RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HELLRIDE - Goodbyes To Forever

Jaké to je být v metalu za bílou vránu (nebo černou ovci, abychom byli dostatečně „barevně“ vyvážení), by mohli vyprávět němečtí Hellride. Trojice z Norimberka se už na začátku svého působení rozhodla hrát akustický metal. Vzhledem k tomu, že nemělo jít o jednorázový odskok od řinčícího rachotu, plného řezajících kytar a dunící rytmiky, nýbrž o systematické „metalování“ za pomoci pouhých dvou umírněných akustických kytar a jednoho hlasu v poměrně decentním provedení, je to jasný protimluv, podtržený dokonale zvoleným názvem pro ryzí jemnopartu. Aby těch paradoxů nebylo málo, svou druhou desku Hellride nazvali „Goodbyes To Forever“ z toho důvodu, že již při jeho tvorbě byli v jakési pauze, kterou se rozhodli přerušit vydáním nové desky, s vědomím, že již v době její edice budou Hellride minulostí. Trošku úsměvně vypadá zmínka vydávající firmy o tom, že jednou z příčin pauzírování byly logistické důvody, ale to tak nějak zapadá do neortodoxnosti kapely.

Daleko podstatnější je fakt, že album „Goodbyes To Forever“ není špatná deska. Samozřejmě zapomeňte na jakýkoliv ostřejší tón, vše je založeno především na poměrně charismatickém hlasu (občas zajímavě propleteného jiným, či interesantně navrstveným), ale i na dobrých melodiích, hrsti nezbytných emocí i silné dávce melancholie, a to všechno táhne Hellride do odéru jižanského rocku. U většiny písní vás bezděčně napadne, jak by asi zněly z ohulených aparátů a ta představa (samozřejmě se slušnou dávkou fantazie) není vůbec špatná. Prim v ní hrají zejména „Napoleonized“ s posmutněle melancholickým nápěvem a mile zvonícími kytarami, a „hutný“ manifest kapely „Metal This Not Is“, potenciálně nejvýraznější skandovačka s vše objasňujícím dialogem v refrénu „Metal, this is metal, no, this is not metal, this is metal, well – what the fuck“. Že se Hellride vrací až kamsi k úplně základním hudebním kořenům, vypoví skladba „3030“ s asociací na Beatles, cover „Young Turks“ od Roda Stewarta prozradí, že Hellride hrají dobře i na pohodu.

V minulém století bylo možné vidět na poutích různé zvířecí anomálie s mottem „Přežijí rok 2000?“. Takhle nějak by se dala chápat i tvorba Hellride, která je svým způsobem osobitá a zajímavá, ovšem trvalý útok na nějakou větší cílovou skupinu by asi bylo strašně těžké nasměrovat. Kvalita skladeb na „Goodbyes To Forever“ není tím, co přivedlo Hellride na hudební hřbitov, otázka přežití kulatého roku 2020 je i tak v tomto případě již vyřešená.

Savapip             


FB HELLRIDE

YouTube ukázka - Someone To Hate

Seznam skladeb:
1. Someone To Hate
2. The Misanthrope
3. Napoleonized
4. Don`t Hunt What You Can`t Kill
5. 3030
6. Metal This Not Is
7.Temporary Out Of Mind
8. Young Turks
9. Air Supremacy

Sestava:
Tom Klossek - zpěv
Kai Pasemann - kytara
Stefan Gassner - kytara

Rok vydání: 2020
Čas: 36:28
Label: Fastball Music
Země: Německo

Diskografie:
2013 - Acousticalized
20202 – Goodbyes To Forever

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.08.2020
Přečteno: 809x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09094 sekund.