6.07.2020
WINTER’S VERGE
První singl z fošny "The Ballad Of James Tig", kterou ..více

6.07.2020
FEUERSCHWANZ
Videoklip ke skladbě "Meister der Minne" zhlédněte více

6.07.2020
Valentino FRANCAVILLA
Song "Welcome to Hell" je první ukázkou z nadcházející ..více

5.07.2020
GLACIER
Heavymetalová formace Glacier zveřejnila více

5.07.2020
ETEF 2020
Volyňský ETEF open air (24.-25. 7. 2020) oznamuje THE ..více

5.07.2020
ZAKK SABBATH
Kytarista od Ozzyho Osbournea Zakk Wylde vzdává poctu ..více






BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
pro autora - klasická chyba většiny, ono těles ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
pro autora - v prvním řádku v názvu recenze m ..

STORMWITCH - Eye Of The Storm
Výborné, poslouchatelné , pohodové a melodick ..

BLIND GUARDIAN – 11. prosince 2011, Praha – KC Vltavská
Vedro tam bylo, pravda, ale čert vem vedro, když ..

THE POODLES - Prisma
Dík. Nesleduju HR/HM scénu do takových detailů ..

BLIND GUARDIAN, STEELWING – 17. října 2010, Brno – Fléda
Pro autorku Ray: píšeš, že Enforcer nedorazili ..

BLIND GUARDIAN, STEELWING – 17. října 2010, Brno – Fléda
Pro autorku Ray - říkáš, že nebyla nikdy šan ..

BLIND GUARDIAN, STEELWING – 17. října 2010, Brno – Fléda
I já tam tehdy byl a jak popisují další - zá ..

THE POODLES - Prisma
Já myslím, že The Poodles skončili :D Samozře ..

BLIND GUARDIAN – At the Edge of Time
Pročetl jsem recenzi od Ray, opět docela výsti ..




Za poslední měsíc:
MERCYFUL FATE - In The Shadows
1153x

MERCYFUL FATE - Time
863x

FALCONER - From a Dying Ember
857x

ALESTORM - Curse of the Crystal Coconut
804x

FIREWIND - Firewind
796x

MERCYFUL FATE - Into The Unknown
752x



21.07.2020
BAMBULKYNĚ DOBRODRUŽSTVÁ , CONGENITAL ANOMALIES, AGGRESSIVE TYRANTS, MELTDOWN..
Modrá Vopice, Praha, začátek od:18:00, vstupné: 222,- kč

01.08.2020
Gospel of the Future, Průmyslová smrt, Láje, atd.....
Věznička, U Tadeáše, začátek od:20:00, vstupné: 00:00



článků celkem: 7723
recenzí: 6343
reportů: 573
rozhovorů: 420













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


GRAVE DIGGER - Fields Of Blood

Centrální plánovač u Grave Digger to nemohl vymyslet lépe. Ve čtyřicátém roce existence kapela vydává své dvacáté album. Je vcelku pochopitelné a snadno akceptovatelné, že v rámci dublovaných kulatin se kapela opět navlékla do kiltů a vyrazila na skotské pláně. Pokud dumáte nad tím, jestli si Grave Digger trochu nezahrávají s pověstným opakovaným vstupem do stejné řeky, tak si troufnu tvrdit, že jenom krapítek. Nahrává tomu především fakt, že Grave Digger, byť jim ani v nejmenším nelze předhazovat, že by měli potřebu v průběhu těch čtyřiceti let nějak překopávat svojí podstatu, se v průběhu doby mění. Souvisí to jednak s tím, že Chrisova bruska v hrdle ostří sice nějak zásadně neztrácí, ale už nemá potřebu řezat až úplně do morku kostí, jednak s tím, že každý nově příchozí kytarista sice nijak nenarušil celkový výraz kapely, ale vždy do ní vnesl něco osobitého. A jelikož Axel Ritt je ze všech zúčastněných kytaristů největší melodik a hračička, je pochopitelné, že cesty Grave Digger se stočily (což ostatně bylo již hmatatelné na předchozím albu „The Living Death“) tímhle směrem.

Výsledkem je zřejmě „nejhitovější“ a nejvzdušnější album Grave Digger. Při zachování tradičního důrazu a masivního heavy výrazu nabídne opulentní porci zpěvných a skandovatelně majestátních refrénů, slušné dávky atmosféry, pompézních nálad, chytlavých riffů i celkové nápaditosti. A pokud by se kapele podařilo takhle třaskavou náplň napěchovat do celé dvanáctky skladeb, troufl bych si bez váhání „Fields Of Blood“ postavit do jedné řady s legendárním „Tunes Of War“. Ať už je to riffová sekanice s velmi akční rytmikou, hrdým refrénem a živočišným sólem s důvtipným využitím klasiky v „All For The Kingdom“, optimistická halekačka „Lions Of The Sea“ s velmi návykovým sloganem, přímočará upomínka na Williama Wallace se silným nápěvem „Freedom“, masivnější „Heart Of Scotland“ s nezbytnými dudy (k těm se ostatně Grave Digger uchýlí na desce častěji a vždy působí velmi účelně) a impozantním nápěvem, tklivá balada „Thousand Tears“, ve které principál Chris vytvoří velmi charismatickou dvojici s Noorou Louhimo, či další energií a optimismem nabitý riff a skočný refrén ve šlapavé „My Final Fight“, to vše jsou snadno zapamatovatelné položky, dokonale fungující na první dobrou a zábavné i při kdovíkolikátém poslechu. Snad proto, že předchozí jízda je zcela strhující, s blížícím se koncem alba („Gathering Of The Clans“, „Barbarians“) ten jednoznačný tah poněkud slábne. Ke cti kapely třeba dodat, že i když ani rozmáchlá titulní kompozice se z hlediska nosných nápadů už nevyrovná první polovině alba, Grave Digger v ní šmrnc neztratí a v pohodě si po celých deset minut zajistí plnou posluchačovu pozornost (prim v tom hraje Rittova kytara).

Čtyřicet let na scéně? Chris Boltendahl se svojí družinou na „Fields Of Blood“ dokazují, že věk je jenom číslo a máte-li chuť, dobré nápady a kupu elánu, může mladá krev tiše závidět.

Savapip             


www.grave-digger-clan.com

YouTube ukázka - Thousand Tears

Seznam skladeb:
1. The Clansman`s Journey
2. All for the Kingdom
3. Lions of the Sea
4. Freedom
5. The Heart of Scotland
6. Thousand Tears
7. Union of the Crown
8. My Final Fight
9. Gathering of the Clans
10. Barbarian
11. Fields of Blood
12. Requiem for the Fallen

Sestava:
Chris Boltendahl - zpěv
Axel Ritt - kytara
Jens Becker - baskytara
Marcus Kniep – bicí

Hosté:
Noora Louhimo – zpěv (6)

Rok vydání: 2020
Čas: 53:41
Label: Napalm Records
Země: Německo

Diskografie:
1984 - Heavy Metal Breakdown
1985 - Witch Hunter
1986 - War Games
1993 - The Reaper
1995 - Heart Of Darkness
1996 - Tunes Of War
1998 - Knight Of The Cross
1999 - Excalibur
2001 - The Grave Digger
2003 - Rheingold
2005 - Last Supper
2007 - Liberty Or Death
2009 - Ballads Of A Hangman
2010 – The Clans Will Rise Again
2012 – Clash Of The Gods
2014 – The Return Of The Reaper
2016 – Healed By Metal
2018 – The Living Dead
2020 – Fields Of Blood

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.06.2020
Přečteno: 1292x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
5/10Pouze průměrné...5. 06. 2020 21:32 Magnuss
Zvukově nabušený...4. 06. 2020 10:36 htaedas
Já souhlasím s...3. 06. 2020 22:05 Luiz
Nelíbí......je to slabé, s...3. 06. 2020 21:28 Kolík
-S alby Hrobníka to...2. 06. 2020 6:52 Petronius


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18764 sekund.