thrashe i heavy metalu, její vnitřní obsah kyne napětím a jednotlivé prameny se slévají v dokonalé tonalitě skladby. Skvělá je Paulova baskytara, ještě lepší Eloyovy bicí, hlavní pozornost však strhává právě Andreas, který zde zase vystoupal na autorský Everest.

Nicméně kladné body je nutné přičíst celému albu. Sepultura opět vytěžila maximum ze spolupráce se švédským producentem Jensem Bogrenem. Zvuk je dokonalý a celková dramaturgie nahrávky nezní gulášovitě, jak tomu bývalo v nultých letech. Žánry, zvuky, efekty, atmosférické motivy a vůbec všechny kritické parametry jsou tentokrát namíchány v poměru, který z novinky Brazilců činí dost možná nejlepší zářez post-Cavalerovské etapy.

Pagan             


www.sepultura.com.br

YouTube ukázka - Isolation

Seznam skladeb:
1. Isolation
2. Means to an End
3. Last Time
4. Capital Enslavement
5. Ali
6. Raging Void
7. Guardians of Earth
8. The Pentagram
9. Autem
10. Quadra
11. Agony of Defeat
12. Fear, Pain, Chaos, Suffering

Sestava:
Derrick Green – zpěv
Andreas Kisser - kytara
Paulo Jr. - baskytara
Eloy Casagrande - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 51:14
Producent: Jens Bogren
Label: Nuclear Blast
Země: Brazílie
Žánr: groove/thrash/moderní metal

Diskografie:
1986 - Morbid Visions
1987 - Schizoprhenia
1989 - Beneath The Remains
1991 - Arise
1993 - Chaos A.D.
1996 - Roots
1998 - Against
2001 - Nation
2003 - Roorback
2006 - Dante XXI
2009 - A-Lex
2011 - Kairos
2013 - The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart
2017 - Machine Messiah
2020 - Quadra

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.02.2020
Přečteno: 764x




počet příspěvků: 18

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Aha, že těm...11. 03. 2020 9:56 Aldys83
V tom pripade...10. 03. 2020 22:23 Demonick
Bonus live 10/10Druhé cd nabídne...9. 03. 2020 22:26 Aldys83
5/10Tak po druhém...7. 03. 2020 18:26 Aldys83
-/-Ještě musím...6. 03. 2020 22:18 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21444 sekund.