28.10.2020
SILENT WINTER
Řecká powermetalová kapela podepsala smlouvu s německým ..více

28.10.2020
ASPERRA
Videoklip ke skladbě více

28.10.2020
ARCH OF HELL
Třetí řadovka ARCH OF HELL "Arrival", kombinující ..více

28.10.2020
ORIGIN OF INFINITY
ORIGIN OF INFINITY chystají nové EP více

27.10.2020
MOONSPELL
Tři roky uplynuly od ambiciózního díla "1755" a ..více

27.10.2020
MAGNUM
Britská hardrocková legenda připravila pro své fanoušky ..více






BENEDICTION - Scriptures
Skvělá fošna. ..

FISH - Weltschmerz
...bylo parádní album. Na ostatní jsem nikdy ne ..

FISH - Weltschmerz
v Marillion by mu to pristalo najviac, si myslím ..

BENEDICTION - Scriptures
Protože zatím nevyšli ani nový Mercyful Fate,a ..

ENSLAVED - Utgard
Tady není o čem. RIITIIR nebo In Times byly výb ..

BENEDICTION - Scriptures
Nejočekávaně jší death metalová deska roku se ..

ARMORED SAINT - Win Hands Down
Určitě bude. Ještě ale čekáme na termín roz ..

ARMORED SAINT - Win Hands Down
Bude v dohledné době recenze novinky? Jinak WHD ..

DOKKEN - Broken Bones
Materiál na Back in the streets byl z velké čá ..

BENEDICTION - Scriptures
Album jsem slyšel, je prostě skvělé! ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - 2020
1304x

BLUE ÖYSTER CULT - The Symbol Remains
984x

ZAKK SABBATH - Vertigo
877x

Jan Skleník SKLENÁŘ (S.P.S.) - Když dřív stál koncert za hovno, řekli to rovnou, teď si to přečteš na facebooku
863x

VHÄLDEMAR - Straight To Hell
854x

PARADISE LOST - Lost Paradise
848x





článků celkem: 7933
recenzí: 6526
reportů: 573
rozhovorů: 439













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MANTICORA - 8 Deadly Sins

Otázka smrtelných hříchů je pro soustavně hřešící lidstvo zjevně velmi zajímavým tématem, vždyť písemné zmínky, zachycují snahu o jejich definování a pojmenování, lze zaznamenat už ve čtvrtém století našeho letopočtu. Postupem času se jejich počet ustálil na sedmi (pýcha, lakomství, závist, hněv, smilstvo, nestřídmost, lenost) a veškeré snahy o jejich modernizaci se zatím míjí účinkem. Zpracování tohoto tématu a jeho propojení s životem imaginární postavy se pro Manticoru stalo jedním ze zásadních kroků jejich kariéry. Na to, že se album „8 Deadly Sins“ stalo jedním z nejlepších (ne-li vůbec nejlepším) počinů diskografie této kapely však mělo zásluhu nejen silné téma, ale i přítomnost producenta Tommyho Hansena (ten sice přiložil ruku k dílu už na předchozím albu, ale až na téhle desce jako by jejich vzájemná chemie zafungovala naplno a spolupráce dokonale zaklapla) a snad životní výkon Larse Larsena.

Díky pohlcující atmosféře a vypjatě emotivnímu Larsenovu projevu zalézá „8 Deadly Sins“ neskutečně rychle a hluboko pod kůži. Manticora přitom ani nyní na svých postupech prakticky nic zásadního nemění, jen pocit, že o něco „zlejší“ a agresivnější kapela dokonale vstřebala a prožila ústřední myšlenkový motiv, je ohromně silný a nedá ani na moment posluchači vydechnout. I přes to, že se Manticora na albu poprvé prezentovala jako čtveřice (kytarista Martin Arendal pauzíroval, byť na nahrávání některých kytar se podílel, a klávesistu Jeppe Eg Jansena, který se s kapelou rok před vydáním desky rozloučil, hostovsky nahradil Finn Zierler) zní monumentálně – umí vyvolat strach, navodit pocit nebezpečí, ale i působit majestátně, byť temnější a zlověstnější dojmy na retrospektivní procházce časem v období let 1934 – 2004 převládají. Manticořích osm hříchů (požitkářství, nenávist, zrada, agrese, žárlivost, arogance, neznalost, apatie), o nichž hlavní postava vypráví na svém smrtelném loži a každý z nich je zasazen do jednoho konkrétního roku, má ohromnou sílu, za nejpůsobivější pak lze považovat thrashem stříknutou nenávistnou rubanici „1944- Playing God (Hatred)“, v níž Larsenův hlas působí nejnašlápnutěji (repliku „the hatred buried deep in me“ zní jak z nejčernějšího nitra), veškeré nástroje pořádají v instrumentálních pasážích zběsilou honičku, majestátní sbory skvěle zahušťují atmosféru, energie téhle skladby je naprosto drtivá a ze scénických zvuků v samotném závěru mrazí dvojnásob. Vyjma zklidnělé „1981- Fall From Grace („Ignorance“) s až kontrastně romantickým úvodem, který však je jen krátkodobým vyklouznutím z velice hutné atmosféry, prakticky celé album pulsuje ve velmi dravém tempu a ve značně vyostřené formě, s úžasně bohatou přehlídkou hráčského umění celé kapely….

V bookletu alba „8 Deadly Sins“ kapela na závěr děkuje milionům fandů po celém světě (a se smíchem dodává, že vědí, o koho se jedná). Nedokážu odhadnout, zda se její věrní dají počítat na miliony, ale za tohle album by si to Manticora bezesporu zasloužila.

Savapip             


www.manticora.dk

YouTube ukázka - 1944. Playing God [Hatred]

Seznam skladeb:
1. Present. If?
2. 1934. King of the Absurd [Self Indulgence]
3. 1944. Playing God [Hatred]
4. 1946. Melancholic [Betrayal]
5. 1963. Creator of Failure [Aggression]
6. 1964. It Feels like the End [Jealousy]
7. 1969. Enigma [Arrogance]
8. 1981. Fall from Grace [Ignorance]
9. 2004. Help Me like No One Can [Apathy]
10. Present. If, Then...

Sestava:
Lars Larsen - zpěv
Kristian H. Larsen - kytara
Kasper Gram - baskytara
Mads Volf - bicí

Rok vydání: 2004
Čas: 54:53
Label: Massacre Records
Země: Dánsko

Diskografie:
1999 – Roots Of Eternity
2001 – Darkness With Tales To Tell
2002 – Hyperion
2004 – 8 Deadly Sins
2006 – The Black Circus Part 1 – Letters
2007 - The Black Circus Part 1 – Disclosure
2010 – Safe
2018 – To Kill To Live To Kill
2020 – To Live To Kill To Live

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.10.2020
Přečteno: 646x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ja sem spis...9. 10. 2020 18:35 Lars Larsen
to Lars Larsen: tak...8. 10. 2020 18:55 Savapip
Tušil sem,že...8. 10. 2020 18:48 Lars Larsen


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.84116 sekund.