20.01.2021
SECRET SPHERE
K italským melodikům se vrátil zpěvák Roberto "Ramon" ..více

20.01.2021
TOMMY BOLIN
Odkaz fenomenálního kytaristy a někdejšího člena Deep ..více

20.01.2021
ELECTRIC BOYS
Parta ze Švédska, vedená frontmanem Connym Bloomem, ..více

20.01.2021
HOT BREATH
Švédi, kteří míchají odkaz garážových kapel ..více

20.01.2021
AETHYRICK
Finská dvojice produkující okultní a satanský black ..více

20.01.2021
DREAD SOVEREIGN
Irští doommetalisté, známí svým protikřesťanským ..více






VANISHING POINT - Dead Elysium
bylo pro mě obrovské překvapení od debutu, tak ..

KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
Podle me byl vzdycky nejlepsim bubenikem a celkove ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Zaujímavé, prvé dve priečky sú také ako u m ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
Tak snad se ti něco z mého výběru bude líbit. ..

KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
Chtěl bych jen malinko poupravit náhled na techn ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
Diky za tipy. Priznavam, ze minuly rok som komplet ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pagan
Za sebe bych v rámci patřičného žánru určit ..

VANISHING POINT - Dead Elysium
Zkusil jsem to. Skladby jako Count Your Days nebo ..

VANISHING POINT - Dead Elysium
Perfekni deska.Vanishing je desku od desky lepsi.A ..

VANISHING POINT - Dead Elysium
Souhlas s recenzi i hodnocenim! Urcite jedno z nej ..




Za poslední měsíc:
WHITESNAKE - Lovehunter
2534x

WHITESNAKE - Trouble
2528x

IRON MAIDEN - Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live In Mexico City
2429x

ORLÍK - Lesk a bída doby revoluční
1675x

SEBASTIEN - Integrity
1606x

Redaktorská bilance roku 2020 - Pagan
1270x





článků celkem: 8103
recenzí: 6666
reportů: 573
rozhovorů: 459













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


TRIVIUM – What The Dead Men Say

Rychlost, tvrdost, melodie. Tři atributy, které se v diskografii této převážně floridské bandy vždy vyskytovaly a hrály prim. Někdy převážila jedna vlastnost nad druhou, někdy se více přitvrdilo a někdy zase naopak zvolnilo. Jak šel čas, přibývali fanoušci a zvětšoval se název „Trivium“ na festivalových plakátech. Trvalo to dvacet let a devět alb a kapela se našla. Už žádné změny, žádné experimenty. Rychlost, tvrdost, melodie. Ve správném poměru.

Už minulá deska „The Sin and The Sentence“ redefinovala zpátky kapelu do dob, kdy uhranula posluchače a odbornou veřejnost svým mnohavrstevným kouskem „Shogun“. Dlouhé písničky, změny temp a rytmiky a právě ony tři propírané atributy vytvořily poměrně unikátní koktejl novodobého metalu. Na jedné straně hitové refrény a kytarové melodie, na druhé straně thrashové a deathmetalové riffy s frenetickou rytmikou a překvapivými skladatelskými postupy a změnami během písní. Přesně takto se Trivium prezentovali na minulé desce a „The Sin and The Sentence“ se stalo velice příjemným překvapením.

Novinka „What The Dead Men Say“ pokračuje v nastoleném trendu a začíná přesně tam, kde minulé album skončilo. Troufám si tvrdit, že angažmá bubeníka Alexe Benta se stalo tím nejpádnějším argumentem, proč kapela probudila své staré pudy a vrátila se zpět ke skládání mnohavrstevných písní s důrazem na své metalové osmdesátkové kořeny. Když máte totiž za zády bubeníka, který zahraje VŠECHNO, je pak radost skládat písně bez nějakých zábran a mantinelů a upustit uzdu své fantazii. Bent samozřejmě pečlivě řídí groove a slouží kapele, ale jakmile se v písni objeví náznak hluchého místa, na řadu přichází netradiční přechod nebo technická finesa, která nastartuje další část songu. Rytmiku a instrumentální složku obecně je radost poslouchat – rychlost, tvrdost a melodie zde platí beze zbytku.

Kytarové dvojhlasy a sóla, rychlá rytmika, výrazná basa – to vše a ještě více je prostoupeno téměř celou deskou a členové se vyřádili především v mezihrách a v závěrech jednotlivých písní. Začátek a konec alba je dokonalý a ať už se jedná o titulní skladbu, „Catastrophist“, „Amongst the Shadows & the Stones“, „Sickness Unto You“ anebo „Bending the Arc to Fear“, kapela šlape a vytváří jeden z nejlepších materiálů své diskografie, který se může směle postavit vedle těch nejznámějších věcí. Samozřejmě nelze opomenout ani výrazný příspěvek frontmana Matta Heafyho s jeho vokálním rozsahem a citem pro příjemné melodie a harmonické vsuvky.

Jediný problém tak nastává s prostřední částí alba, ve které se nachází trojice songů, které výše uvedené propriety osekává na dobře vystavený refrén. „Bleed Into Me“, „The Defiant“ a „Scattering The Ashes“ tak v podstatě dávají vzpomenout na línější skladatelský rukopis někam k deskám „Vengeance Falls“ a „Silence In The Snow“, kde se akcentovala tradiční písničková struktura s táhlými refrény. V obležení nabušených šestiminutových pecek jako „Catastrophist“ nebo „Sickness Unto You“ zkrátka trojice vyřčených písní působí jako chudý příbuzný a vatový materiál.

Ve stylu psaní písní a ve stabilitě členů se Trivium našlo. Sofistikovanost nového alba je až zarážející a instrumentální mnohovrstevnatost a lehkost samotných melodických pasáží přesně definuje Trivium jako kapelu, která může svým moderním pojetím metalu oslovit mladé publikum a zároveň potěšit zkušené posluchače a fanoušky starších subžánrů. „What The Dead Men Say“ potvrzuje, že předchozí placka nebyla náhoda a splňuje veškeré atributy kapely, jež se tehdy na hudebním poli etablovala. Rychlost, tvrdost, melodie. Trivium. Konečně.

Eagle             


www.trivium.org

YouTube ukázka – What The Dead Men Say

Seznam skladeb:
1. IX
2. What The Dead Men Say
3. Catastrophist
4. Amongst the Shadows & the Stones
5. Bleed Into Me
6. The Defiant
7. Sickness Unto You
8. Scattering the Ashes
9. Bending the Arc to Fear
10. The Ones We Leave Behind

Sestava:
Matt Heafy – zpěv, kytara
Corey Beaulieu - kytara, vokály
Paolo Gregoletto - baskytara, vokály
Alex Bent - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 46:31
Label: Roadrunner
Země: USA

Diskografie:
2003 - Ember to Inferno
2005 - Ascendancy
2006 - The Crusade
2008 - Shogun
2011 - In Waves
2013 - Vengeance Falls
2015 - Silence in the Snow
2017 – The Sin and the Sentence
2020 – What The Dead Men Say

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.05.2020
Přečteno: 1543x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
vynikající deska,...7. 05. 2020 10:51 Karel Klafunda
Ja už CD mám a je...6. 05. 2020 19:40 Meres
Tak to jsem...6. 05. 2020 10:59 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.60637 sekund.