23.01.2021
FEAR FACTORY
Po kytaristovi a současném neomezeném vládci této ..více

23.01.2021
SUZI QUATRO
Legendární americká rockerka dva roky po šestnácté ..více

23.01.2021
LABYRINTH
Fanoušci italské powermetalové formace se dočkali ..více

23.01.2021
CRYSTALLION
Německá kapela po delší době přichystala novou ..více

22.01.2021
PHIL X AND THE DRILLS
Současný kytarista Bon Jovi Phil X nezapomíná ani na ..více

22.01.2021
THE DEAD DAISIES
Ve chvíli, kdy kapele vychází album "Holy Ground" bylo ..více






WOLFHEART - Constellation of the Black Light
Tak jsem si dal opáčko všech desek Wolfheart a ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Dajte prosím tomu psychopatovi už niekto BAN, le ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
Koukl jsem, že to mělo být asi k diskuzi u Peps ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
To Supermatonator : Chápu, že si ten koncert t ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
Nezlob se, úplně nerozumím k čemu se tvůj př ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
A dvd live koncert Blind Guardian - Imaginations 2 ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Lepší stream koncerty než nic ! Podle mě konce ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Live stream koncerty? To je snad nějaká sranda? ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Nechápu, že vám tam chybí Live stream koncert ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Moloch
Jak to že vám tam chybí Titanic Live stream kon ..




Za poslední měsíc:
WHITESNAKE - Trouble
2659x

WHITESNAKE - Lovehunter
2624x

IRON MAIDEN - Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live In Mexico City
2604x

ORLÍK - Lesk a bída doby revoluční
1717x

SEBASTIEN - Integrity
1647x

WHITESNAKE - Ready An` Willing
1620x





článků celkem: 8112
recenzí: 6676
reportů: 573
rozhovorů: 460













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MOB RULES - Among The Gods

Na svém čtvrtém albu „Among The Gods“ se Mob Rules dostali do docela zvláštního stavu. Na jedné straně definitivně skladatelsky i muzikantsky dospěli, což se projevuje především v silných melodiích a nápadité symbióze kytar a kláves, na straně druhé jako by tímto dozráním částečně ztratili dosavadní jiskru a hlad po objevování vlastních limitů. „Among The Gods“ tak působí o něco usedleji, než předchozí „Hollowed By Thy Name“ a navíc díky dosud nejširšímu rozpětí nálad i trochu nesourodě. Jako by se Mob Rules snažili na albu shrnout všechny své dosavadní tváře. Z pohledu generála po bitvě se zdá, jako by Mob Rules měli tendence bilancovat, i když v době vydání alba zřejmě ještě nikdo netušil, že v následujících čtyřech letech nezůstane v sestavě téměř kámen na kameni.

Faktem je, že v jednotlivostech „Among The Gods“ zachycuje muzikantsky Mob Rules v dosud nejlepším rozpoložení a kompozičně nabízí ukázky zatím nevytříbenější formy Mob Rules na obou pólech své tvorby. Ultramelodická rychlovka „Hydrophobia“ s extrémně chytlavým sloganem je hitovka na první dobrou. Masivní a proměnlivá titulní skladba zase skvěle demonstruje, jak si Mob Rules důvtipně dovedou hrát s přeléváním nálad a s napětím. To se v úvodu písně dá díky alarmujícímu riffu a zvonivým klávesám krájet, v postupné gradaci exceluje Klaus Dirks se svým příjemným a pružným hlasem, podobně funguje i „Ship Of Foolls“, které v sobě asi nejintenzivnějším způsobem míchá přemýšlivost i chytlavost a v silném sborovém sloganu jako v jedné z nemnoha skladeb na desce bublá i pořádný přetlak energie. Její absence je asi tím zásadním důvodem, proč jako celek „Among The Gods“ ztrácí za předchozí deskou – „Seven Seas“ začíná sice znovu nadějným nástupem, ale posléze se rozplyne v profesorské utahanosti, „The Miracle Dancer“ těží z chytrých kláves, ale snaha o vzdušnost v refrénu se příliš nedaří, trošku naivní „Meet You In Heaven“ se na snaží znít vesele díky lehce šantánovým příchutím, přitom však zcela nepokrytě rabuje u Helloween, úvodní „Black In Heaven“ sice dokonale přitáhne pozornost chorálovým úvodem, ale díky nezvyklé vážnosti působí (na úvodní věc) až příliš neprostupně.

Pořád to jsou typičtí Mob Rules. Přes veškeré výtky není „Among The Gods“ špatná deska, oproti "Hollowed By Thy Name“ se nejedná o žádný zásadní sešup, jen prostě některé detaily nefungují, jak by se od takhle protřelých mazáků dalo čekat a tak deska není úplně konzistentní (že by mělo vliv oproštění se od jednotného tématu?). Dosavadní výrazný progres se zastavil, Mob Rules šli spíš na jistotu.

Savapip             


www.mobrules.de

YouTube ukázka - Among the Gods

Seznam skladeb:
1. Black Rain (Götterdämmerung Buch 1)
2. Hydrophobia
3. Invitation Time
4. The Miracle Dancer
5. Among the Gods (Götterdämmerung Buch 2)
6. New World Symphony
7. Ship of Fools
8. Seven Seas
9. Meet You in Heaven
10. Arabia (Götterdämmerung Buch 3)

Sestava:
Klaus Dirks - zpěv
Matthias Mineur - kytara
Oliver Fuhlhage - kytara
Thorsten Plorin - baskytara
Sascha Onnen - klávesy
Arved Mannott- bicí

Hosté:
Roland Grapow – kytara (1,2, 5) br>
Rok vydání: 2004
Čas: 49:32
Label: Steamhammer
Země: Německo

Diskografie:
1999 – Savage Land
2000 – Temple Of Two Suns
2002 – Hollowed Be Thy Name
2004 – Among The Gods
2006 – Ethnolution A.D.
2009 – Radical Peace
2012 – Cannibal Nations
2016 – Tales From Beyond
2018 – Best Reborn

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.12.2020
Přečteno: 414x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.41754 sekund.