29.05.2020
THE DOORS
Po deseti letech se s novou sólovkou hlásí kytarista ..více

29.05.2020
DOKKEN
I když se stále mluví o nové desce této americké ..více

29.05.2020
STRYPER
Podle zpěváka Michaela Sweeta dokončují tito američtí ..více

29.05.2020
SORCERER
Švédská kapela, kde působí někdejší basista Tiamat ..více

29.05.2020
MOUNTAIN WITCH
Němečtí milovníci mixu stoner rocku, doom metalu a ..více

29.05.2020
ANCILLOTTI
Po čtyřech letech se s novým studiovým albem hásí tato ..více






MERCYFUL FATE - Mellisa
1. Bathory - debut je prosicený black metalem. Hu ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Ty vole hádate sa tu u úplných hovnách. Radše ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
...ale i KISS. :-) Taková God Of Thunder s chrlen ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
V tom případě jsou black metal i Black Sabbath ..

IN THIS MOMENT - Mother
No, ja si dovolím nesúhlasiť s tvrdením, že B ..

ROYAL HUNT - Collision Course
Já teď sleduju všechny Royal Hunt recenze, kter ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Podle mě je black metal o vytvoření určité at ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Melissa čo sa týka obsahu resp. textov je určit ..

Minirecenze na téma to nejlepší z thrash metalu posledních tří let: kapely ONSLAUGHT, HAVOK, PRAYERS OF SANITY a HARLOTT
https://www.you tube.com/watch? v=jcUrQGZB_yw Tak to ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
A je někde definováno, co je hudebně black meta ..




Za poslední měsíc:
Zdeněk ČERNÝ (TITANIC) - Kluci se vyblbnou v Cradle Of Filth a v Titánech budou klidnější
1313x

Adrian TĂBĂCARU - Lucifer-A rock opera
897x

Michal PIXA (VISACÍ ZÁMEK) - Čas letí jak splašená punková kráva
871x

VAN HALEN - Van Halen III
783x

TRIVIUM – What The Dead Men Say
764x

MERCYFUL FATE - Mellisa
735x



12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:

12.06.2020
TASS, HAKMAK, MARASTIC BLUES, POZOR MAMUT...
Havlíčkův Brod - Oko klub, začátek od:20:00, vstupné: 150

13.06.2020
KÚROVEC, VPV, SALAZAR, BANDA...
Havlíčkův Brod - Oko klub, začátek od:20:00, vstupné: 150



článků celkem: 7670
recenzí: 6303
reportů: 571
rozhovorů: 410













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SEPULTURA - Quadra

Význam slova "Quadra" je asi srozumitelný pro každého. Nejrůznější symbolika ukrytá v čísle čtyři se v případě Sepultury přímo vztahuje k jednotlivým hudebníkům jako specifickým osobnostem, do jakéhosi kvartálního vzorce je však rozděleno i samotné album. Podle zpěváka Derricka Greena by mělo jít o propojení hudební historie kapely, s tím však nemohu souhlasit a aktuální dílo Brazilců proto s dovolením rozkastuji do malinko jiných kategorií.

Těžko totiž můžeme bezvýhradně akceptovat tvrzení, že se úvodní čtvrtina nahrávky vztahuje k thrashmetalovému období, když hned v prvním songu slyšíme modernější průniky a druhý vál už je groove jako vyšitý. Rychlosti a původní metalové rvavosti je v úvodní části alba opravdu víc, vše se ale tak jako tak nese ve znamení novodobější tváře brazilské kapely. Smysluplnější proto bude kotouč rozdělit podle kvalitativních úrovní, jelikož v playlistu figurují jak výjimečné, tak víceméně běžné skladby, jež by mohly trůnit na kterémkoli post-Rootovském zápisu.

Mezi ně patří položka "Raging Void" s nu-metalovými zpěvy a "Agony Of Defeat", jež potěší fanoušky Faith No More, nebo závěrečná "Fear, Pain, Chaos, Suffering", ve které si Derrick střihl nijak výživný duet se zpěvačkou Emmily Barreto. Někde na pomezí mezi touto a další skupinou písní stojí kus "Guardians Of Earth", v jehož hravém sólu poprvé zazní výraznější optimistická jiskra. Celkový feeling alba je jinak dosti temný, využívající škálu různých hororoývch zvuků i post-apokalyptických sborů, což je v souladu s civilzačně existenciálním konceptem díla (chvílemi jako by se člověk opravdu prosekával hustým pralesem duchovního odlidštění). Za druhou "předělovou" píseň lze považovat song "Ali", jehož finální stavba se mírně kloní k čistě metalovému výrazu.

Ostré žánrové chutě ovšem nabídne zejména úvodní čtveřice skladeb. Po elektronicko/orchestrálním vstupu zaútočí papiňákově natlakovaný obsah otvíráku "Isolation", ve kterém zběsilé tempo doplňují neodolatelné kytarové nájezdy. Nezbytné etnické prvky zajistí "Capital Enslavement", potenciální vokální pestrost zase Greenovo přepínání hlasových poloh, punc skutečného mistrovství nicméně vězí jinde. Nejpozději ve druhém - a opět nadmíru povedeném - songu "Means To An End" začne vynikat Kisserova excelentní kytarová hra, jejíž progresivní rozmanitost a technická spletitost chvílemi bere dech.

Postupně omamující riffové valy uhranou v nejedné z nových skladeb, největší procento šestistrunné slasti je ale soustředěno v instrumentálce "The Pentagram". Tahle pecka nasává esenci z původního thrashe i heavy metalu, její vnitřní obsah kyne napětím a jednotlivé prameny se slévají v dokonalé tonalitě skladby. Skvělá je Paulova baskytara, ještě lepší Eloyovy bicí, hlavní pozornost však strhává právě Andreas, který zde zase vystoupal na autorský Everest.

Nicméně kladné body je nutné přičíst celému albu. Sepultura opět vytěžila maximum ze spolupráce se švédským producentem Jensem Bogrenem. Zvuk je dokonalý a celková dramaturgie nahrávky nezní gulášovitě, jak tomu bývalo v nultých letech. Žánry, zvuky, efekty, atmosférické motivy a vůbec všechny kritické parametry jsou tentokrát namíchány v poměru, který z novinky Brazilců činí dost možná nejlepší zářez post-Cavalerovské etapy.

Pagan             


www.sepultura.com.br

YouTube ukázka - Isolation

Seznam skladeb:
1. Isolation
2. Means to an End
3. Last Time
4. Capital Enslavement
5. Ali
6. Raging Void
7. Guardians of Earth
8. The Pentagram
9. Autem
10. Quadra
11. Agony of Defeat
12. Fear, Pain, Chaos, Suffering

Sestava:
Derrick Green – zpěv
Andreas Kisser - kytara
Paulo Jr. - baskytara
Eloy Casagrande - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 51:14
Producent: Jens Bogren
Label: Nuclear Blast
Země: Brazílie
Žánr: groove/thrash/moderní metal

Diskografie:
1986 - Morbid Visions
1987 - Schizoprhenia
1989 - Beneath The Remains
1991 - Arise
1993 - Chaos A.D.
1996 - Roots
1998 - Against
2001 - Nation
2003 - Roorback
2006 - Dante XXI
2009 - A-Lex
2011 - Kairos
2013 - The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart
2017 - Machine Messiah
2020 - Quadra

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.02.2020
Přečteno: 972x




počet příspěvků: 18

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Aha, že těm...11. 03. 2020 9:56 Aldys83
V tom pripade...10. 03. 2020 22:23 Demonick
Bonus live 10/10Druhé cd nabídne...9. 03. 2020 22:26 Aldys83
5/10Tak po druhém...7. 03. 2020 18:26 Aldys83
-/-Ještě musím...6. 03. 2020 22:18 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1907 sekund.