29.05.2020
THE DOORS
Po deseti letech se s novou sólovkou hlásí kytarista ..více

29.05.2020
DOKKEN
I když se stále mluví o nové desce této americké ..více

29.05.2020
STRYPER
Podle zpěváka Michaela Sweeta dokončují tito američtí ..více

29.05.2020
SORCERER
Švédská kapela, kde působí někdejší basista Tiamat ..více

29.05.2020
MOUNTAIN WITCH
Němečtí milovníci mixu stoner rocku, doom metalu a ..více

29.05.2020
ANCILLOTTI
Po čtyřech letech se s novým studiovým albem hásí tato ..více






MERCYFUL FATE - Mellisa
A je někde definováno, co je hudebně black meta ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
a blackmetal? To ani omylem, ta fošna je jenom t ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
To |Pepsi stone : díky. ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Recenze na Anděla na útěku tady je, v podstatě ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Už to písu poněkolikaté, ale o Venom jako o bl ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
To Pepsi stone : Moc bych si přál abyste v reda ..

ROYAL HUNT - Collision Course
to Dave78: ty jo, trvalo to jen dvanáct let, než ..

ROYAL HUNT - Collision Course
Skvělá deska skvělé kapely, recenze povedená. ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
To Pepsi stone : Venom je rock n roll ! Ale hran ..

MERCYFUL FATE - Mellisa
Jediným spolehlivým měřítkem jsou v tomto př ..




Za poslední měsíc:
Zdeněk ČERNÝ (TITANIC) - Kluci se vyblbnou v Cradle Of Filth a v Titánech budou klidnější
1310x

VAN HALEN - Balance
1007x

Adrian TĂBĂCARU - Lucifer-A rock opera
891x

Michal PIXA (VISACÍ ZÁMEK) - Čas letí jak splašená punková kráva
866x

VAN HALEN - Van Halen III
781x

TRIVIUM – What The Dead Men Say
763x



12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:

12.06.2020
TASS, HAKMAK, MARASTIC BLUES, POZOR MAMUT...
Havlíčkův Brod - Oko klub, začátek od:20:00, vstupné: 150

13.06.2020
KÚROVEC, VPV, SALAZAR, BANDA...
Havlíčkův Brod - Oko klub, začátek od:20:00, vstupné: 150



článků celkem: 7668
recenzí: 6301
reportů: 571
rozhovorů: 410













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AXEL RUDI PELL - Sign Of The Times

Jestli chce někdo vědět, co by se stalo, kdyby německý kytarista porušil pravidelnou dvouletou periodu ve vydávání nových alb, mohu odpovědět s jistotou, že vůbec nic. Rudi Pell (nebo firma Steamhammer) si to ale nemyslí, takže dostáváme k poslechu další fošnu. Krom tohoto divokého spěchu ale žádnou jinou rychlost nečekejme. Axel je pán v letech a už dávno nemá potřebu někam kvaltovat. Udělejme si proto kafe, sedněme do pohodlného křesla a v klidu se oddejme tónům alba "Sign Of The Times".

Nemůžu ovšem zaručit, že se onen klid postupně nezmění v klimb, nehledě na množství kofeinu ve vašem nápoji. Rozvolněných momentů a baladických ploch je opravdu hodně, přičemž se ještě více utužují vztahy se sedmdesátkovým hard rockem (hammondky jsou skoro všudypřítomné), a pokud se překvapivých autorských fíglů týká, těch je zhruba tolik, co v libovolném dílu pořadu Sama doma. Hláška "stará známá písnička" zde naopak nabírá nebezpečně doslovného významu.

Svižný úvod v podobě songu "Gunfire" potěší, rock´n´rollové sólo jakbysmet, nenápaditý refrén ale vše hází do víceméně tuctové polohy. "Bad Reputation" ovšem náladu zvedne, svěží Pettyovské sloky doprovodí lehoulince vyklenutý a jednoznačně nejlepší refrén desky. Jestli ale někoho napadne povyskočit samou radostí z křesla, může se zase pohodlně usadit. Navazující titulka nabízí prostor maximálně k mírnému podupávání nohou. Ještě že Pellovi zůstává věrný Johnny Gioeli. Tento zpěvák se nachází v úplně jiné kvalitativní lize, a přece s německým kytaristou táhne starověkou káru dál. Pokud by se ale časem ukázalo, že Pell držel Gioeliho násilím zavřeného ve sklepě, dávalo by to najednou mnohem větší smysl.

"The End Of The Line" nabídne riffy suché jako týdenní chlebová kůrka, alespoň však nechybí svižnější tempo či citlivě zakomponované sólo. Také v baladě "As Blind As Fool Can Be" kytara hezky naříká, potěší i povedená vokální linka, jenže když šestistrunné bědování pokračuje i ve "Wings Of The Storm", nevěstí to nic dobrého. Daná píseň přitom začíná nadějně rozbluesovanými motivy, což spolu s houpavým reggae položky "Living In A Dream" patří mezi nejhravější momenty alba. Kéž by se Pell podobně překvapivým směrem vydával častěji a neupadal zas a znova do nejtypičtěji možného rukopisu. Otázkou ovšem je, jestli na to má šedesátiletý hudebník ještě energii a skladatelské buňky.

Pagan             


www.axel-rudi-pell.de

YouTube ukázka - Gunfire

Seznam skladeb:
1. The Black Serenade (Intro)
2. Gunfire
3. Bad Reputation
4. Sign of the Times
5. The End of the Line
6. As Blind as a Fool Can Be
7. Wings of the Storm
8. Waiting for Your Call
9. Living in a Dream
10. Into the Fire

Sestava:
Johnny Gioeli - zpěv
Axel Rudi Pell - kytara
Volker Krawczak - baskytara
Ferdy Doernberg - klávesy
Bobby Rondinelli - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 54:50
Label: Steamhammer
Země: Německo
Žánr: hard rock/heavy metal

Diskografie:
1989 - Wild Obsession
1991 - Nasty Reputation
1992 - Eternal Prisoner
1994 - Between The Walls
1996 - Black Moon Pyramid
1997 - Magic
1998 - Oceans Of Time
2000 - The Masquerade Ball
2002 - Shadow Zone
2004 - Kings And Queens
2006 - Mystica
2007 - Diamonds Unlocked
2008 - Tales Of The Crown
2010 - The Crest
2012 - Circle Of The Oath
2014 - Into The Storm
2016 - Game Of Sins
2018 - Knights Call
2020 - Sign Of The Times

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.05.2020
Přečteno: 593x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
v pohoděAxel dá na desky...23. 05. 2020 11:26 čéééši do toho
ARPja k tyhle desce...23. 05. 2020 7:04 ladislav
Pella jsem...22. 05. 2020 15:38 htaedas
Axela jeho klasická...22. 05. 2020 13:42 b.wolf
Petronius: Diky!...22. 05. 2020 11:55 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19573 sekund.