23.10.2020
Cristiano Filippini´s FLAMES OF HEAVEN
První ukázka z debutového alba powermetalového projektu ..více

23.10.2020
MAJESTICA
Ukázka z alba "A Christmas Carol", které švédská ..více

22.10.2020
RIMORTIS
Nový videoklip ke skladbě "Za horizontem", jež pochází ..více

22.10.2020
ANGEL DUST
Německá heavy/powermetalová kapela, na kterou nedá ..více

22.10.2020
GHOST
Tobias Forge alias nově Papa Emeritus IV oznámil, že jeho ..více

22.10.2020
TRAIL OF TEARS
Norští TRAIL OF TEARS se vrací a do svého čela postavli ..více






KATAKLYSM - Unconquered
Nebaví ma to. Sere ma gitarový zvuk. Načo takto ..

BLUE ÖYSTER CULT - The Symbol Remains
Tady musím z recenzí naprosto souhlasit, k desce ..

D.O.A. - Treason
Díky za tip, fajn deska. ..

Only the good die young
Vnímám to stejně, Nightmare Logic je geniální ..

BLUE ÖYSTER CULT - The Symbol Remains
Opravdu parádní kolekce. Pro mne jejich nejlepš ..

PARADISE LOST - Shades Of God
Jak už jsem psal, pro mě vrchol jejich klasick ..

PARADISE LOST - Shades Of God
Pity the sadness je top !!! ..

PARADISE LOST - Shades Of God
V roce mého narození PL ( o kterých jsem pochop ..

Robb WEIR (TYGERS OF PAN TANG) - Počkejte si na nové skladby. Jsme lepší a lepší!
Letos jsem si oživil celou diskografii Tygers. Ta ..

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
I tak se to dá prezentovat. Záviš je předevš ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - 2020
1233x

KING DIAMOND - The Puppet Master
1005x

PARADISE LOST - Lost Paradise
812x

BLUE ÖYSTER CULT - The Symbol Remains
805x

ZAKK SABBATH - Vertigo
789x

KING DIAMOND - Give Me Your Soul... Please
786x



23.10.2020
DECIBELO RETARDO, MIKEXWAZOWSKI, VPATĚTRN, DIE PUPPEN AUGEN, NERIUM..
Café na Půl cesty, začátek od:18:00, vstupné: Dobrovolné



článků celkem: 7924
recenzí: 6517
reportů: 573
rozhovorů: 439













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


NAPALM DEATH - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism

Tentokrát to trvalo pět let, což je v kariéře Napalm Death nejdelší pauza. Ale tahle kapela si to už může dovolit. Má na to nárok, protože postavení legend si vydobyla už dávno. jejich alba "Scum", "Harmony Corrupiton" nebo "Topia Banished" léta patří do zlaté pokladnice extrémního metalu. Tehdy také definovali svou tvář na pomezí grindcoru a death metalu. Zpěvák Mark „Barney“ Greenway sice tvrdí, že se jedná o pokrokovou desku v tvorbě kapely a proto se natáčení protáhlo na celé tři roky, ale znáte to... Žádná velká revoluce se nekoná.

Během nahrávání se vyskytla spousta menších problémů. Kromě nabitého programu producenta Russe Russela se jednalo hlavně o nepravidelnou účast kytaristy Mitche Harrise, který v Napalm Death působí stejně dlouho jako Barney. Přesto se fanoušci kapely dočkali nástupce předešlého díla „Apex Predator – Easy Meat“ s lehce komplikovaným názvem „Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism“.

Úvodní píseň „Fuck The Factoid“ je typickým příkladem Napalm Death, jak je známe z předešlých let, možná jen s trochou přimíchané rychlosti thrash metalu. V podobném duchu následuje „Backlash Just Because“, v jejímž refrénu vynikají kytarové efekty, vytvářející zvuk druhé kytary. Třetím zářezem je rytmická „That Curse Of Being In Thrall“, které vévodí silné kytarové riffy, doplněné o rytmické bubny, jež jemně podporuje Shane Embury se svou baskytarou. Mírně blackmetalovým nádechem působí „Joie De Ne Pas Vivre“ což se dá z francouzštiny přeložit jako „Radost z nežití“. Black metal je z písně cítit hlavně v refrénech, při kterých tuhne krev v žilách. Celou ponurou náladu doplňují silné bicí, zastiňující ostatní instrumenty a z pozadí jen nepatrně slyšitelné efekty sborových vokálů.

Pravá černá mše nastane s příchodem skladby „Invigorating Clutch“, v první minutě je však rychle vystřídána typicky grindcorovou řežbou. Další pro Napalm Death typickou záležitostí je „Zero Gravitas Chamber“, která se velmi podobá úvodní „Fuck The Factoid“, ovšem v rychlejším tempu, s větším návalem energie a o něco více sází na sílu kytary. To nejlepší si kapela nechala na konec. V „Amoral“ je oproti předešlým deskám cítit onen zmiňovaný progres. Píseň je podstatně pomalejší než zbytek alba, o to víc se na ní projevuje rytmika a více vynikají všechny nástroje, které příjemně dokreslují hlas frontmana. V titulní „Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism“ Barney na úvod řve jako tur těžko srozumitelná slova, ovšem silný refrén dělá ze skladby velice výraznou záležitost. Řežbu do nástrojů snad ani není nutné zmiňovat, to už patří k základním stavebním kamenům Napalm Death. Album uzavírá překvapivě baladická „A Bellyful Of Salt And Spleen“, která s postupnou, avšak velmi mírnou gradací tiší všechny emoce vyvolané předchozím nářezem.

Napalm Death se po dlouhých pěti letech vytasili s opravdu silným materiálem, který se dá s přehledem považovat za jeden z největších deathmetalových počinů letošního roku. Na dlouhou dobu deska může svou silou a kvalitou zaplnit díru, kterou po sobě zanechaly všechny zrušené nebo přeložené koncerty, neustále se měnící opatření, které člověk nestíhá sledovat. Napalm Death si (i přes veškeré odkládaní a matení fanoušků) vybrali skvělé datum pro vydání této novinky.

Dictyophor             


napalmdeath.org YouTube ukázka - Amoral

Seznam skladeb:
1. Fuck The Factoid
2. Backlash Just Because
3. That Curse Of Being In Thrall
4. Contagion
5. Joie De Ne Pas Vivre
6. Invigorating Clutch
7. Zero Gravitas Chamber
8. Fluxing Of The Muscle
9. Amoral
10. Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
11. Acting in Gouged Faith
12. A Bellyful of Salt and Spleen

Sestava:
Mark "Barney" Greenway – zpěv
Mitch Harris – kytara, zpěv
Shane Embury – baskytara
Dany Herrera – bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 42:26
Label: Century Media
Země: Velká Británie
Žánr: death metal/grindcore

Diskografie:
1987 - Scum
1988 - From Enslavement To Obliteration
1990 - Harmony Corruption
1992 - Utopia Banished
1994 - Fear, Emptiness, Despair
1996 - Diatribes
1997 - Inside The Torn Apart
1998 - Words From The Exit Wound
2000 - Enemy Of The Music Business
2002 - Order Of The Leech
2005 - The Code Is Red...Long Live The Code
2006 - Smear Campaign
2009 - Time Waits For No Slave
2012 - Utilitarian
2015 - Apex Predator – Easy Meat
2020 - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.09.2020
Přečteno: 1039x




počet příspěvků: 17

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To opravdu někdo...24. 09. 2020 10:04 Radek
Faktem je, že už...22. 09. 2020 19:00 Chroust
Jako ve skolce,...22. 09. 2020 18:44 Pepsi Stone
MartinTy už se zmotej,...22. 09. 2020 17:53 b.wolf
b wolfZačala to ta...22. 09. 2020 10:26 Martin


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.34438 sekund.