DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TUNGSTEN - Tundra

Famílie Johanssonových, samozřejmě včetně pokrevního bráchy Mika Anderssona, se vypravila na výlet po objevování krás severské tundry. A ačkoliv její území zasahuje do různých koutů světa, zdá se, že nejintenzivněji je zaujala její ruská část, kde to kluky navíc vcuclo na nějakou diskotéku. Takový je nejsilnější dojem z druhého alba kapely Tungsten, která už na svém loňském debutu „We Will Rise“ prozradila, že má ráda modernu, její míchání power metalu s tanečními příchutěmi je veskrze pozitivní, umí šikovně zacházet s melodiemi a nebojí se (zpravidla velmi úspěšně) balancovat mezi chytlavostí a vlezlostí.

Tenhle recept zjevně zafungoval a tak pouhých čtrnáct měsíců od vydání prvního alba přicházejí Tungsten s novinkou „Tundra“. A i když křikloun Mike Andersson prohlašoval, jak je kapela dychtivá vydat „true melodic, heavy piece of metal“, s pojmem metal to je tentokrát dost na vážkách, ačkoliv pro podobně roztančenou muziku se označení trance metal už dostatečně vžilo. A pocit, že se Tungsten v nejsilnějších momentech desky docela intenzivně přiblížili náladám ve stylu Udova „Trainride in Russia“ (samozřejmě s nějakým tím stakánkem vodky), plně dokresluje, o co na téhle desce jde. Strašně snadno zapamatovatelné melodie, které celkem cíleně působí na nultou signální a za pomoci nekomplikovaných rytmů vás podvědomě donutí se pohupovat a poskakovat, k tomu spousta kláves, samplů, zpěvnost a nevázaná nálada. A někde v pozadí kovový základ, který se sice nějak zásadně neschovává, ale rozhodně nehraje prim. Úvodní skákačka „Lock And Low“, živočišný „Wolfram`s Song“, u kterého si snadno dovedete představit, že se v melodickém základu mohl potkat třeba s Rhapsody, častuška „Time“, rozesmátě vlezlá halekačka „King Of Shadows“, titulní energická „Tundra“, chaotičtější a hyperaktivnější „I See Fury“, či folkovka s bojovným duchem „This Is War“ jsou dokonalým příkladem toho, že se Tungsten baví a moc se vážně se neberou. A pokud přistoupíte na tuhle jejich hru, může se stát, že vám u vážněji uchopených kousků (lehce silácká „Divided Generations“, vláčnější „Paranormal“) ta jejich rozvernost najednou začne scházet.

Ve svých textech Tungsten zpracovávají příběh strážce času a rovnováhy Wolframa, který putuje časem a prostorem a jeho cesta vás zavede doprostřed ledové tundry, kde téměř žádný člověk nemůže přežít mrazivé klima. Pokud něco na téhle desce nenajdete, je to sebemenší náznak chladu. Tahle deska je prostě optimistická, téměř taneční a zábavná. Jediné, co by mohlo s „Tundrou“ zmrznout, je úsměv na tváři kovaných metalistů, kterým „trance“ nejde pod vousy. Ale pohodově naladěným Tungsten to bude patrně úplně jedno.

Savapip             


www.tungstenofficial.com

YouTube ukázka - Tundra

Seznam skladeb:
1. Lock And Load
2. Volfram`s Song
3. Time
4. Divided Generations
5. King Of Shadows
6. Tundra
7. Paranormal
8. Life And The Ocean
9. I See Fury
10. This Is War
11. Here Comes The Fall

Sestava:
Mike Andersson - zpěv
Nick Johansson - kytara
Karl Johansson - baskytara
Anders Johansson - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 44:04
Label: Arising Empire Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2019 – We Will Rise
2020 – Tundra

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.12.2020
Přečteno: 1813x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Hm...HmTuto particku mam...21. 12. 2020 9:44 Yuri


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09267 sekund.